معاون اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان زنجان:

ورود انسان به زیستگاه جانوران وحشی عامل حمله این جانوران می‌شود

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل محیط زیست استان زنجان گفت: ورود به مناطق زیست جانوران وحشی از سوی انسان و کاهش منابع غذایی عاملی در حمله گونه‌های جانوری از جمله پلنگ به انسان است.

امجد باقری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به بروز حادثه در روستای کسران شهرستان طارم و حمله پلنگ به یکی از اهالی روستا و مساعد بودن حال عمومی وی، اظهارکرد: در طبیعت مردم در همه جا بوده و گونه‌های جانوری در زیستگاه خود جایی نداشته و مجبور به نزدیکی به انسان و دام‌های آنها شده‌اند.

وی تصریح کرد: در حادثه رخ داده حال عمومی مصدوم خوب بوده و اقدامات لازم برای تامین خسارت به این فرد انجام شده است، افزود: پلنگ از گونه‌های تحت حمایت بوده و در استان زنجان چند زیستگاه از جمله منطقه کوهستانی سرخ‌آباد، شکار ممنوع خرمنه‌سر، خراسانلو وجود دارد و طی ۱۰ سال گذشته در منطقه حفاظت شده فیله خاصه، سرخ‌آباد و خرمنه‌سر گزارش‌ها و مشاهده و ثبت عکس حضور پلنگ توسط محیط‌بانان انجام شده است.

باقری با اشاره به اینکه مردم مخصوصا ساکنان جوامع محلی مناطق بکر تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌ زیست باید بدانند این مناطق ارزش بالایی از لحاظ محیط‌ زیستی دارند، افزود: استدعا داریم افراد محلی الزامات برای حضور در طبیعت را رعایت کنند و از حضور در مناطقی که حضورشان ضرورت ندارد خودداری کرده و تدابیر لازم را برای چرای گله خود نیز بیاندیشند و از افراد خردسال و یا سالمند برای چرای گله استفاده نکنند و حتما سگ چوپان در کنار گله وجود داشته باشد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل محیط زیست استان زنجان خاطرنشان کرد: همه باید بدانند گونه‌های جانوری چنانچه انسان کاری به آنها نداشته باشند کاری ندارند ولی ما به‌دنبال شکار طعمه‌های طبیعی آنها می‌رویم و در نتیجه شاهد نزدیک شدن جانوران وحشی به محیط‌های مسکونی برای تامین غذا هستیم. باید چرخه حالت طبیعی خود را حفظ کند و به این نکته باید توجه ویزه داشت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403092014739
  • خبرنگار : 50160