به گزارش ایسنا، روز یکشنبه هفته جاری نیروهای مسلح مخالف بشار اسد تحت رهبری گروه شبهنظامی «هیات تحریرالشام» بعد از پیشرویهای برقآسای خود و تصرف شهرهای مهم سوریه نظیر حلب و حماه، بر دمشق مسلط شدند که در پی این رویداد «بشار اسد»، رئیس جمهور سابق سوریه از قدرت کنارهگیری و خاک کشورش را به مقصد روسیه ترک کرد.
با این وجود چندین دیپلمات و تحلیلگر به خبرگزاری رویترز گفتند ایالات متحده، رژیم صهیونیستی و دیگر قدرتهای عرب منطقه نگران هستند بی ثباتی و گروههای شبهنظامی افراطگرا به دلیل خلاء قدرت در سوریه این کشور را فرابگیرند.
«عبد العزیز الصقر»، مدیر اندیشکده موسوم به مرکز پژوهش خلیج فارس به خبرگزاری رویترز گفت: «به دلیل سقوط ناگهانی بشار اسد در سوریه نگرانی شدیدی در داخل و خارج منطقه از بابت تبعات خلاء قدرت در سوریه به وجود آمده است.» او در این زمینه وقوع جنگهای داخلی در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۱۱ به ترتیب در عراق و لیبی بعد از سقوط دولتهای این کشورها را مثال زد.
به نوشته رویترز، یک دیپلمات غربی نیز به این رسانه گفت با توجه به چند دستگی زیاد در میان نیروهای مخالف بشار اسد در سوریه هماکنون طرح مشخصی درخصوص چگونگی حاکمیت سوریه و مدیریت بافت جمعیتی پیچیده آن که متشکل از گروههای قومیتی و فرقههای متعدد هستند وجود ندارد.
این دیپلمات اظهار نگرانی کرد که سوریه درگیر بیقانونی شده و فضا برای بروز گروههای افراطگرا نظیر داعش مساعد شود.
کارشناسان اسرائیلی در این میان میگویند به رغم خطر فراگیر شدن آشوب در سوریه بعد از سقوط بشار اسد، این سقوط برای این رژیم سودمند خواهد بود.
«کارمیت والنسی»، یک پژوهشگر ارشد یک اندیشکده اسرائیلی به رویترز گفت: «با وجود نگرانی از بابت ظهور عناصر افراطگر در نزدیکی مرز و فقدان قدرت مشخص مسئول در سوریه توانمندیهای نظامی متنوع شورشیان قابل مقایسه با ایران و همپیمانان آن نیست.»
«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا هم از کنارهگیری بشار اسد از قدرت در سوریه استقبال کرد اما گفت این تغییر ناگهانی قدرت در سوریه باعث ایجاد یک دوره «ریسک و بیاطمینانی» برای سوریه شده است. نیروهای آمریکای در ۲ روز گذشته دهها حمله هوایی را علیه مواضع داعش در سوریه به منظور جلوگیری از جای پا پیدا کردن دوباره این گروه تروریستی در این کشور اجرا کردهاند.
انتهای پیام