موشک «نیو گلن» پیش از پایان سال ۲۰۲۴ پرتاب می‌شود

شرکت «بلو اوریجین» می‌گوید، در مسیر پرتاب موشک قوی «نیو گلن» خود پیش از پایان سال جاری میلادی است، اما هنوز در انتظار تایید مقامات برای انجام آزمایش کلیدی نهایی این موشک بزرگ به سر می‌برد.

به گزارش ایسنا، آزمایش موسوم به «آتش داغ» موشک «نیو گلن»(New Glenn) شرکت «بلو اوریجین»(Blue Origin) شامل روشن کردن هر هفت موتور BE-4 مرحله اول و رسیدن به نیروی رانش کامل در حالی است که موشک روی سکوی پرتاب قرار دارد. این آزمایش به گونه‌ای طراحی شده است که نحوه عملکرد موشک را هنگام بلند شدن نشان دهد. اگر همه چیز در طول آزمایش آتش داغ طبق برنامه پیش برود، بلو اوریجین به عنوان آخرین مرحله پیش از پرتاب، به سوی ادغام بخشی از موشک که محموله را نگه می‌دارد، حرکت خواهد کرد.

به نقل از تک کرانچ، بخش قابل توجهی از برنامه‌ها به آزمایش اول بستگی دارد. «جف بزوس»(Jeff Bezos) بنیانگذار بلو اوریجین در اوایل ماه جاری طی یک مصاحبه گفت که نیو گلن، کلید چشم‌انداز او برای کاهش هزینه پرتاب است. وی افزود: من می‌دانم که این فوق‌العاده به نظر می‌رسد. این هدف محقق خواهد شد. ما باید هزینه دسترسی به فضا را به اندازه کافی پایین بیاوریم و هدف نیوگلن -وسیله نقلیه مداری ما- همین است.

موشک نیو گلن با ارتفاع ۳۲۰ فوت قادر به حمل ۴۵ متریک تن محموله به مدار پایین زمین خواهد بود. برای مقایسه توجه داشته باشید که موشک «استارشیپ»(Starship) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) –بزرگ‌ترین موشک ساخته‌شده تاکنون- برای حمل ۱۰۰ تا ۱۵۰ متریک تن محموله به مدار پایین زمین طراحی شده است.

راه‌اندازی و پرتاب نیو گلن در کوتاه‌مدت احتمالا کلید تبدیل شدن کار بلو اوریجین به یک تجارت سودآور است. اگر چه امور مالی بلو اوریجین عمومی نیست و بهره زیادی را از ثروت شخصی بزوس می‌برد اما بنیان‌گذار «آمازون» در همان مصاحبه خاطرنشان کرد که پیش‌بینی می‌کند بلو اوریجین روزی به بزرگ‌ترین تجارت او تبدیل شود. وی افزود: من معتقدم این بهترین تجارتی است که تا به حال در آن شرکت داشته‌ام، اما مدتی زمان می‌برد.

اولین ماموریت نیو گلن ابتدا قرار بود در پنجره پرتابی که از ماه اکتبر باز می‌شد، دو ماهواره را برای ناسا به مریخ بفرستد، اما آژانس فضایی در نهایت تصمیم گرفت این ماموریت را برای پرتاب بعدی نیو گلن در بهار ۲۰۲۵ به تعویق بیندازد و دلیل خود را مشکلات احتمالی عنوان کرد که ممکن است در صورت تاخیر موشک پیش بیایند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403092115170
  • خبرنگار : 71604