به گزارش ایسنا، شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری شهری که در آن از سالهای گذشته دغدغههای فراوانی برای توسعه وجود داشت و عملا اتفاق جدیدی را شاهد نبودیم.
اکنون بعد از گذشت سالها، طرح توسعه ترافیک شهرکرد به تصویب رسیده و راهکارهایی برای توسعه یافتن شهر در آن طرح گنجانده شده، طرحهایی که نتیجه مطالعات و تحقیقات صورت گرفته است.
چند روزی است شهرداری شهرکرد تجهیز کارگاه احداث روگذر را در چهار راه طالقانی انجام داده و مشغول به کار است، روزهای ابتدایی است و باید حوصله به خرج داد که با برنامههای صورت گرفته کار پیش رود، تنها لازم است مردم همکاری کنند تا طرحی که پیشبینی اتمام ۹ ماهه برایش بوده به پایان برسد و تا حدودی مشکل ترافیک طالقانی به کاشانی برطرف شود.
اگر توسعهای در جای جای شهرهای کشور اتفاق افتاده به لحاظ تصمیمگیریهای درست و به موقع مسئولان و همراهی مردمی بوده که خواهان توسعه بودهاند، در غیر این صورت اگر مردم همراهی نکنند توسعه بسیار دیر اتفاق میافتد.
شهر نیازمند تغییر و توسعه است
محمدحسین واحدیان، شهردار شهرکرد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه برای شهر، داشتن همه امکانات لازم است، اظهار کرد: مهمترین معضلی که در شهر شهرکرد وجود دارد بحث ترافیک است، یعنی شهر نیاز به برنامهای برای رفع ترافیک دارد، به جرات میتوان گفت از سال ۹۰ تاکنون به جز بازگشایی کاشانی شرقی اتفاقی در شهرکرد نیفتاده است.
وی افزود: باید در این راستا تصمیمگیریهایی میکردیم که خوشبختانه طرح جامع ترافیک شهرکرد تصویب شد، طرحی که مشاور آن در سال ۹۶ انتخاب و سال ۹۸ قراردادی منعقد شد که مشاور طرح، همه مشکلات و آسیبها از جمله ورودی، خروجی، گرههای ترافیکی را رصد و بررسی کرده است، یعنی برداشتهای میدانی توسط مشاور انجام و در سال ۱۴۰۱ بعد از سه سال بررسی، تحقیق و مطالعه آسیبشناساییهایی انجام و راهکارهای مختلف ارائه شده است.
واحدیان ادامه داد: راهکارهای مشاور در شورای ترافیک شهرستان، شورای ترافیک استان به همراه اعضای مختلف بررسی و تائید و به وزارت کشور ارسال شد، طرحی که طی جلسات مختلف و بازدیدهای صورت گرفته مصوب و به شهرستان ارسال شده است.
وی افزود: طرح جامع ترافیک شهرکرد سلیقه شخص خاصی نیست بلکه آن چیزی است که از سطح وزارت کشور به دست ما در شهرستان شهرکرد رسیده است.
شهردار شهرکرد گفت: بیان میشود که پروژه تقاطع غیرهمسطح طالقانی به کاشانی همچون برجهای دوقلو متوجه ضررهایی خواهد شد، باید بگویم برجهای دوقلو تصمیم شهردار و شورای شهر بوده است که به تصویب خودشان رسیده، در حالی که پروژههایی که قرار است انجام شود مربوط به طرح جامع ترافیک شهرکرد بوده و در سطح کشور به تصویب رسیده است.
وی ادامه داد: در طرح جامع بیان شده که برای رفع مشکلات شهری چندین راهکار باید اجرایی شود که اولویتها با تعریف بازههای زمانی مشخص شده است، یکی از راهکارها بازگشایی معابر شهری است، از طرفی بازگشایی کمربندی جنوب شهرکرد، اتصال تپه باباولی به بلوار جهاد و انتهای فرهنگ و ... جزئی از کارهایی است که در بازگشایی معابر اصلی در آن نقشه راه بیان شده است، همچنین تعریض برخی از معابر تاثیرگذار از دیگر راهکارها بوده که عملیات اجرایی آغاز شده است.
واحدیان به ایجاد پارکینگ عمومی در سطح شهر اشاره کرد و گفت: برای ایجاد پارکینگهای عمومی در برخی از نقاط شهر نیاز به تملک بود که این کار انجام و مابقی در دستور کار قرار دارد.
وی ساماندهی پارک حاشیهای، پایش تصویری و هوشمندسازی تقاطعها، احداث جاده سلامت، اصلاح و تعریض پیادهروها در مکانهای پرتردد را از دیگر راهکارها دانست و توضیح داد: همه آنها در حال انجام و به نوبت پیادهسازی خواهد شد.
