یک مقام وزارت بهداشت تاکید کرد

لزوم تقویت مرزبانی زیستی در پایگاه‌های مراقبت بهداشتی شلمچه

رئیس گروه مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: دو مرز مهم شلمچه و چذابه را مورد ارزیابی قرار دادیم تا اگر این نقاط مرزی نیاز به تقویت داشتند، امکانات لازم فراهم شود.

دکتر محمد نصر دادرس امروز ۱۹ آذر در حاشیه بازدید مشترک وزارت بهداشت، وزارت راه و شهرسازی و سازمان پدافند غیرعامل از پایگاه‌های بهداشتی مرزهای شلمچه و چذابه اظهار کرد: رصد بیماری‌ها، به ویژه بیماری‌های واگیر که امکان ایجاد خطر برای جامعه انسانی را دارند، همواره مهم بوده است.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اهمیت تقویت و ارتقای مرزبانی زیستی در پایگاه‌های مراقبت بهداشتی مرزی شلمچه، افزود: در سال‌های گذشته با توجه به پاندمی کرونا با تلفات انسانی زیاد در جهان و ایران مواجه شدیم. بعد از آن اهمیت موضوع رصد و پایش و مراقبت بهداشتی از مرزهای کشور بیشتر از قبل شد. البته این مراقبت به صورت معمول در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مطب‌ها و سایر بخش‌های بهداشتی و درمانی انجام شد تا اشاعه هر گونه بیماری کنترل شود.

رئیس گروه مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشت وزارت بهداشت بر لزوم بازدید مشترک از مرزها تاکید کرد و گفت: این بازدیدها ابتدا از مرزهای زمینی کشور شروع شده و در دنباله کار مرزهای دریایی و هوایی نیز پایش خواهند شد تا افراد و محموله‌های تجاری رصد شوند و بیمار یا فرد مشکوک به بیماری، وارد کشور نشود.

دادرس با بیان اینکه اگر فرد بیماری در مرز مشاهده شود در صورت لزوم جداسازی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در صورت شناسایی به موقع بیمار در مرز، وی با توجه به نیاز به بخش ایزوله و قرنطینه منتقل خواهد شد و بعد از ارجاع به بیمارستان، درمان وی دنبال می‌شود.

وی بیان کرد: در این راستا با حضور در استان خوزستان دو مرز مهم شلمچه و چذابه را مورد ارزیابی قرار دادیم تا اگر این نقاط مرزی نیاز به تقویت داشتند، امکانات لازم فراهم شود.

رئیس گروه مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه مراقبت یک اصل اساسی برای همه کشورها است، عنوان کرد: کشور ما نیز بالطبع این اصول مراقبتی بهداشتی را رعایت خواهد کرد تا جمعیت انسانی داخل جغرافیای کشورمان تحت تاثیر بیماری‌ها قرار نگیرد.

دادرس ادامه داد: مرکز بهداشتی و درمانی شهید سلیمانی در مرز شلمچه به عنوان یک مرکز استراتژیک و نزدیک به پایانه مرزی در این راه کمک بسیاری به ما خواهد کرد و در صورتی که شناسایی بیماران در این منطقه اتفاق بیافتد، خدمات درمانی در این مرکز به سرعت ارائه می‎شود. به ویژه در تجمعاتی مانند راهپیمایی اربعین حسینی، مرکز شهید سلیمانی به عنوان یک مجموعه کلیدی خدمات‌رسانی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا در ادامه با حضور مسئولان سازمان پدافند غیر عامل وزارت راه و شهرسازی، پدافند غیر عامل وزارت بهداشت و نمایندگان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر این وزارت، جلسه‌ای در دفتر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان برگزار شد.

در این جلسه دکتر رضا فلاحی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان ضمن بیان رسالت بهداشت جهت جلوگیری از ورود و گسترش بیماری‌های واگیردار به کشور و تامین سلامت کارکنان، مسافران و سایر ارائه‌دهندگان خدمت، در خصوص چالش‌های اجرای برنامه مراقبت بهداشتی مرزی از جمله کمبود فضای فیزیکی، جانمایی پایگاه‌ها و عدم دسترسی به سامانه‌های وزارت و کمبود نیروی انسانی بخصوص کارشناس بیماری‌ها و بهداشت، نکاتی را ارائه داد.

قائم مقام کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت، مسئول گروه حوادث و بلایای مدیریت شبکه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، رئیس گروه پدافند غیرعامل وزارت راه و شهرسازی و نماینده گروه سلامت محیط کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت از جمله حاضران در این جلسه بودند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403091914046
  • خبرنگار : 50225