علی قهرمان طالع ۲۱ آذر در نشست با خبرنگاران با موضوع پنجمین دوره پویش کودکان سایبری، هدف اصلی این پویش را پیشگیری از جرایم سایبری و علی الخصوص آگاهی بخشی به کودکان در سنین پایه اعلام کرد.
رئیس پلیس فتای استان اردبیل با تاکید بر اهمیت نیاز افزایش تعاملات ارگان ها برای افزایش سواد رسانه ای در جامعه بیان کرد: تا ۳۰ آذر پنجمین دوره پویش کودکان سایبری در کل کشور اجرا میشود و هدف پویش حوزه های پیشگیری از جرایم مخصوصا آگاهی بخشی به کودکان سنین پایه است. اهداف این پویش بحث آگاهی خانواده در خصوصی آسیب های فضای مجازی همچنین بررسی نقش متقابل مدارس و جامعه و سکوهای محتوایی در ایمنی کودکان است.
وی در ادامه به بیان اهداف فرعی پویش پرداخت و خاطر نشان کرد: از اهداف فرعی پویش میتوان به افزایش آگاهیهای اجتماعی در حوزه سایبر و کاهش شکاف دیجیتال خانواده و کودک و نقش مدارس در آموزش دیجیتال، افزایش حساسیتهای اجتماعی، افزایش ایمنیهای سایبری کودکان و در نهایت افزایش مسئولیت پذیری ارگانهای مرتبط است.
قهرمان طالع گفت: مهمترین عمل یادگیری کودکان حافظه حسی است. پس بیشتر محتواهای تولیدی برای کودکان بر پایه محتوای حسی است، از برنامههای اجرایی در همین راستا میتوان به برگزاری نمایشگاه، نشست و هم اندیشی و همچنین کارگاههای آموزشی مجازی و حضوری، ا قدامات رسانهای صدا و سیما، استفاده از تبلیغات محیطی در فضای سطح شهر و فضای مجازی من جمله کانالهای ارتباطی در پیامرسانهای شاد، بله و روبیکا و همچنین پلتفرم آپارات اشاره کرد.
رئیس پلیس فتا استان در ادامه به توضیح موضوعات و عناوین پویش پرداخت و گفت: موضع روز اول در ارتباط با کودکان و ایمنی؛ روز دوم خانواده و والدگری سایبری؛ روز سوم دوستان و بازیهای سایبری؛ روز چهارم مدرسه و آموزش سایبری؛ روز پنجم جامعه و فرهنگ سایبری و در نهایت روز ششم سکوها و مسئولیت اجتماعی خواهد بود.
قهرمان طالع در ادامه به تشریح وضعیت جرایم فضای مجازی در ۸ ماهه اخیر استان پرداخت و خاطرنشان کرد: در حوزه جرایم فضای مجازی تعداد جرائم ثبت شده در ۸ ماهه اول ۱۴۰۳ در سطح استان در مقایسه با سال ۱۴۰۲، ۳۰ درصد افزایش یافته است، البته به تناسب توان عملیاتی پلیس ۳۱ درصد در کشف وقوع افزایش یافته است با افتخار میتوان گفت حدود ۹۰ درصد جرایم سایبری استان در ۸ ماهه اخیر کشف و شناسایی شدهاند.
وی ادامه داد: تعداد متهمین سال قبل ۵۸۰ نفر و امسال ۵۲۷ نفر تا ۸ ماهه اول سال جاری میباشند که به مراجع قضایی معرفی شده اند که رنج سنی مجرمین ۳ درصد زیر ۱۷ سال، ۲۴ درصد ۱۷ تا ۲۵ سال و ۷۳ درصد ۲۶ سال به بالا می باشند.
قهرمان طالع در ادامه با اشاره به رویکرد آموزش محور و پیشگیری محور پلیس فتا ادامه داد: اولویتبندی تعداد جرایم ثبت شده در استان به تفکیک در مورد نخست جرایم مالی است به طوری که در سطح استان تقریبا ۷۰ درصد جرایم در حوزه مالی است که اولویت اول در این حوزه برداشتهای اینترنتی غیرمجاز از حساب بانکی است و ۳۰ درصد باقی هتک حیثیت و نشر اکاذیب است. در ۸ ماهه اول سال تقریبا بیش از ۱۹ میلیارد تومان پول به صورت کمتر از ۲۴ ساعت به حساب مالباخته ها برگشته شده است .
رئیس پلیس فتا استان اردبیل در تحلیل و بررسی بسترهای ارتکاب جرم ۸ ماه اخیر در استان اردبیل اظهار کرد: طبق آمارهای بدست آمده ۵۱ درصد جرائم سایبری در اینستاگرام و ۱۷ درصد تلگرام در تلگرام و ما بقی در سایز پلتفرم ها اتفاق افتاده اند که نشان از امنیت بالاتر اپلیکیشنهای داخلی نسبت به خارجی دارد.
قهرمان طالع گفت: اردبیل در زمینه جرایم سایبری به علت زمینه های فرهنگی موجود خوشبختانه مجرم پرور نیست و اغلب پروندههای استان به علت طمع یا ناآگاهی است.
وی در ادامه به میزان خدمات انتظامی پلیس فتا به مردم اشاره کرد و گفت: به بیش از ۶۸۴۶ نفر در ۸ ماه اخیر خدمات فوری ارائه شده که بخشی اعظمی از این آمار خدمات برخط و آنلاین بوده است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت فضای مجازی استان به لزوم کاهش فاصله مردم و پلیس با استفاده از هوشمند سازی اشاره شد تا نیازهای جامعه سریع تر برطرف شود.
انتهای پیام