واحدیان اضافه کرد: یکی از راهکارها در طرح جامع تقاطعهای غیرهمسطح است که از تقاطعهای پیشبینی شده سه تقاطع از جمله طالقانی کاشانی، میدان معلم، بوعلی سینا به کمربندی ۱۵ خرداد در شهر و چندین تقاطع در حاشیه شهر است.
شهردار شهرکرد گفت: اولویت احداث روگذر طالقانی به کاشانی است زیرا آن نقطه نیاز به تملک نداشته و اجرا راحتتر و سریعتر نیز به نتیجه میرسد، کما اینکه دو تقاطع دیگر که باید در سطح شهر انجام شود نیاز به تملک دارند.
وی در خصوص قطع درختان در محدوده معلم و حتی خیابان کاشانی، بیان کرد: اگر درختی قطع و یا جابجا میشود در کمیسیون ماده هفت مطرح و با بازدید کارشناسان باتوجه به قدمتی که داشته اقدامات لازم انجام شد، البته به دلیل بهسازی که نیاز شهر بوده مجبور بودیم درختان را حذف کنیم، گرچه برخی درختان امکان جابجایی به کمربندی را داشتند.
واحدیان ادامه داد: متاسفانه به دلایل مختلف طبیعی از جمله تغییر اقلیم و کمبود آب و دلایل غیرطبیعی به دلیل بی تدبیری ما مدیران، کنار درختان سیمان و یا بلوک فرش انجام شده است که این کار باعث شده درخت از بین برود، در حالیکه در خیابان کاشانی برای هر درخت حتی جایی که درخت قطع شده باکسی قرار داده شده و مجددا درختانی چندین ساله کاشته خواهد شد که به نوعی جبران صورت گیرد.
وی تاکید کرد: گاهی برای اینکه توسعهای در شهر صورت گیرد مجبور به انجام چنین کارهایی هستیم، البته امسال قرار است در محلههای مختلف شهر به مساحت ۳۰ هکتار درخت کاشته شود.
شهردار شهرکرد افزود: روگذر طالقانی به کاشانی اولویت ما در طرح جامع بوده که باید در سال ۱۴۰۳ انجام میشد، در حالیکه برای عقب نماندن از طرح جامع، این کار آغاز شده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه برای یک بار باید شهر تغییر کند و اگر این کارها را انجام ندهیم اتفاقی نخواهد افتاد، تصریح کرد: باید نگاهها تغییر کند و تحرکی برای رفع ترافیک انجام شود، در شرایطی که همه از ترافیک نالان هستند، اکنون که این کار در حال انجام است باید همه همت کنند تا به سرانجام برسد.
واحدیان در ادامه بیان کرد: اگر مسیر جایگزین مناسبی برای تقاطع طالقانی به کاشانی وجود داشت قطعا نیازی به ایجاد تقاطع غیرهمسطح هم نبود، گرچه تنها تمرکز بر تقاطع نیست و تعریضها، اصلاحات و ... را در شهر به صورت همزمان انجام میدهیم، کارهای تلنبار شده سالهای گذشته شروع شده که فرصت و کمک مردم را میطلبد، همانطور که کمربندی ۱۵ خرداد پس از ۳۰ سال انجام شد این اقدامی که آغاز شده نیز انجام خواهد شد.
شهردار شهرکرد گفت: طبق پیشبینیها قرار است تقاطع غیرهمسطح طالقانی به کاشانی ۹ ماهه به پایان برسد که همه جوانب برای طرح لحاظ شده است، اکنون با شرایط سرمای شهرکرد کار پیش خواهد رفت و روزهای آتی روزشمار این روگذر در سطح شهر نصب میشود.
واحدیان خاطرنشان کرد: هر اتفاقی که منجر به توسعه و آبادانی شهر شود، اندکی نارضایتی مردم را به دنبال دارد، بنابراین برای توسعه شهر لازم است مردم نیز در کنار مسئولان باشند، برخلاف فشارهایی که متوجه ما میشود هر اقدامی انجام میدهیم در راستای توسعه شهر است و تنها نیاز به همراهی داریم، گرچه مردم همراهند و گروه اندکی از مردم به دلایل گوناگون بی انصافیهایی میکنند، اما باید کمک کنیم، پای کار بایستیم و سرعت عمل دهیم تا کاری که شروع شده انجام شود.
امید است این روگذر فتح بابی برای انجام دیگر اقدامات توسعهای شهرکرد باشد، البته طرحی که به تصویب رسیده باید ملاک عمل شهرداران آینده قرار گیرد و اگر کاری شروع شده ادامه یابد نه اینکه رها شود و سالها بعد گلایهمندیها از توسعه نیافتنها باشد.
انتهای پیام