گرامیداشت هفته پژوهش در کردستان+ فیلم

آیین تجلیل از پژوهشگران برتر کردستان در دانشگاه کردستان برگزار و از پژوهشگران برتر استان تجلیل شد.

بیست و چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور  همزمان با سومین روز هفته پژوهش و فناوری با حضور کیومرث حبیبی معاون استاندار، حامد قادرزادە ریاست دانشگاە کردستان و سایر مسئولین دانشگاهی در تالار مولوی دانشگاە کردستان برگزار شد.

جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور هر ساله همزمان با هفته پژوهش (هفته سوم آذر) و با هدف تشویق پژوهشگران، فناوران و نوآوران برتر در دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار می‌شود.

پژوهش زیربنای توسعە و پیشرفت جامعە است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: تحقیقات بنیادی و فناورانە اگر بە یک قانون دائمی در جامعە تبدیل شود، سبب تسهیل در زندگی انسان‌ها خواهد شد.

کیومرث حبیبی اظهار کرد: پژوهش از زیربناهای توسعە و پیشرفت در هر جامعەای است و قطعا اگر امکانات سخت افزاری، نرم افزاری و نیازهای حوزه تحقیق و پژوهش در اختیار محققان و پژوهشگران قرار نگیرد، جامعه بە توسعه و پیشرفت دست نخواهد یافت.

وی عنوان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری جامعە نیازمند پژوهش است و از هرگونە فعالیت و حمایت از پژوهشگران استان دریغ نخواهیم کرد.

حوزەهای اجتماعی و سیاسی باهم تبادل دادە و اطلاعات داشتە باشند

رئیس دانشگاه کردستان در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر گفت‌: دانشگاه‌ها امروز از مباحث آموزشی فراتر رفته و تنها بە مبحث پژوهش اکتفا نکردە است بلکە در جهت قبول مسئولیت‌های اجتماعی گام نهادە است.

حامد قادرزاده اظهار کرد: اگر بخواهیم دانشگاه را به معنای واقعی آن تعریف کنیم کە پذیرش جامعی را از سوی جامعه داشته باشد باید بر اساس نیاز جامعه برنامه‌های خود را تنظیم کند.

قادرزادە با اشارە بە ضرورت ارتباط دانشگاە با جامعە افزود: کار دانشگاە نظریە‌پردازی و نظریە‌سازی است و طبیعتاً باید انتقال درست و مناسبی از نتایج و ارزیابی دائمی پژوهش‌ها و یافتەهایی کە در گذشتە انجام شدە، صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه بحث علم محدود به یک محدوده جغرافیایی فیزیکی و سیاسی نیست و نگاە بین‌المللی بە فعالیت‌های پژوهشی داریم، گفت: می‌توان از نتایج پژوهش‌ها و مطالعات برخی کشورها و بخش‌ها در حوزه‌های مختلف جامعه بهره برد.

قادرزادە ادامە داد: تحقیقات ما غالباً بنیادی، تلفیقی و کاربردی است و طبیعتاً تحقیقات بنیادی را واحدهای بخش خصوصی و واحدهای کوچک نمی‌توانند انجام دهند، به همین دلیل حمایت بخش عمومی یعنی دولت‌ها و حمایت‌های بین‌المللی را می‌پذیرد، زیرا دامنه فعالیت‌های علمی یک دامنه محدود و خیلی کوچک نیست بلکه یک دامنه بسیار وسیع و گستردە است.

رئیس دانشگاە کردستان با بیان اینکه باید به پژوهش بیش از آموزش پرداخته شود، ادامه داد: باید سبد مناسبی برای فعالیت‌های کوتاه مدت تولید بنیادین، میان مدت تطبیقی و بلند مدت کاربردی وجود داشته باشد و این مهم محدود به دانشگاه‌ها نیست و کارشناسان و پژوهشگران دستگاه‌های اجرایی که در تولید داده‌ها فعالیت دارند باید در این عرصه وارد شوند.

وی افزود: اگر امروز ارجاعاتی به برخی از پژوهش‌های سال‌های قبل صورت می‌گیرد به این دلیل نیست که نیازهایی که امروز جامعه در این دوره از زمان احساس می‌شود در گذشتە احساس می‌شد و این اطلاعات صرفا اطلاعات قدیمی است.

رئیس دانشگاە کردستان گفت: باید یک نگاە روندی بە آنچه که در کشورهای توسعه یافته اتفاق می‌افتد داشتە باشیم تا بتوانیم بهرە خوبی را از این مجموعه اطلاعات ببریم.

