مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اعلام کرد

محکومیت ۴۰۲۲ میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در استان مرکزی

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مرکزی گفت: بیشترین پرونده‌های تشکیل شده در تعزیرات حکومتی استان مرکزی مربوط به پرونده‌های قاچاق و صنفی است که در حوزه صنفی بیشترین پرونده‌ها مربوط به صنوف نانوایی و مشاورین املاک است.

سعید نورالهی در گفت‌وگو با ایسنا به بیان آمار و عملکرد هشت ماهه امسال تعزیرات حکومتی استان مرکزی و مقایسه با دوره مشابه سال قبل پرداخت و اظهار کرد: تعزیرات حکومتی استان مرکزی در حوزه رسیدگی به پرونده‌ها در شعب، طی هشت ماه ۱۴۰۳ تعداد ۱۱ هزار و ۷۸۸ فقره پرونده وارده داشته که از این تعداد، ۱۱ هزار و ۴۷۵ فقره رسیدگی و مختومه شده و ۵۰۲ فقره در حال رسیدگی و مانده شعب است.

وی با بیان اینکه میزان ریالی مندرج در احکام شعب نیز بیش از چهار هزار و ۲۲ میلیارد و ۹۱۳ میلیون ریال بوده است، افزود: آمارهای موجود، در مقایسه با دوره هشت ماهه سال ۱۴۰۲ رشد محسوسی در برخی شاخص‌ها نشان می‌دهد.

نوراللهی بیان کرد: در بخش تعداد پرونده وارده، در سال قبل هشت هزار و ۵۷۴ فقره وارده و مختومه شده که بر این اساس در حوزه پرونده‌های وارده به شعب رشد ۳۷.۵ درصدی و در حوزه پرونده مختومه رشد ۳۴ درصدی مشهود است. در بخش میزان ریالی مندرج در احکام نیز علیرغم لغو مصوبه سران قوا مبنی بر تشدید و پنج برابر شدن مجازات‌ها، رشد ۱۰ درصدی مشهود است که حاکی از بازدارنده‌تر بودن احکام صادره است.

وی گفت: در بخش اجرای احکام نیز در هشت ماهه سال ۱۴۰۳ پنج هزار و ۳۶۵ فقره پرونده وارد شده بوده است که از این تعداد، پنج هزار و ۲۵۷ فقره مختومه و اجرا شده است. این آمار در مقایسه با دوره مشابه سال قبل که پنج هزار و ۳۴۶ فقره وارده و پنج هزار و ۱۶۹ فقره مختومه داشته‌ایم، رشد محسوسی نداشته است، اما نکته حائز اهمیت، افزایش ۴۲.۶ درصدی وصولی ریالی در بخش اجرای احکام است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مرکزی در ادامه گفت: در همین اثنا میزان وصولی ریالی هشت ماهه سال جاری بیش از ۱۳۸۶ میلیارد و ۴۶۸ میلیون ریال و میزان وصولی سال قبل بیش از ۹۷۵ میلیارد و ۴۳۳ میلیون ریال بوده که رشد ایجاد شده در این بخش نیز، مشهود است. در بخش احقاق حقوق شکات خصوصی، میزان اعاده در حق شکات در هشت ماهه امسال بیش از ۳۶ میلیارد و ۶۰۱ میلیون ریال بوده که در مقایسه با رقم هشت ماهه سال قبل یعنی بیش از ۱۴ میلیارد و ۸۶۵ میلیون ریال، رشد ۱۴۶ درصدی  نشان می‌دهد.

وی گفت: در بخش تشکیل اکیپ‌های مشترک بازرسی نیز در بازه زمانی یاد شده ۶۷۵ اکیپ تشکیل و دو هزار و ۹۴۶ واحد بازرسی انجام و هزار و ۱۵۲ فقره پرونده تشکیل شده و میزان تخلف‌یابی ۳۹ درصد ثبت شده است. هر چند آمار واحدهای بازرسی شده نسبت دوره مشابه سال قبل کاهش داشته ولی تعداد پرونده‌های متشکله ۴۸ درصد رشد داشته که نشانگر هدفمند شدن بازرسی‌ها و کشف سریع و دقیق تخلفات است.

نوراللهی با بیان اینکه عمده‌ترین تخلفاتی که در تعزیرات حکومتی استان مرکزی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد مربوط به گرانفروشی و کم‌فروشی است، گفت: بیشترین پرونده‌های تشکیل شده در تعزیرات حکومتی استان مرکزی مربوط به پرونده‌های  قاچاق و صنفی است که در حوزه صنفی بیشترین پرونده‌ها مربوط به صنوف نانوایی و مشاورین املاک است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403091913356
  • خبرنگار : 50212