حمیدرضا ابراهیمی امروز (۲۰آذر) در اولین اجلاسیه شهدای دانشجو معلم استان کردستان که در اردوگاه امام علی(ع) برگزار شد، نقطه آغاز پیوند نام دانشجو و شهید و شهادت را ۱۶ آذر ۱۳۳۲ عنوان و اظهار کرد: خط سرخ شهادت از ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و با شهادت سه تن از دانشجویان آغاز شد و این خط سرخ شهدا در سالها ۱۳۵۹، دوران دفاع مقدس و ۱۳ دی ۱۴۰۲ با شهادت شهید فائزه رحیمی ادامه پیدا کرد.
وی افزود: امروز خط شهدای دانشجو با برگزاری یادوارهها و اجلاسیههایی با نام و یاد شهدا در دانشگاهها و بین دانشجو معلمان زنده میشود چراکه شهدا زندهاند و زنده میمانند.
معاون فرهنگی و تربیتی دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به آثار و برکات تشییع و تدفین شهدای گمنام در محیطهای علمی و دانشگاهی بیان کرد: تدفین شهدای گمنام در محیطهای دانشگاهی در کنار رشد معنوی و آثار و برکات آن موجب رشد و حیات علمی میشود، اگر امروز حوزه علمیه قم در جوار حرم حضرت معصومه و حوزه علمیه نجف در جوار حرم امام علی(ع) قرار دارد به این دلیل بوده که وجود اولیای الهی موجب جوشش جریان علم میشود و دانشگاه فرهنگیان هم به عنوان کسانی که باید ادامهدهنده این جریان باشند، نیازمند نام شهدا هستند.
وی با اشاره به اینکه نام و یاد شهدا در جبهه مقاومت بسیار بالاست، افزود: ارزش و جایگاه شهادت با وقایع منطقه به ویژه در حوادث اخیر سوریه بیشتر برای ما نمایان میشود و ارزش کار شهدای مدافع حرم که فرهنگ مقاومت و شهادت را در سوریه و جبهه مقاومت ماندگار کردند، برجستهتر از همیشه میشود.
ابراهیمی با اشاره به اینکه امروز امریکا و اسرائیل بعد از سقوط بشار اسد با قساوت و دشمنی بسیار زیرساختهای سوریه را مورد هجمه قرار میدهد، اظهار کرد: فرهنگ مقاومت موجب زنده ماندن کشور و به ارمغان آوردن صلح برای کشور میشود.
وی یادآور شد: امروز قساوت جبهه شرارت در برابر جبهه مقاومت به دلیل عقاید باطل آنهاست و آنها مدعی هستند که مسیحیت آخر الزمانی باید ظهور کند، لذا ما موظفیم که مواضع روشن مهدویت را در جامعه توسعه دهیم.
معاون فرهنگی و تربیتی دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به اینکه ما امروز وظیفه داریم نام امام عصر را در جهان ارتقا دهیم، گفت: اگر ما آگاهانه و با علم و بصیرت نام امام عصر را طلب کنیم بسیاری از سختیهای ظهور کاهش پیدا میکند.
سیر و سلوک معنوی معلمان را شاخص میکند
در ادامە این مراسم حجتالاسلام پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان کردستان شفقت، دلسوزی و وجدان کاری معلم را از دیگر دلایل جایگاه والای معلمان دانست و گفت: کار معلمی را هیچگاه با پول و مادیات نمیتوان سنجید چراکه لذت مادی تا یک جایگاهی ارزش دارد اما هیچ ارزش دنیوی با لذت معنوی قابل مقایسه نیست.
وی عنوان کرد: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان با برگزاری این اجلاسیه نام و یاد این شهدا را در جامعه زنده کردند.
پورذهبی با اشاره به اینکه خاطره شهدای دانشجو معلم یک جلوه پرشوری دارد، افزود: رسیدن به جایگاه و مقام شهادت زمینه و سعادت لازم را میطلبد اما ما معلمان برای قرار گرفتن در مسیر و راه شهدا چه اقداماتی باید انجام دهیم تا هم ادامهدهنده راه شهدا بوده و هم از مزیتهای شهدا بهرهمند شویم.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان با اشاره به اینکه از سه جهت جایگاه و مقام معلمان والا و بالاست، بیان کرد: علم و عالم بودن خود از جایگاه متعالی برخوردار است و همین امر موجب شده که جایگاه معلم والا باشد در این راستا معلمان باید همواره علم خود را به روز کرده و علمآموزی را بیشتر مورد توجه قرار دهند.
وی شفقت، دلسوزی و وجدان کاری معلم را از دیگر دلایل جایگاه والای معلمان دانست و افزود: کار معلمی را هیچگاه با پول و مادیات نمیتوان سنجید چراکه لذت مادی تا یک جایگاهی ارزش دارد اما هیچ ارزش دنیوی با لذت معنوی قابل مقایسه نیست.
حجتالاسلام پورذهبی با اشاره به اینکه معنویت و سیره و سلوک معنوی موجب ارتقای جایگاه معلم شده است، گفت: سیر و سلوک معنوی، معلمان را شاخص میکند. اگر ما سعادت شهادت را نداریم اما میتوانیم مانند دانشجو معلمان سربلند و سعادتمند باشیم.
یکی از اهداف اصلی اجلاسیه شهدا قدرشناسی و تقدیر از شهدا است
در ادامە این مراسم سیدشهاب ارکیان، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان کردستان گفت: کردستان به خون پاک ۱۸ هزار شهید مهاجر و ۵ هزار و ۴۰۰ شهید انصار رنگین شده است و بر همین اساس مدال سرزمین مجاهدتهای خاموش از سوی مقام معظم رهبری به استان کردستان داده شده است.
وی با اشاره به اینکه شهادت به معنای حضور، آگاهی و بصیرت است، افزود: اگر هر انسان با کلمه شهادتین به خدا ایمان میآورد، شهدا به طور مستقیم با عمل و آرمانهای خود به وحدانیت الهی شهادت میدهند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان کردستان شهادت یک صفتی از اخلاق نیکو و یک انتخاب است، بیان کرد: شهادت آرزوی تمام امام معصوم ما بوده است.
ارکیان به اهداف برگزاری اجلاسیه شهدای دانشجو معلم استان کردستان اشاره کرد و ادامه داد: یکی از اهداف اصلی این اجلاسیه قدرشناسی و تقدیر از کسانی است که اقتدار امروز ایران اسلامی به برکت خون آنان حاصل شده است.
وی افزود: آشنایی دانشجویان با آرمانها و اهداف شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و نفوذ معارف شهادت در دل مخاطبان از دیگر اهداف برگزاری این اجلاسیه است.اگر ما دانشجو معلمان را با آرمانهای شهدا آشنا کنیم، توانستهایم آموزههای شهدا را به نسلهای آینده انتقال دهیم چراکه این دانشجو معلمان تربیتدهنده نسلهای آینده هستند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان کردستان با تأکید بر اینکه این اجلاسیه شهدا، دانشجو محور بوده است، یادآور شد: تمام دانشجویان در مسیر برگزاری این اجلاسیه به رشد و بالندگی رسیدهاند و در برگزاری این اجلاسیه به صورت مستقیم مشارکت داشتهاند و همین امر اثرگذاری آن را بر دانشجویان ارتقا داده است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان کردستان با اشاره به اینکه برگزاری این اجلاسیه امروز رونمایی از تلاش دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان بوده است، گفت: دستگاههای اجرایی ذیربط استان در برگزاری این اجلاسیه به یاری دانشجویان آمدند، تا این اجلاسیه به بهترین شیوه برگزار شود.
انتهای پیام