به گزارش ایسنا، دکتر اصغر صفایی در هشتمین سمپوزیوم تازه های نقشه برداری مغز که از صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است، با اشاره به شتاب توسعه علم افزود: این شتاب موجب شده تا با بیگ دیتاهای مختلفی مواجه شویم که از درجات پیچیدگی های بالایی برخوردار است.
وی تنوع بالا، سرعت بالا و حجم بالا را از ویژگیهای داده ها دانست و اظهار کرد: سرعت تحول این داده ها به گونه ای است که در برخی مواقع نیاز به پردازش بلادرنگ دارد و این تحول ناشی از توسعه فناوری های نوظهوری مانند هوش مصنوعی است.
صفایی با اشاره به توسعه فناوری های هوش مصنوعی در شناسایی و تشخیص اختلالات خاطر نشان کرد: در این راستا آزمایشگاهی ملی نقشه برداری مغز تجهیزاتی را برای پژوهش های کاربردی فراهم کرده و در بخش بایو بانک این آزمایشگاه شرایطی را برای ذخیره سازی داده ها ایجاد شده است.
مدیر بخش بایو بانک آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز این بخش را در دور جدید مدیریت این آزمایشگاه را مغز و قلب این مرکز توصیف کرد و افزود: در دور جدید مدیریت این آزمایشگاه فرصتی را فراهم کردیم تا دسترسی به داده های این مرکز در قالب یک پلتفرم اوپن، برای محققان میسر شود.
وی تاکید کرد: در راستای جمع آوری داده ها، شرایط خوبی برای توسعه و ذخیره سازی داده ها فراهم شده است .
صفایی راه اندازی بیوبانک نقشهبرداری مغز ایران را مربوط به در سال ۹۷ توسط آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز دانست و گفت: داده های این بانک شامل دادههای تصاویر MRI و سیگنالهای مغزی و همچنین آزمونهای ارزیابی شناختی است. تصاویر نقشهبرداری مغز موجود در بایوبانک در اختیار محققان کشور قرار میگیرد تا مسیر انجام تحقیقات آنها تسهیل شود. بایو بانک مانند مخزنی انباشته از اطلاعات میان رشتهای است که علاوه بر ذخیرهسازی تصاویر مغز، اطلاعات ارزیابی بالینی مانند روانپزشکی، روانشناختی و همچنین آزمایشهای نورولوژی و جراحی اعصاب و همچنین اطلاعات آزمایشگاهی شامل آزمایشهای گوناگون مربوط به بیماری و سلامت مغز انسان و همچنین نوروپاتولوژی را شامل میشود.
انتهای پیام