به گزارش ایسنا، مهدی سوری معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه در این مراسم، با اشاره به برگزاری سیزدهمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویی استان کرمانشاه با حضور ۲۳ تیم چهار نفره از دانشگاههای مختلف استان، گفت: در این دوره از مسابقات، به استثنای دانشگاه علوم پزشکی، دانشجویان دیگر دانشگاههای استان حضور دارند.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه با اشاره به مشارکت بیشتر دانشجویان استان در سیزدهمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویی، افزود: در دوازدهمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویی، ۱۸ تیم شرکت کرده بودند.
سوری با بیان اینکه داوری این مسابقات توسط اساتید دانشگاههای استان انجام میشود، افزود: در پایان این مسابقات سه تیم اول معرفی و یک تیم نیز به عنوان تیم اخلاق معرفی و تجلیل خواهد شد. تیم برگزیده هم راهی مسابقات کشوری مناظرات دانشجویی میشود.
سوری افزود: آرمان فلسطین و تحولات منطقه، جهش تولید با مشارکت مردم، اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی، مسائل اجتماعی جامعه، محیط زیست و سلامت، مسائل فرهنگی، علم و فناوری و ورزش از محورهای مورد مناظره دانشجویان در این دوره از مسابقات است که تیمهای شرکتکننده در مقام موافق و مخالف با این گزارهها به مناظره میپردازند.
سوری یادآور شد: دانشجویان علاقمند از اول تا ۳۰ آبان مهلت داشتند برای شرکت در این دوره از مسابقات مناظرات دانشجویی ثبتنام کنند.
وی با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری مراسم اختتامیه این مسابقات با حضور مسئولین استانی در روز ۲۷ آذر ماه، اظهار کرد: امیدواریم برگزاری این مسابقات بتواند بازتاب خوبی در مجامع علمی و فرهنگی استان داشته باشد.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه در ادامه با اشاره به جای خالی گفتمانسازی و فرهنگ نقد و مناظره در دانشگاهها و محافل علمی، گفت: سنگ بنای هر اقدام رو به رشد و توسعهای باید در دانشگاه گذاشته شود و برگزاری مسابقات مناظرات دانشجویی مدل موفقی از اجرای کرسیهای آزاد اندیشی است که باید بیش از هر زمان دیگری مورد حمایت مسئولین قرار بگیرد.
سوری تاکید کرد: باید تلاش کنیم فرهنگ گفتمان را در دانشگاهها جا بیندازیم تا در هر موضوعی که در جامعه رخ می دهد، کنشگری جامعه دانشجویی را شاهد باشیم.
وی در ادامه به بیان اهمیت برگزاری مناظره در سطوح مختلف در شرایط امروز جامعه پرداخت و تاکید کرد: مناظره به عنوان یک ابزار قدرتمند برای تبادل نظر و رشد امری پذیرفته شده است و در مقطع کنونی باید بیش از هر زمان دیگری برای حل مشکلات و بحران ها مورد توجه قرار بگیرد.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه برگزاری مناظره به تسهیل درک متقابل در جامعه کمک خواهد کرد، گفت: برگزاری مناظره فرصتی را فراهم میکند تا افراد بتوانند از تجربیات هم بهرهمند شوند و به درک بهتری از مسائل دست پیدا کنند، چون اگر از ابعاد مختلف به یک پدیده نگاه کنیم فهم ما از آن موضوع بیشتر خواهد شد .
سوری با بیان اینکه مناظره میتواند سوءتفاهمها را از بین ببرد، گفت: مناظره میتواند به عنوان بهترین ابزار برای رسیدن به همدلی و رسیدن به وفاق ملی مورد توجه قرار گیرد.
وی بالا بردن قدرت تحمل و احترام به دیدگاههای مختلف را از دیگر دستاوردهای مناظره برشمرد و گفت: مناظره کمک میکند افراد با دیدگاههای مختلف در کنار هم قرار بگیرند.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه در ادامه از فقدان تفکر انتقادی به عنوان یکی از خلاهای جامعه امروز یاد کرد و افزود: مناظره میتواند در تقویت تفکر انتقادی هم تاثیر مثبت داشته باشد، چون مناظره افراد را به سمت تحلیل مسائل میبرد.
وی در ادامه با اشاره به نقش برگزاری مناظرات در ترویج فرهنگ دموکراسی در جامعه، گفت: مناظره یکی از ستون های اساسی گفتمان سازی پیرامون دموکراسی است و دموکراسی به شهروندان و نخبگان این امکان را میدهد که در مباحث اجتماعی و سیاسی مشارکت کنند و در فرآیندهای تصمیم گیری و تصمیم سازی تاثیرگذار باشند.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه برگزاری مناظرات دانشجویی می تواند گام مهمی در جهت تقویت مهارتهای ارتباطی و کلامی دانشجویان باشد، تاکید کرد: دانشجویان با شرکت در مناظرات دانشجویی در عین حال که مهارت گوش دادن فعال و سخنوری را میآموزند، یاد میگیرند در راستای رشد و توسعه فردی و اجتماعی هم تلاش کنند.
انتهای پیام