به گزارش ایسنا حمید امیدوار در سیزدهمین کنفرانس بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی ایران که روز سه شنبه ۲۰ آذر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: پژوهشگاه مواد انرژی در سال ۱۴۰۰ از طرف شورای عالی فرهنگی مسئول تدوین سند مواد پیشرفته کشور شد. خوشبختانه سند مواد پیشرفته آماده شده و با هماهنگی که با معاونت علمی ریاست جمهوری به عمل خواهد آمد سهم شورای عالی مشخص و پس از تصویب توسط رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: این سند در حوزه مواد پیشرفته یک راهبرد اساسی در کشور خواهد بود. چون جزء شش اولویت منتخب برنامه هفتم است. حوزه مواد پیشرفته به موادی گفته میشود که هم در زنجیره تولید و هم در راهبردهای آینده کشور، حوزه مواد، فرآوری و ساخت مواد اثر گذار خواهد بود.
امیدوار ادامه داد: مجموعه دانشگاهها و هم مجموعه فناوری کشور برای اینکه روی این اولویتها تمرکز کنند، در این سند دیده شدهاند. مسئولیت بخشی از اقدامات مورد نظر در این زمینه هم به عهده وزارتخانههای مرتبط است.
عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر بیان کرد: محورهای آموزش، پژوهش، فناوری و اقتصاد دانش بنیان هم در این سند دیده و شاخصهایی در دو افق پنج و ۱۰ ساله در این سند تدوین شده است که بر اساس آن باید کشور در حوزه مواد و ساخت پیشرفته به طور میانگین در جایگاه دهم در این افقها قرار گیرد.
وی به مهمترین دستاوردهای پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: این پژوهشگاه در حوزه مواد که قطب مواد سرامیکی کشور است دستاوردهای خوبی داشته و نیز در حوزه دفاعی، نیروگاهی و محیط زیست فعال است.
وی خاطر نشان کرد: در استان البرز بیش از ۲۰ پسآبخانه صنعتی که منتهی به تصفیه آب میشود وجود دارد، که توسط پژوهشگران پژوهشگاه راهاندازی شده است. همچنین موضوع انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان پایلوت انرژی خورشیدی ایجاد شده است.
انتهای پیام