جمعیت زیادی از دانشآموزان استان و سایر نواحی و مناطق کشور به ویژه شمالغرب کشور در نمایشگاهی حضور یافتهاند که آمیزهای از خلاقیت، شور و نشاط و بازی و سرگرمی است.
دومین رویداد فناوری و نوآوری دانشآموزی با عنوان «نوفنفست» در چهار حوزه هوش مصنوعی، رباتیک، هوا و فضا و عمران با مشارکت و همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، پارک علم و فناوری و نمایشگاه بینالمللی تبریز در حال برگزاری است.
دانشآموزان در سه محور نمایشگاه دستاوردها، سرگرمی علمی و مسابقات در این جشنواره حضور یافتهاند و این نمایشگاه از ۲۰ الی ۲۳ آذر ماه در محل سالن امیر کبیر نمایشگاه بینالمللی تبریز برگزار میشود و مخاطبان اصلی آن دانشآموزان و اولیا هستند. تعدد طرحهای فناورانه به ویژه در زمینه رباتیک به قدری زیاد است که برای نمونه به سراغ تعدادی از غرفهها میرویم:
با دانشآموزان فناور و نوآور نوفن فست؛
بخش اول؛ گفتوگو با دانشآموز طراح "رادار تطبیق دقیق"
طاها صمدی، دانشآموز پایه یازدهم دوره دوم متوسطه از دبیرستان نمونه دولتی المهدی اسکو در رشته ریاضی است که موفق به طراحی رادار تطبیق دقیق گردیده و این طرح را در بخش نمایشگاه دستاوردهای جشنواره نوآوری و فناوری دانشآموزی نوفن فست ۲۰۲۴ به نمایش درآورده است. به گفته طاها صمدی، این رادار دارای دو چشمی بوده و به منظور برخورد دقیقتر به هدف طراحی شده و میتواند در مراکز نظامی و طراحی سلاحها کاربرد داشته باشد.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص نحوه کار رادار تطبیق دقیق میگوید: این رادار دارای دو چشمی است که امواج فراصوت به کمک یکی از چشمیهای trigger ارسال شده و پس از برخورد به یک جسم، بازنشر نشده و به دلیل انحراف ۱۵ درجهای بین دو چشم از چشمی دیگر دریافت میشود. طراحی این رادار بر اساس فرمول سرعت در قوانین فیزیک انجام گرفته و بر همین اساس؛ سرعت برابر است با مسافت تقسیم بر زمان و ما در این رادار، زمان رفت و آمد و سرعت پرتاب امواج را در دست داریم و مسافت را از این طریق پیدا میکنیم. مسافت بر حسب سانتیمتر بر روی نمایشگر نشان داده میشود.
وی ادامه میدهد: هدف اصلی از طراحی این رادار، قفل کردن بر روی هدف به هنگام تیراندازی با تنظیم زاویه و سنجش فاصله جسم است. این اولین طرح ارایه شده نبوده و چندین طرح هم در زمینه سیستمهای امنیتی مانند دزدگیرها و سنسورها و هوشمندسازی ارایه دادهام. این دانشآموز فناور معتقد است، برپایی نمایشگاه نوفن فست بستری برای نمایش دستاوردهای دانشآموزان است. طاها صمدی، کسب رتبه دوم مسابقات کدنویسی پایتون مسابقات علمی_پژوهشی برگزار شده توسط پژوهشسراها را نیز در کارنامهاش دارد.
بخش دوم؛ گفتوگو با دانشآموزانی که بدون شرکت در هیچ کلاسی، ربات متحرک ساختند
نازنین حسنزاده و نیایش یاری، دانشآموزان پایه هفتم دوره اول متوسطه مدرسه نسیبه ناحیه ۲ تبریز هستند که با طراحی ربات متحرک در بخش نمایشگاهی نوفن فست ۲۰۲۴ حاضر شدهاند و به گفته خودشان بدون شرکت در هیچ کلاس آموزشی موفق به طراحی ربات شدهاند.
ربات ظاهر سادهای دارد، اما همین سازه کارتونی به ظاهر ساده با حرکت دستهایش، توجه بازدیدکنندگان را به خودش جلب میکند، دستهای ربات با استفاده از آرمچیر و مدارهای مختلف حرکت کرده و توانمندی دانشآموزان کلاس هفتمی را به نمایش میگذارد. این ربات ویژگیهای دیگری هم دارد که سخنگو بودن با استفاده از یک اسپیکر و جلوه نورانی با چراغهای متصل شده به آن از آن جمله هستند. این ربات، تنها یکی از دهها ربات طراحی شده توسط دانشآموزان فناور و توانمند شرکت کننده در بخش نمایشگاهی جشنواره نوآوری و فناوری دانشآموزی نوفن فست ۲۰۲۴ بوده و تنوع کاربری رباتها از ربات آتشنشان تا جنگنده بسیار زیاد است.
گفتوگو با دانشآموزان طراح ژنراتور دستی و پیشبینی کننده بازار ارز دیجیتال از منطقه ایلخچی
دانشآموز منطقه ایلخچی با طراحی ژنراتور دستی در نمایشگاه نوفن فست ۲۰۲۴ حضور یافته، طراحی این ژنراتور طرح حدود دو هفته زمان برده و بالغ بر سه میلیون تومان برای طراحی آن هزینه شده است و با استفاده از خازن، گیربکس و مدار شارژ و یو اس بی، سیم پیچ باتری و انواع کلیدها توسط حسین ایلخچوئی طراحی شده است و شارژ آن با استفاده از چرخاندن اهرم پشت گیربکس و توسط دو ردیف خازن طراحی شده، انجام میگیرد.
این ژنراتور امکان شارژ گوشی تلفن همراه را نیز داشته و دارای سه چراغ از جمله چراغ یو وی با خاصیت میکروبزدایی و دفع حشرات، معمولی و نور مصنوعی با تمامی خاصیتهای نور طبیعی و دارای فندک است. ژنراتور طراحی شده توسط این دانشآموز، یکی از بهترین وسیلهها برای کوهنوردان و علاقهمندان به کمپینگ در جنگل و مقاصد گردشگری به شمار میآید.
در کناراین ژنراتور، قطعه رزینی با خاصیت شب تاب نیز با استفاده از چراغ ژنراتور قابل شارژ بوده و این قطعه توانایی ذخیره نور در خود تا ۸ ساعت را داشته و در تاریکی با بازتاباندن نور ذخیره شده از خود فضا را روشن میکند.
یکی دیگر از برنامههای ارائه شده در این نمایشگاه، برنامه پیشبینی کننده بازار ارز دیجیتال طی یک هفته است که با استفاده از هوش مصنوعی و توسط دانشاموز امیر حسین عابدی از منطقه ایلخچی طراحی شده و با وارد کردن نام رمز ارز، کندلها از فاینانس استخراج شده و آنالیزهای لازم و میزان سوددهی یا ضرردهی آن تعیین میگردد.
این نمایشگاه تا صبح بیست و سوم آذر ماه پذیرای علاقهمندان بوده و مراسم اختتامیه آن با معرفی نفرات برتر ساعت ۱۵ بعد از ظهر جمعه در محل تالار معلم تبریز برگزار میگردد.
انتهای پیام