حامد قادرزادە افزود: خروجی‌های علم که ناشی از پژوهش پژوهشگران بوده و تحقیق و توسعه دو امر مکمل هم هستند و در این روزها بیش از گذشته همراه با امر آموزش و پرورش باید به آن توجه داشته باشیم. 

وی تصریح کرد: اگر امروزه هوش مصنوعی به عنوان امر اجتناب ناپذیر قرار بگیرد اما پژوهش در مورد چگونگی بهره‌برداری از آن صورت نگیرد آن منفعتی که شاید و باید در گام‌های اولیه از آن به دست نمی‌آید.

قادرزادە خاطرنشان کرد: همه جامعه چه حوزه اجرا و  چه حوزه پژوهش و سمن‌های اجتماعی، سیاسی و زیست محیطی با هم تبادل اطلاعات و داده‌ها را داشته باشند تا با اولویت خاص نیازهای جامعە مورد پذیرش قرار بگیرد.

وی یادآور شد: اگر امروز واحدهای فناور، شتاب دهنده، نوآور و دانش بنیان در کشور خودنمایی می‌کنند و اختراعات و خروجی‌های مناسبی دارند به این دلیل است که از خروج پژوهش داده‌های پژوهشگران بهره‌مند می‌شوند.

رئیس دانشگاه کردستان ادامه داد: نیاز است بسته سیاستی مناسب از داده‌های خلق شده در جامعه داشته باشیم تا هزینه‌های اجتماعی سیاسی و فرهنگی به حداقل برسد.

قادرزادە خاطرنشان کرد: جا دارد محققان در همه حوزه‌ها همچون اعضای بدن که هریک کارکرد خود را دارد، در پیشبرد اهداف حوزه پژوهش نقش خود را برای ایجاد یک زیست بوم مناسب ایفا کنند.

کسب رتبه ۹ توسط دانشگاه کردستان در بین دانشگاه‌های کشور

معاون پژوهشی دانشگاه کردستان گفت: در نتایج ارزیابی و رتبه بندی کشوری دانشگاه‌ها، دانشگاه کردستان رتبه ۹ کشوری را داشته و در رتبه‌بندی شانگهای در حوزه مهندسی رتبه ۲ و در کشاورزی رتبه سوم کشوری را کسب کرده‌ایم.

فناعلی‌اکبر مظفری با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه کردستان در سال‌ اخیر اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲، ۴۲۲ عنوان مقاله و در سال ۱۴۰۳، ۲۳۲ عنوان مقاله در دانشگاه کردستان چاپ شده است.

معاون پژوهشی دانشگاه کردستان افزود: در ارتباط با کیفیت مقالات چاپ شده یک درصد برتر اسکاپوس، درسال  ۱۴۰۳ تا کنون پنج مقاله چاپ شده داشته‌ایم و در بحث مقالات پنج درصدبرتر در سال جاری، ۲۲ عنوان به چاپ رسیده است.

مظفری با اشاره به مقالات پر استناد در سال ۲۰۲۴ ،تصریح کرد: ۶۵ عنوان مقاله پر استناد در سال ۲۰۲۴ توسط اساتید دانشگاه کردستان نوشته شده و در بحث مقالات بین المللی در سال جاری ۷۸ مقاله به چاپ رسیده است.

وی با اشاره به جذب دانشجوی پسادکتری در دانشگاه کردستان، افزود: در سال ۱۴۰۲، در حدود ۴۶ نفر پسادکتری و در سال جاری نیز ۳۲ نفر در پسادکتری جذب شده است. 

مظفری همچنین بیان کرد: دانشگاه به لحاظ جایگاه علمی خوشبختانه روند صعودی داشته است و در سال گذشته ۱۵ نفر از دانشمندان دو درصد برتر جهان در این دانشگاه حضور داشته و در سال‌جاری نیز ۱۷ نفر از اساتید این دانشگاه جزو دو درصد دانشمندان برتر جهان بوده‌اند، همچنین ۹ نفر از دانشمندان یک درصد برتر جهان در سال‌جاری از دانشگاه کردستان هستند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در نتایج ارزیابی و رتبه بندی کشوری دانشگاه‌ها، دانشگاه کردستان رتبه ۹ کشوری را داشته و در رتبه‌بندی شانگهای در حوزه مهندسی رتبه ۲ و در کشاورزی رتبه سوم کشوری را کسب کرده‌ایم. 

به منظور ترویج فرهنگ پژوهش در کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چهارمین هفته آذرماه را با توجه به نامگذاری ۲۵ آذر ماه به نام روز پژوهش، با کسب مجوز از شورای فرهنگ عمومی، به نام "هفته پژوهش" نام نهاده‌ است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403092216054
  • خبرنگار : 50294