فرزام بیدارپور شامگاه گذشته(۲۰آذر) در مراسم تجلیل از داوطلبان سلامت کردستان که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی داوطلب برگزار شد، اظهار کرد: کنفرانس سال ۱۹۷۹ در مغولستان، نقطه عطفی در بحث بهداشت جهانی بود و استراتژیهای مهمی برای بهبود سلامت در کشورهای مختلف تعیین شد که امروز شاهد تاثیرات مثبت آن به ویژه در زمینه کاهش مرگ و میر مادران باردار و کودکان هستیم.
به گفته وی، چهار استراتژی کلیدی از جمله انتخاب تکنولوژی مناسب، عدالت در سلامت، همکاری بین بخشی و از همه مهم تر مشارکت جامعه باعث شده است تا امروز شاهد کسب دستاوردهای ارزشمندی در حوزه بالا بردن سواد سلامت جامعه و کاهش خطرات بهداشتی باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: برای دستیابی به هدف اصلی لازم است تا زمینه لازم برای همکاری سازمان های مختلف فراهم شود، همچنین نقش فعال مردم در بهبود سلامت با آموزشهای محلی به شدت قابل توجه است که حالا با وجود داوطلبان سلامت در کردستان، درصد بالایی از این خواسته تحقق یافته است.
بیدارپور افزود: داوطلبان سلامت از ویژگیها و خصوصیاتی مثبتی در زمینه اخلاق، دانش و تلاش برخوردارند، همانطور که در عرصههای مختلف و رویدادهای مهمی از تاریخچه ایران شاهد فعالیت داوطلبانه این عزیزان بودیم. در وقایعی از جمله زلزله، حوادث آتش سوزی، محیط زیست و پویشهای تغذیه تلاش و مشارکت مردم به شدت نمایان شد و به عرصه سلامت کمک شایانی کرد.
وی با اشاره به اینکه ایران در بین سه کشور مطرح دنیاست که در جلوگیری از گواتر به خوبی عمل کرده است، افزود: آموزش و مشارکت مردم با نام داوطلبان سلامت باعث شده است که سطح سواد سلامت جامعه افزایش یافته و به دنبال آن از بسیاری از مشکلات بهداشتی به ویژه در زمینه مصرف نمک ید دار و گواتر رفع شود.
بیدارپور افزود: رابطان سلامت ما با توسعه حوزه خود حالا به گروههای بزرگ سفیران سلامت دانش آموزشی، محلات و خانوار تبدیل شدهاند و این تیم با یک ماهیت واحد در راه افزایش سواد سلامت مردم استان به جلو حرکت میکند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بزرگترین مشکل ما در استان سواد سلامت جامعه است که امیدواریم با همکاری سازمانهای مختلف و تلاش شما داوطلبان سلامت برای رسیدن به این مهم به بالاتر از میانگین کشوری دست یابیم.
این مراسم با اجرای فوق برنامه های فرهنگی و تجلیل از داوطلبان سلامت استان همراه بود.
انتهای پیام