امنیت اطلاعات گوشی را جدی بگیرید

با افزایش استفاده از تلفن همراه توسط کاربران حفظ اطلاعات موجود در آن از اهمیت زیادی برخوردار می شود و لازم است به نکات ایمنی برای عدم دسترسی افراد بیگانه به این اطلاعات توجه شود. 

 به گزارش ایسنا، امروزه گوشی‌های هوشمند به ابزاری  کاربردی برای شهروندان تبدیل شده‌اند که کاربران می‌توانند از آن‌ها برای انجام کارهای شخصی‌شان استفاده کنند بنابراین گوشی های موبایل حامل شخصی ترین اطلاعات کاربران است که در صورت دسترسی افراد به آن می تواند مشکلات جدی رخ دهد. 

شاید این تصور وجود داشته باشد که هک تلفن همراه ممکن نیست اما جالب است بدانید که با اجرای چند ترفند ساده این کار به راحتی اتفاق می افتد اما روش هایی هم وجود دارد که به کاربردن آن می تواند مانع هک گوشی شود. 

به روز نگه داشتن سیستم عامل موبایل 

یکی از روش هایی که با آن می‌توان از هک شدن گوشی موبایل خود جلوگیری کرد آپدیت یا به روز نگه داشتن سیستم عامل گوشی است چون شرکت‌های سازنده گوشی موبایل تلاش می کنند امنیت کاربران خود را فراهم کنند.

البته به روز رسانی هایی که به صورت دوره‌ای برای اندروید و iOS  منتشر می‌شوند از تغییرات امنیتی زیادی برخوردارند که همگی باعث افزایش امنیت گوشی و سخت‌تر شدن نفوذ به آن خواهند شد. 

اهمیت به دسترسی‌های اپلیکیشن

نصب اپلیکیشن‌های مختلف می تواند از دلایل آسیب پذیری گوشی‌های هوشمند باشد. همه اپلیکیشن‌هایی که از فروشگاه‌های اینترنتی دانلود می‌شود دارای مجوزهای دسترسی مشخصی هستند؛ نکته قابل توجه این است سازندگان این اپ‌ها موظفند برای انتشار اپلیکیشن‌های خود در منابع یاد شده، دسترسی‌های آن را به طور دقیق ذکر کنند.

 بررسی و مطالعه دقیق این دسترسی‌ها می‌تواند یکی از روش‌های موثر برای جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل باشد. برای مثال نیاز به دسترسی به لیست مخاطبان برای اجرای یک بازی بسیار مشکوک خواهد بود، زیرا لزومی ندارد یک بازی به لیست مخاطبین گوشی شما دسترسی داشته باشد.

با مطالعه دقیق دسترسی اپلیکیشن‌هایی که روی گوشی خود نصب کرده‌اید، می‌توانید موارد مشکوک را خیلی زود شناسایی کرده و از هک شدن گوشی خود جلوگیری کنید.  

البته در کنار توجه به دسترسی ها کارشناسان توصیه می کنند کاربران اپلیکیشن های مورد نیاز خود را از منابع معتبر شرکت سازنده دریافت کنند چرا که تمام اپلیکیشن‌های منتشر شده در آن از فیلترهای خاصی عبور کرده و به همین دلیل اپلیکیشن‌های جاسوسی و مخرب به حداقل خود می‌رسند. 

 وای فای عمومی دشمن امنیت تلفن همراه 

اگرچه بارها درباره خطرات استفاده از وای فای رایگان هشدار داده شده اما همچنان باید نسبت به استفاده از آن با احتیاط بود بنابراین تا حد ممکن بهتر است از شبکه اینترنت همراه استفاده شود.

یکی از مهم‌ترین نشانه‌های هک شدن دستگاه را می‌توان داغ شدن آن و کاهش عمر باتری دستگاه عنوان کرد. برای مشاهده مصرف غیرعادی برنامه‌ها از باتری باید وارد تنظیمات شوید و از بخش باتری (Battery)، گزینه بیشتر (More) را انتخاب کرده و روی مصرف باتری (Battery Usage) ضربه بزنید.

همچنین برای انجام این کار در iOS باید وارد تنظیمات شوید و در ادامه باتری (Battery) را انتخاب کنید تا کلیه اطلاعات پیرامون استفاده برنامه‌ها از باتری نمایش داده شود. 

حملات فیشینگ

از جمله روش های جمع آوری اطلاعات کاربران می توان به فیشینگ اشاره کرد؛ بررسی‌ها حاکی از این است که سایت‌های جعلی برای ارائه خدمات به کاربران، اطلاعات حساب افراد را جمع‌آوری و از این اطلاعات سوء‌استفاده یا آنها را در اختیار دیگران  قرار می‌دهند.

به طور معمول کاربران با دانستن خطرات قبلی، اقدام به نصب برنامه‌های مشکوک روی موبایل خود نخواهند کرد، اما بیشتر کاربران اطلاعی درباره نحوه بررسی امنیت و اعتبار لینک‌ها ندارند. هکرها از همین نقطه ضعف استفاده می‌کنند و به جای طراحی اپ‌ها، به ساخت صفحات جعلی روی می‌آورند که شباهت بسیاری به نسخه اصلی خود دارند.  

در پایان می توان گفت ذخیره پسورد در مرورگر گوشی یا لپ تاپ هم می تواند امنیت اطلاعات را به خطر بی اندازد چون با استفاده از این ویژگی‌ها، پسوردها و یوزرنیم های کاربر به طور خودکار توسط مرورگر حفظ شده و با مراجعه به سایت‌های مختلف در فیلدهای لازم نوشته می‌شوند. 

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1403092216139
  • خبرنگار : 71667

برچسب‌ها