به گزارش ایسنا، «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان روز دوشنبه در مصاحبهای با روزنامه فنلاندی «لانن» از آمادگی کشورش برای صلح با آذربایجان سخن گفت.
وزیر خارجه ارمنستان بیان کرد: «من فکر میکنم که میتوانستیم توافقنامه را حتی پیش از اجلاس تغییرات اقلیمی کاپ ۲۹ در باکو نهایی و امضا کنیم. متاسفانه این اتفاق رخ نداد اما اکنون آمادهایم تا در اسرع وقت این کار را انجام دهیم. میتوان گفت که این لحظه امید است و ما بسیار به توافق نزدیک هستیم.»
میرزویان تصریح کرد: «بهرغم وجود رویدادهای غمانگیز در ۲ کشور و جامعه، فرصتی برای ورق زدن صفحه خصومت وجود دارد. درک، فراموشی و بخشیدن دشوار است اما خون کافی در منطقه ما ریخته شده و اکنون فرصتی داریم که به آینده نگاه کنیم. ما میخواهیم ورق را برگردانیم و با آذربایجان صلح کنیم.»
او در رابطه با بحرانهای سیاسی در ارمنستان گفت: «نخستوزیر، دولت و تیم سیاسی کشور تصمیم گرفته تا انتخابات پارلمانی زودهنگام برگزار کند. ما ملت را خطاب قرار دادیم و سوالی مطرح کردیم؛ آیا آنها از اصلاحات عمیقتر دموکراتیک و برنامه مسالمتآمیز حمایت میکنند؟ ما دوباره اکثریت آرا را به دست آوردیم و این سوال را دوباره در انتخابات ۲۰۲۶ مطرح خواهیم کرد اگرچه نظرسنجیها نیز حمایت از سیاستهای دولت را نشان میدهند.»
وزیر خارجه ارمنستان در ادامه این مصاحبه با رسانه فنلاندی تاکید کرد: «در حال حاضر تمرکز ما بر تقویت امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی کشورمان است. از سوی دیگر، ما بر شکوفایی، نوسازی مستمر، و دموکراتیک کردن کشورمان متمرکز هستیم و این طبیعتا ما را به اروپا و انتخاباتی که مطابق با انتخاب ارزشی شماست، نزدیکتر میکند.»
ایروان و باکو در یک سال گذشته و بعد از عملیات نظامی سپتامبر ۲۰۲۳ جمهوری آذربایجان برای کنترل قرهباغ، در مذاکرات صلح شکننده به سر میبرند. ایروان بارها بر آمادگی خود برای امضای مفادی که توافق بر سر آنها صورت گرفته، تاکید کرده است.
وزیر خارجه ارمنستان در رابطه با چشمانداز روابط آتی ایروان و باکو ابراز امیدواری کرد و گفت: «ما می توانیم ترانزیت کالاهای ارمنستانی را از طریق خاک آذربایجان و بالعکس کالاهای آذربایجان را از طریق خاک ارمنستان سازماندهی کنیم. در مرحله اول میتوانیم ترانزیت ریلی را از سر بگیریم و به تدریج آن را گسترش دهیم.»
آرارات میرزویان درباره تعیین حدود مرزها میان کشورش و جمهوری آذربایجان اعلام کرد: «مرزی است و ما میدانیم کجاست. این توسط اعلامیه آلماآتا در سال ۱۹۹۱ که طبق آن مرزهای اداری به مرزهای دولتی تبدیل شد، تعریف شده است. البته کمیسیونهای ۲ کشور باید در زمینه تعیین حدود مرز با یکدیگر همکاری کنند.»
انتهای پیام