استاندار اصفهان:

پژوهش‌های دانشگاهی باید به حل مشکلات استان منتهی شود

استاندار اصفهان با بیان اینکه فرصت خدمت بسیار محدود است، با تاکید بر ضرورت کاربردی شدن پژوهش‌های دانشگاهی گفت: فرصت پژوهش‌های لوکس و تزئینی که فقط روی قفسه‌ها گرد و خاک بخورد را نداریم و باید پژوهش‌ها به حل مشکلات عملیاتی استان منتهی شود.

مهدی جمالی‌نژاد، ظهر چهارشنبه ۲۱ آذر در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان اصفهان، با اشاره به جایگاه ویژه ایران در عرصه‌های مختلف اظهار کرد: کشور ما در حوزه فناوری فضایی و سلول‌های بنیادی جایگاه قابل توجهی دارد.

وی با اشاره به زیرساخت‌های علمی و فناوری کشور افزود: با وجود بیش از ۲۶۰۰ مرکز دانشگاهی، بیش از ۷۰۰ شرکت خلاق، ۱۸ مرکز نوآوری و رتبه نخست در تولید اسناد علمی منطقه، نتوانسته‌ایم از این ظرفیت‌ها برای حل مشکلات استفاده کنیم. به‌رغم داشتن چهره‌های مجرب و نخبه دانشگاهی و اساتید و دانشجویان دلسوز، این سوال مطرح است که چرا با این همه پتانسیل نتوانسته‌ایم مشکلات را حل کنیم.

استاندار اصفهان با انتقاد از ضعف ارتباط بین بخش‌های مختلف تصریح کرد: ارتباط ما با صنعت ضعیف است، ارتباط دانشگاه با مجموعه‌های علمی و مدیران کم است و ارتباطمان با نخبگان نیز مناسب نیست. این نشان‌دهنده گسست بین مجموعه‌ها و نبود یک نظام ارگانیک است. هفته‌های پژوهش و جشنواره‌ها می‌توانند موثر باشند، اما به شرطی که هدفمند باشند.

جمالی‌نژاد با بیان اینکه فرصت خدمت بسیار محدود است، با تاکید بر ضرورت کاربردی شدن پژوهش‌های دانشگاهی تصریح کرد: فرصت پژوهش‌های لوکس و تزئینی که فقط روی قفسه‌ها گرد و خاک بخورد را نداریم و باید پژوهش‌ها به حل مشکلات عملیاتی استان منتهی شود. چشم به هم بزنیم چهار سال دولت تمام می‌شود، به همین دلیل از همین امروز باید برای هفته پژوهش سال آینده برنامه‌ریزی کنیم.

وی با اشاره به تجربیات مدیریت بحران در کشور خاطرنشان کرد: در حوادثی مانند انفجار پالایشگاه خراسان جنوبی و حادثه متروپل آبادان، نیازمند راهکارهای علمی و عملیاتی بودیم. وقتی ساختمان متروپل در آبادان ریزش کرد، تمام کشور درگیر این موضوع شد که چگونه می‌توانیم خاکبرداری و تخریب ایمن را انجام دهیم. اگر پژوهش‌ها و جشنواره‌ها خروجی عملی نداشته باشند، چه کمکی به حل مشکلات خواهند کرد؟

جمالی‌نژاد با تاکید بر اولویت‌های اصلی استان گفت: حوزه انرژی یکی از محورهای اصلی است و باید در زمینه انرژی‌های پاک، از جمله انرژی خورشیدی و نیروگاه‌های مقیاس کوچک فعال شویم. اگر جدی وارد این حوزه نشویم، با توجه به محدودیت‌های انرژی، بسیاری از صنایع کشور با مشکل مواجه خواهند شد.

استاندار اصفهان با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری کشور افزود: در کشوری که ۱۴۸۰ شهر با جاذبه‌های منحصر به فرد فرهنگی، تاریخی، معنوی و طبیعی دارد، می‌توانیم از گردشگری برای تولید ثروت استفاده کنیم. برخی شهرهای کشور توانسته‌اند اقتصاد خود را بر پایه گردشگری بنا کنند و از حلاوت آن بهره‌مند شوند، اما ما در استان اصفهان هنوز نتوانسته‌ایم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: جامعه نخبگانی و دانشگاهی باید به مسائل واقعی و کاربردی بپردازد و باید مشخص شود که مشکلات اصلی استان و شهر اصفهان چیست و چرا فاصله‌ای بین دانشگاه و حاکمیت وجود دارد.

استاندار اصفهان در پایان با تاکید بر لزوم توجه به جامعه نخبگانی گفت: باید حس تعلق را افزایش دهیم و آنقدر جذابیت ایجاد کنیم که هیچکس به فکر خروج از کشور نباشد. فرمانداران ما مظلومانه و با کمترین بضاعت در حال خدمت هستند و باید از ظرفیت جامعه نخبگانی برای حل مشکلات استفاده کنیم.

خبرنگار: مهدی جعفری

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۷:۲۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403092115789
  • خبرنگار :