به گزارش ایسنا، «آندری کارتاپولوف»، رئیس کمیته دفاعی دومای دولتی روسیه شامگاه سهشنبه اظهار داشت: «موضوع ورود احتمالی ایران به سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) باید مورد بحث قرار گیرد. این یک سازمان بسته نیست.»
طبق گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، کارتاپولوف در ادامه با اشاره به حضور هیأت ایرانی در یکی از نشستهای مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی گفت: «به طور کلی، به نظر من، ما باید به طور خاصتری موضوع عضویت احتمالی ایران در سازمان پیمان امنیت جمعی را مطرح کنیم. باید در واکنش به عضویت احتمالی ایران، پرسید چرا نه؟ این یک سازمان بسته نیست.»
طبق منشور سازمان پیمان امنیت جمعی، هر کشوری که «در اهداف و اصول خود مشترک باشد و آماده به عهده گرفتن تعهدات» مندرج در منشور و سایر معاهدات و تصمیمات بین المللی لازم الاجرا در سازمان باشد، می تواند به عضویت سازمان درآید. تصمیم در مورد پذیرش در این سازمان توسط شورای امنیت جمعی اتخاذ می شود.
این سازمان، یک ائتلاف نظامی بیندولتی در اوراسیا است که ۶ کشور از کشورهای پساشوروی در آن عضویت دارند؛ ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان. این معاهده ریشه در نیروهای مسلح شوروی داشت که در سال ۱۹۹۲ با نیروهای مسلح متحد کشورهای مشترکالمنافع جایگزین شد و سپس خود، با نیروهای مسلح مجزای کشورهای مستقل مربوطه جایگزین شد.
اخیرا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روی تقویت اقتدار سازمان پیمان امنیت جمعی تأکید کرده است.
او روز دوشنبه در دیدار با رؤسای پارلمانهای کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرد: «روسیه قاطعانه متعهد به تقویت اقتدار سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) به منظور برقراری ثبات در سراسر کشورهای پساشوروی است.»
رئیس جمهور روسیه در این دیدار گفت: «کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی باید در زمینه استانداردسازی تسلیحات با یکدیگر همکاری کنند. تعاملات در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی مبتنی بر روحیه همکاری و منافع متقابل است.»
علاوهبر اظهارات پوتین، «سرگئی شویگو» دبیر شورای امنیت ملی روسیه نیز با اشاره به دکترین هستهای تازه تغییر کرده روسیه اظهار داشت که همه اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی زیر چتر هستهای روسیه قرار گرفتهاند.
انتهای پیام