بازشدن پای شبه علم در درمان بیماری‌های سیستم عصبی

دبیر علمی سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با انتقاد نسبت به رواج شبه علم در کشور گفت: شیوع شبه علم موجب به تعویق افتادن درمان و از دست رفتن بیماران می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی صحراییان امروز در سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با اشاره به برنامه‌های این رویداد علمی گفت: برگزاری پنل‌های تخصصی با عناوینی چون تشخیص بیماری اس ام آی بر پایه بایومارکرها، دمانس، سردرد، اپی‌لپسی از جمله برنامه های جنبی این کنگره است.

وی به اشاره به برخی از بیماری‌های مغز و اعصاب اظهار کرد: بسیاری از این بیماری‌ها مانند آلزایمر و بیماری‌های خود ایمنی سیستم عصبی درمان قطعی ندارند و از سوی دیگر به دلیل مشکلات عدیده در کشور و اعمال تحریم‌ها در حوزه سلامت موجب شده تا مسائلی ایجاد شود که بسیاری از متخصصان حوزه نوروساینس قادر به مقابله با آنها نباشند.

صحراییان یکی از بزرگترین مسائل این حوزه را Pseudoscience یا شبه علم دانست و یادآور شد: نوروساینس مبتنی بر متدولوژی‌های علمی است، ولی در شبه علم مبتنی بر تفکرات انتزاعی است. علم طرفدار انتقاد است، ولی در شبه علم اجازه انتقاد داده نمی‌شود.

وی تاکید کرد: در سایه شبه علم ممکن است درمان بیماران به تاخیر بیفتد و اینکه در برخی مواقع بیماران را از دست می‌دهیم، به دلیل به تعویق انداختن روش‌های درمانی علمی است، ضمن آنکه بیماران هزینه‌های گزاف درمانی زیادی را متحمل می‌شوند.

دبیر علمی این کنگره با اشاره به نقش رسانه‌ها در توسعه شبه علم، اظهار کرد: در رسانه‌ها شاهد انتشار اخباری در زمینه تولید داروی درمان آلزایمر از سوی دانش‌آموزان هستیم و در برخی اخبار شاهد ادعاهایی هستیم که اعلام می‌شود ایران به واسطه تولید داروهای درمان آلزایمر تحریم‌ها را دور زده است.

وی تاکید کرد : کلیه این مطالب شبه علم است.

انتهای پیام 

  • چهارشنبه/ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403092115572
  • خبرنگار : 30057