جواد اصغری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برداشت محصول پایان کار نبوده بلکه شروع کار برای داشتن یک محصول خوب برای سال آینده است، لذا ضرورت دارد باغداران جهت کاهش انتقال عوامل خسارتزا به سال بعد و همچنین تقویت درختان در برابر آفات همت کرده و برخی اقدامات که اصول و پایه مدیریت باغات است را انجام دهند.
وی افزود: رعایت بهداشت از جمله هرس شاخههای خشک یا آلوده به آفات و سپس سوزاندن آنها، انجام شخم زمستانه برای زیر خاک کردن بقایای گیاهی آلوده، تخریب محل استقرار آفات در داخل خاک و سپس یخآب زمستانه و در مرحله آخر روغنپاشی پیشبهاره اولین و مهمترین این اقدامات است. انجام این اقدامات به کاهش جدی جمعیت آفات، سلامت باغ و همچنین کاهش مقدار و دفعات سمپاشی برای سال آینده بسیار کمک میکند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه سطح باغات استان ۲۷۰ هزار هکتار بوده و انواع متنوع محصولات باغی در این استان تولید میشود، تصریح کرد: پیشنهاد میشود باغداران با راهنمایی کارشناسان مجرب حفظ نباتات و یا کلینیکهای گیاهپزشکی نسبت به انجام سمپاشی با استفاده از قارچکشهای مناسب در حداقل دو مرحله یعنی پس از ریزش برگها در پاییز و قبل از باز شدن جوانهها در اواخر زمستان اقدام کنند. این سمپاشی مخصوصا در باغهای درختان میوه هستهدار از جمله آلو، هلو، بادام و دانهدارها مانند سیب و گلابی تاثیر زیادی در کاهش انتقال عوامل خسارتزای قارچی به سال آینده داشته و در سلامت درختان و محصول تولیدی تاثیر زیادی دارند. باغداران توجه داشته باشند که به دلیل آلودگی شاخههای خشک یا هرسشده به آفات باید از استفاده آنها به صورت پرچین و دیوار در حاشیه باغات خودداری شود.
اصغری با بیان اینکه برای کنترل یک آفت باید سه اصل را رعایت کرد، گفت: لزوم سمپاشی، موثرترین زمان سمپاشی و نوع سم باشد مشخص باشد اما متاسفانه بسیاری از کشاورزان این سه اصل را رعایت نمیکنند و بدون اخذ راهنمایی از کارشناسان مجرب، سمپاشیهایی انجام میدهند که نه تنها تاثیری در کنترل آفت ندارد بلکه باعث افزایش جمعیت آن و حتی آلودگی محصول و محیط زیست میشود.
وی با اشاره به لزوم تولید محصول سالم خاطرنشان کرد: سطح بالایی از محصولات تولیدی در استان مطابق با استانداردهای سلامت هستند و برای حفظ امنیت و سلامت غذایی پایشهای ممتد ادامه دارد.
انتهای پیام