علی اکبر اربابی در گفت وگو با ایسنا، عمده ارقام کنجد کشت شده توسط کشاورزان را شامل هلیل، داراب و محلی برشمرد و اظهار کرد: بیشترین سطح کنجد کاشته شده در شهرستانهای دلگان، بمپور، ایرانشهر و تفتان است.
وی پیش بینی کرد: کشاورزان سیستانوبلوچستان ۲۱۰۰ تن محصول از مزارع کنجد برداشت کنند.
اربابی تصریح کرد: عوامل محدود کننده تولید کنجد ناشی از استفاده از ارقام محلی حساس به ریزش و شکوفا است که کشاورزان ناچار به برداشت دستی قبل از رسیدگی کامل و رطوبت مناسب می شوند و نهایتا عملکرد دانه کاهش می یابد.
وی گفت: با انجام اقدامات به زراعی و به نژادی و استفاده از ارقام جدید مقاوم به ریزش و ناشکوفا ضمن فراهم شدن برداشت مکانیزه می توان میزان تولید کنجد را در استان تا ۲۵ درصد افزایش داد.
انتهای پیام