نماینده ولی فقیه دراستان اردبیل تاکید کرد:

ضرورت نگاه حمایتی به انجام برنامه‌های فاخر فرهنگی

نماینده ولی فقیه دراستان وامام جمعه اردبیل گفت: دستگاه‌های اجرایی استان و متولیان امر باید از تدوین و چاپ دانشنامه تاریخی استان اردبیل به عنوان سند و هویت استان حمایت کنند.

آیت الله سیدحسن عاملی ۲۲ آذر با بیان این مطلب در دیدار با اعضای شورای علمی تدوین دانشنامه تاریخی استان اردبیل افزود: تدوام تدوین بخش پایانی مجموعه فاخر و ارزشمند دانشنامه تاریخی استان که مربوط به شهرستان‌های نمین،نیر و سرعین می‌باشد،چاپ بخش‌های آماده آن از جمله بخش‌های مغان،مشگین شهر و خلخال وکوثر،همچنین تجدیدچاپ بخش نخست دانشنامه(اردبیل) ضرورت دارد.

وی با اشاره به اینکه دانشنامه تاریخی استان اردبیل می‌تواند هویت تاریخی اردبیل را به تصویر بکشد، اظهارکرد: از تلاش و دقت اعضای شورای علمی این مجموعه کمال تشکر را دارم و امیدوارم استان از ظرفیت این اعضا که همگی از سرآمدان علمی و اجرایی هستند استفاده نماید.

نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری بر استفاده از مطالب جدید و اهتمام برای تهیه اطلاعات لازم برای تدوین دانشنامه تاریخی استان تاکید و اضافه کرد: در صورت تحقق این امر، دانشنامه از کیفیت بالای علمی وتاریخی برخوردار خواهد بود و منبع و مرجع اصلی مورداستفاده مورخان،محققان و دانشجویان خواهد شد.

عاملی با بیان اینکه مرکزاسناد استان می‌تواند در جمع آوری اطلاعات تاریخی وفرهنگی مورد نیاز دانشنامه تاریخی اردبیل کمک شایانی نماید، همکاری این مرکز با اعضای شورای تدوین دانشنامه را خواستار شد.

وی بر جمع آوری ضرب‌المثل‌های استان تاکید کرد وگفت: با چاپ دایره المعارف ترکی که اقدام بزرگی برای احیای واژه‌های ترکی است واژه‌های ترکی، ضرب‌المثل و واژه‌های اصیل عشایر به خوبی گردآوری شده است.

نماینده ولی فقیه دراستان اردبیل از عدم تخصیص اعتبار مناسب برای کارهای فرهنگی انتقاد کرد و افزود: توسعه فرهنگی و انجام برنامه‌های فاخر فرهنگی نیاز به نگاه حمایتی دارد که امیدوارم در دولت چهاردهم به مقوله فرهنگ توجه ویژه‌ای شود.

دانشنامه تاریخی استان اردبیل یک مجموعه گرانسنگ علمی و مرجع است

در این دیدار ناظر علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل با تشکر از همکاری اعضای شورای علمی و نقش بی بدیل نماینده ولی فقیه در استان، دفتر برنامه‌ریزی استانداری اردبیل و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در تالیف این دانشنامه، گزارشی از آخرین وضعیت این مجموعه ارائه کرد.

سید مهدی جوادی با بیان اینکه دانشنامه تاریخی استان اردبیل یک مجموعه گرانسنگ علمی ومرجع است، اضافه کرد: تدوین این مجموعه زیرنظر نماینده محترم ولی فقیه در استان، از سال۱۳۹۸ در قالب طرح پژوهشی آغاز  و با مشارکت ۶۵ نفر از اساتید دانشگاه ها،مولفین و پژوهشگران استانی، بخش نخست (اردبیل) آن در سال۱۴۰۰چاپ و با حضور رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در شورای فرهنگ عمومی استان رونمایی شد.

وی ادامه داد:در حال حاضربخش‌های«مغان»و «مشگین شهر»در یک جلد و «خلخال و کوثر»در یک جلد دیگر آماده و برای اخذ مجوز اقدام شده است. تنها بخش باقی مانده این مجموعه با عنوان «نیر، نمین و سرعین» هم در قالب طرح پژوهشی تصویب و اجرای آن آغازشده است که تلاش داریم تا پایان سال ۱۴۰۴ آماده چاپ شود. با چاپ این بخش، این اثر مرجع دانشنامه ای به صورت کامل در اختیار پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ استان قرار می‌گیرد.

ناظر علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل که در هفته پژوهش سال ۱۴۰۳ به سبب ایفای نقش علمی در تدوین این مجموعه به عنوان پژوهشگر برتر استانی شناخته شد و مورد تجلیل قرار گرفت،نقش نماینده ولی فقیه در استان و دکتر هادی عالم زاده، ازاساتید گرانمایه تاریخ دانشگاه تهران و از ارکان دانشنامه‌نویسی کشور، اختصاص مدخل‌های ویژه همچون اهل سنت،اکراد، محوطه‌های مکشوفه جدید تاریخی، فسیل مهره‌داران،مغان در دایره‌المعارف‌های خارجی، ایل شاهسون، قلعه‌های پیش از تاریخ استان و... را از امتیازات خاص این مجموعه بر شمرد.

جوادی اضافه کرد: در دانشنامه حاضرو باتوجه به نیاز هر ملت،قوم و قبیله به شناسنامه تاریخی، مراحل سیر تاریخی اردبیل از دوره ظهور اسلام تا قرن ششم هجری و بعد از آنرا بیان شده است.

وی با اشاره به دیدارخود با استاندار جدید استان و طرح کلیات تالیف این دانشنامه افزود: بی‌گمان تداوم حفظ جایگاه اعضای شورای علمی دانشنامه با تشکیل جلسات این مجموعه در استانداری اردبیل همچون گذشته و با حضور نماینده عالی دولت دراستان به ایجاد انگیزه در تدوین این مجموعه و آگاهی از روند اجرای این پروژه علمی و پژوهشی استانی و موانع و مشکلات و انتظارات موجود در این راستا خواهد انجامید.

جوادی،استفاده دولتمردان استان ازفعالان این امرمهم به عنوان نیروهای متخصص،پژوهشگر و دارای کارنامه عملی در تقویت دولت جدید در استان، تامین بخشی از حق التالیف اعضای شورای علمی،عنایت ویژه درایجاد زمینه های لازم برای چاپ و انتشار بخش‌های آماده و نیز تجدیدچاپ بخش اردبیل و همچنین اجرای بخش آخر این دانشنامه را از انتظارات تلاشگران این عرصه از دولت مردان استان عنوان کرد.

وی در این جلسه که مدیربرنامه «از آرتاویل تا اردبیل» سیمای مرکز اردبیل هم حضور داشت،همکاری اعضای شورای علمی دانشنامه تاریخی استان با این برنامه تاریخی را خواستار شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1403092216237
  • خبرنگار :