زهرا جمشیدی نویسنده این کتاب در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص ویژگیهای این کتاب، گفت: کتاب «گمشده سالهای دور» داستان بلندی است که بصورت روایی، سرگشتگی روح انسان معاصر را در ابعاد مختلف به تصویر میکشد.
وی اظهار کرد: این کتاب در ۱۲۱ صفحه با تیراژ هزار جلد، در قطع رقعی،توسط انتشارات گلچین ادب به چاپ رسیده است.
جمشیدی با بیان اینکه کتاب «گمشده سالهای دور» در قالب داستان پستمدرن نگارش شده، گفت: داستان های پستمدرن از بسیاری جهات با داستانهای مدرن و کلاسیک متفاوتاند. توجه به مؤلفههای این نوع داستان به خواننده کمک میکند تا آنها را بهتر درک کند و بستر و فضای فرهنگی و اجتماعی را که این آثار در آنها شکل گرفته، بهتر بشناسد.
عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به تفاوتهای داستان کلاسیک و پست مدرن افزود: در داستانهای پستمدرن اساسا ما با طرحی روبرو نیستیم و گویی نوعی فروپاشی و ویرانگری در طرح داستان روی داده است، به طوری که ظاهرا هیچ انسجام و نظم کلاسیک و حتی مدرنی در طرح دیده نمیشود. در داستان های پست مدرنیستی اساسا پایانی وجود ندارد و شما میتوانید اجزای داستان را جابجا کنید، بیآنکه در ساختار داستان تغییر کلی رخ دهد.
وی افزود: ویژگی دیگر آثار پست مدرن در نوع روایت آنهاست. در واقع در داستان های پست مدرنیستی نوعی گسست وجود دارد و روایت آنها تکه تکه و پاره پاره است. رمان ها با تکه تکه کردن روایت در پی نفی نظم و انسجامی هستند که داستان های کلاسیک و مدرن داشتند. از سوی دیگر داستان های پستمدرنیستی همواره در لایهای از ابهام روایت میشوند تا به خواننده اجازه دهند برداشتهای چندی از جهان داستان داشته باشد.
این نویسنده کرمانشاهی، جریان سیال ذهن، تکنیک های حذف و کلیبافی، زمانبندی، بازشکنی، تکنیک قطرهچکانی و تبخیر را از مهمترین تکنیکهایی عنوان کرد که نویسنده پستمدرن در خلق آثارش از آنها بهره میگیرد و افزود: قطعه قطعه بودن، عدم وجود مقدمه، نداشتن پایان واحد، مدور بودن، بازگشتپذیری به آغاز داستان در هر لحظه، تکرار داشتن و کنارگذاشتن قاعدههای مرسوم در داستاننویسی از ویژگیهای آثار داستانی پست مدرنیستی است.
تاکنون چندین کتاب دیگر از این نویسنده کرمانشاهی در حوزههای ادبی ،اسطورهشناسی و... به چاپ رسیده است.
انتهای پیام