دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی:

همکاری بخش خصوصی و دولتی منجر به افزایش توسعه تجارت می‌شود

دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی گفت: همکاری بین بخش خصوصی و دولتی منجر به افزایش توسعه تجارت جلوگیری از مهاجرت و اثرگذاری در نظام‌بندی بین المللی و مناسبات با سایر کشورها و طرف‌ها با حوزه‌های مختلف می‌شود.

محمد خزایی امروز ۲۱ آذر ماه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان که در محل اتاق بازرگانی خرم‌آباد برگزار شد، اظهار کرد: اعضای آی سی سی بیش از ۴۵ میلیون شخصیت حقوقی مثل هتل، بانک، بیمه و شرکت های هواپیمایی دارد.

وی با اشاره به عضویت ۳۴ اتاق ایران در اتاق بازرگانی بین المللی با بیان اینکه در کشورهایی همچون ایران که تعداد اعضا قابل توجه است یک کمیته ملی با هدف ایجاد ارتباط بین اتاق و فعالان بخش خصوصی با سایر کشورها تشکیل می‌شود، افزود: هم‌اکنون ۱۰۰ کشور دارای این کمیته هستند.

خزایی بررسی مدل‌های ارتقای سطح اتاق‌ها را یکی از فعالیت‌های این کمیته‌ها دانست و با بیان اینکه یکی از اعضای کمیته ایرانی در دادگاه آی سی سی است و در کمیسیون حقوقی آی سی سی در تهران نیز ۱۵حقوقدان مورد وثوق عضو هستند، تصریح کرد: برون‌گرایی و درون زایی جزو ملزومات اقتصاد مقاومتی و مورد تاکید مقام معظم رهبری است و خروج اقتصاد ایران و اتصال به شبکه جهانی تجاری از جمله تاکیدات رهبر انقلاب است که الزاماتی دارد.

دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی اضافه کرد: شناخت محیط بیرونی، مسائل حقوقی، نوع قرارداد، تامین منابع مالی و قواعد تجاری اهمیت بسزایی دارد اما بسیاری از بخش خصوصی و دولتی از رویه‌های تجاری حاکم بر دنیا و نظام بین‌المللی خیلی آشنا نیستند.

خزایی افزود: در نتیجه این عدم آگاهی مشکلاتی ایجاد می‌شود و گاهی به دلیل عدم اشرافیت به موضوع و قوانین، پرونده‌هایی مانند کرسنت علیه ما در مجامع بین المللی ایجاد می‌شود.

وی تاکید کرد: تامین منابع مالی با حضور بخش خصوصی در کنار تسهیلگری بخش دولتی، نحوه مذاکرات تجاری و اقتصادی در سطح کلان و خرد، بازاریابی و کدهای بازاریابی و بهره‌برداری از نهادهای مالی خصوصی و دولتی در دنیا مهم است و باید علاوه بر تحقق این موارد در داخل کشور از ظرفیت های آی سی سی هم استفاده کرد.

خزایی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی بین المللی به مباحث مهم ورود پیدا کرده است، ادامه داد: عضویت فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی بین‌المللی به اثرگذاری ایران در مناسبات نظام‌مند جهانی کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه مجموعه این مسائل ایجاب می‌کند با توجه به ظرفیت‌های ملی و استانی، زمینه را برای توسعه و فراگیر شدن آنها در منطقه ایجاد کنیم، گفت: اتاق لرستان هم برای توسعه صادرات و افزایش درآمدهای ارزی استان تلاش دارد تا استان به بازارهای هدف بین المللی متصل شود و کار کند بنابراین باید باید بخش خصوصی بتواند با کمک دولتی وارد این حوزه‌ها و اتاق بازرگانی بین المللی شود.

وی با اشاره به سابقه ۱۰۰ ساله ایجاد اتاق بازرگانی بین‌المللی در شبکه تجارت جهانی خاطرنشان کرد: با عضویت در این نهاد باید از  قواعد تجارت و مقررات بین المللی تبعیت کرد، بنابراین 
ارتقای آگاهی های تجارت بین المللی، قواعد حقوقی و مدل سازی جدید برای اتاق های کشور در دستور کار قرار گیرد.

خزایی بیان کرد: همکاری بین بخش خصوصی و دولتی منجر به افزایش توسعه تجارت جلوگیری از مهاجرت و اثرگذاری در نظام‌بندی بین‌المللی و مناسبات با سایر کشورها و طرف‌ها با حوزه‌های مختلف می‌شود.

دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی افزود: محصولات ساخت لرستان علاوه بر سطح پوشش داخلی، پوشش خارجی را هم پیدا می‌کند و این امر در بازاریابی، نحوه ورود به بازار، بسته‌بندی‌ها، کیفیت رعایت استانداردهای محیط زیستی، بهداشتی و پزشکی موثر خواهد بود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403092115515
  • خبرنگار : 50177