به گزارش ایسنا، محمد محسن صدر -رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران - در همایش یک روزه تحول دیجیتال اظهار کرد: هدف از این همایش هم افزایی بیشتر است. امروز تنها راه حل بر طرف کردن مشکلات کشور استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات است و ناچار و محکوم به استفاده از آن هستیم و این موضوع مسئله جهانی است.
وی افزود: در هر دوره ای یک اتفاق تحولی رخ می داد اما الان به این صورت نیست و ثانیهای زندگی مردم در حال تغییر است و اینکه چقدر از این ابزار برای راحت کردن کار مردم، افزایش سرعت و غیره استفاده کردیم مهم است. لازم است برخی از واژه ها حالت فانتزی خارج وارد حالت عملیاتی شود مانند هوش مصنوعی است. یعنی نمیدانیم کار کردن آن در سازمان به چه صورت است، در صورتی که هدف تسهیل کار مردم است و زمانی موفق می شویم که بخشی نگر نباشیم در واقع بخشی نگری کار مارا حل نمی کند.
صدر با بیان اینکه وقتی از در حوزه تحول دیجیتال و هوش مصنوعی صحبت میکنیم باید متحدالفکر باشیم، تأکید کرد: ما قرار نیست در کار یکدیگر دخالت کنیم، اگر به این نقطه رسیدیم نتیجه را مردم مشاهده میکنند؛ اگر نقشه راهبردی در برنامه هفتم نداشته باشیم موفق نخواهیم شد.
رئیس فناوری اطلاعات ایران گفت: وزارت ارتباطات یک وزارت قطع و وصل کن نیست بلکه یک وزارتخانه زیربنایی است و باید زیرساخت کشور را تامین کند. باید این را درک و بعد برای آن راهبر مشخص کنیم. بخش اعظمی از تکالیف وزارت ارتباطات در سازمان فناوری اطلاعات است و برای تحقق آن به همراهی تمامی دستگاهها نیاز داریم.
لزوم انسجام در جریان تحول
در ادامه این همایش احسان کیان خواه- دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات- اظهار کرد: درباره تحول دیجیتال نکته مهم این است ما قرار نیست سازمان هایی را تشکیل دهیم فناوری به آن ضمیمه شده باشد. در استفاده از تحول دیجیتال قرار بر تغییر ماهوی است؛ یعنی قرار است تصور جدیدی در سازمان ایجاد شود.
وی افزود: باید آمادگی جدی را در پنج سال آینده داشته باشیم. در بحث انسجام باید به ۶ لایه، انگیزه، حکمرانی، سرمایه انسانی، فرایند، داده و زیرساخت توجه کنیم و بنابراین جریان تحول هم باید منسجم باشد. سه چرخه مهم راهبردی در برنامه هفتم توسعه وجود دارد که عبارت است که قانون مدیریت داده ها، تنقیح سامانه ها و پروژه های پیشران تحول دیجیتال که اگر به نقطه عطف توجه کنیم می توان در پایان برنامه هفتم توسعه شکل جدیدی از دولت را مشاهده کنیم. نکته مهم دیگر این است که تحول بدون غایت معنا ندارد و باید بدانیم در این مسیر به کجا قرار است برویم.
انتهای پیام