ادعای یک انجمن صهیونیستی درباره احداث شهرک‌ در مرزهای لبنان 

یک انجمن صهیونیستی ادعا کرده که یک  شهرک نزدیک شهرک مرزی مارون الراس در لبنان احداث کرده است، اما ارتش اشغالگر این خبر را رد کرده است.

به گزارش ایسنا، انجمن «عوری تسفون» که مشوق شهرک‌سازی در مناطق مرزی است، از احداث شهرکی در نزدیکی شهرک مارون الراس لبنان و در فاصله ۱۰۰ متری از مرز این کشور خبر داد. 

تلویزیون رسمی رژیم صهیونیستی پس از اعلام این خبر، گزارش کرد انجمن صهیونیستی نام شهرک را «می ماروم» گذاشته شده است.

از سوی دیگر، ارتش رژیم صهیونیستی صحت این خبر را تکذیب کرده و مدعی شده که تصاویر منتشر شده از این محل ادعایی در داخل فلسطین اشغالی گرفته شده است.

مارون الراس یک منطقه استراتژیک نزدیک به «خط آبی»؛ مرز میان لبنان و فلسطین اشغالی محسوب می‌شود.

در ماه اکتبر، «اریئل کیلنر»، نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی از حزب راست‌گرای لیکود به رهبری «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم حمایت خود را از شهرک‌سازی در لبنان اعلام کرده بود.

رژیم صهیونیستی از زمان اجرای آتش‌بس با حزب‌الله لبنان در ۲۷ نوامبر، به نقض این توافق ادامه داده است. طبق برآوردها، تا روز شنبه ۱۵۶ مورد نقض صورت گرفته است.

این آتش‌بس شکننده‌ به تبادل آتش بین  رژیم صهیونیستی و حزب‌الله پایان داد که از هشت اکتبر ۲۰۲۳ شروع شد و به جنگ گسترده‌ای در ۲۳ سپتامبر تبدیل شد.

مهم‌ترین بندهای توافق آتش‌بس، شامل عقب‌نشینی تدریجی رژیم صهیونیستی به جنوب خط آبی در عرض ۶۰ روز و استقرار نیروهای ارتش و امنیت لبنان در طول مرزها، نقاط عبور و منطقه جنوبی است.

بر اساس این توافق، ارتش لبنان تنها نیروی مجاز به حمل سلاح در جنوب کشور خواهد بود و زیرساخت‌ها و مواضع نظامی باید برچیده شده و سلاح‌های غیرمجاز مصادره شوند. یک کمیته نیز برای نظارت و کمک در تضمین اجرای این تعهدات تشکیل خواهد شد.

حمله رژیم صهیونیستی به لبنان با حمایت آمریکا منجر به شهادت ۴ هزار و ۴۷ لبنانی و زخمی شدن ۱۶ هزار و ۶۳۸ تن دیگر شد که بسیاری از آنها شامل کودکان و زنان بودند. حدود یک‌ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر نیز مجبور به ترک خانه‌هایشان شدند. بیشتر این قربانیان و آوارگان بعد از تشدید حمله در ۲۳ سپتامبر گذشته به ثبت رسیده‌اند.

در واکنش به این حمله، حزب‌الله اعلام کرد بین ۱۷ سپتامبر و ۲۷ نوامبر گذشته هزار و ۶۶۶ عملیات نظامی اجرا کرده که در آنها بیش از ۱۳۰ صهیونیست کشته و بیش از هزار و ۲۵۰ نفر زخمی شده است.

رژیم صهیونیستی از چند دهه پیش، برخی اراضی را در لبنان، سوریه و فلسطین اشغال کرده و با تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی در مرزهای قبل از جنگ ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی مخالفت می‌کند.

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403091913668
  • خبرنگار : 71592