تویسرکانی‌ها همچنان از نانوایان گلایه‌ دارند

در حالی‌که در ماه‌های اخیر، مردم شهرستان تویسرکان نسبت به روند فعالیت برخی واحدهای نانوایی به دلیل مسائلی مانند تعطیلی خارج از زمان قانونی، پایین بودن کیفیت نان تولیدی و عرضه نان‌های بزرگ و غیر متعارف با قیمت بالاتر گلایه داشتند، مسئولان مرتبط شهرستان به این مقوله ورود کردند اما همچنان مردم در این زمینه انتقادهای جدی دارند.

فرمانداری تویسرکان بر اساس گفته یحیی خورشیدخانی، سرپرست فرمانداری تویسرکان به مقوله تخصیص سهمیه آرد به نانوایی‌های تویسرکان به میزان لازم و مورد نیاز با استفاده از ابزار قانونی ورود کرد و وی پس از مدتی از حل این مشکل و تحویل سهمیه آرد مورد نیاز واحدهای نانوایی در شهرستان خبر داد.

همچنین دستگاه‌های نظارتی مانند جهاد کشاورزی، صمت، تعزیرات حکومتی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان تویسرکان با تشدید نظارت‌های مشترک به ساماندهی این حوزه همت گماردند.

دادستان تویسرکان نیز به دلیل درخواست‌ها و مطالبات پرشمار مردمی با استفاده از ابزار و ظرفیت‌های قانونی خود و با هدف صیانت از حقوق عامه به این موضوع ورود کرد.

مصطفی ربانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به تخلفات برخی نانوایی‌های سطح شهرستان تویسرکان از قبیل کیفیت پایین نان و به ویژه رعایت نکردن ساعت‌های قانونی کار و تعطیلی غیرقانونی که موجب نارضایتی در میان بخش قبل توجهی از مردم این شهرستان شده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه قیمت نان افزایش یافته و مشکل سهمیه آرد نانوایی‌ها برطرف شده است، دیگر هیچ عذر و بهانه‌ای برای تخلف نانوایی‌ها مورد قبول نیست و  هر واحد نانوایی که به بهانه‌های مختلف مانند نداشتن نیروی کار و مواردی از این دست اقدام به پخت نان در ساعت‌های تعیین شده قانونی نکند یا تعطیلی غیر قانونی  داشته باشد، در دفعه اول با کسر نصف سهمیه آرد و اختصاص آن به نانوایی‌های اطراف روبه‌رو خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه اگر تخلفات از سوی واحد نانوایی ادامه پیدا کند، مجوز فعالیت نانوایی متخلف از طریق کمیسیون نظارت بر اصناف و کارگروه آرد و نان ابطال و به متقاضی جدید واگذار می‌شود، افزود: با این حال با وجود اینکه براساس گزارش‌های میدانی بخشی از مشکلات این حوزه در شهرستان حل شده و یا به حداقل رسیده اما همچنان برخی از مردم تویسرکان به فعالیت برخی از نانوایی‌ها انتقادهای جدی دارند.

یکی از شهروندان تویسرکانی نیز به خبرنگار گفت: اگر اقداماتی مانند اعمال جریمه‌های نقدی و مواردی شبیه به آن برای جلوگیری از تخلف برخی نانوایی‌ها بازدارنده و کافی نیست بهتر است تدابیر و اقدامات بازدارنده دیگری در دستور کار قرار بگیرد.

وی افزود: همچنان برخی از نانوایی‌ها به بهانه‌های مختلف، نان‌ها را خارج از نوبت جمع‌آوری و در اختیار برخی مشتریان خاص خود می‌گذارند و یا نان‌های بزرگ غیر متعارف با قیمت بالاتر عرضه می‌کنند.

شهروند تویسرکانی دیگری از انتظار طولانی مدت در صف برخی نانوایی‌ها برای تهیه نان مورد نیاز خانواده به شدت گله داشت و اظهار کرد: گاهی باید چند ساعت از برنامه روزانه خود را برای گرفتن نان و انتظار در صف‌های نانوایی‌ها اختصاص دهیم در حالی‌که در حالت طبیعی نباید برخی از نانوایی‌ها این قدر شلوغ و پر ازدحام باشند.

وی تصریح کرد: از اقدامات خوب مسئولان مرتبط و حل بخشی از مشکلات در حوزه نان شهرستان تشکر می‌کنیم اما برخی مشکلات آزار دهنده در این بخش همچنان ادامه دارد.

این در حالیست که مرضیه یونسی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان همدان در روزهای گذشته از تشکیل ۱۰۰ پرونده تعزیراتی از ابتدای سال‌جاری تاکنون برای نانوایان متخلف شهرستان تویسرکان خبرداد و گفت: این واحدهای نانوایی در مجموع به پرداخت ۹۰۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند. 

 یونسی عرضه خارج از شبکه، فروش نان بی‌کیفیت، عدم رعایت ساعات کار، کم‌فروشی و گرانفروشی نان به بهانه‌هایی مانند افزودن کنجد را از جمله مهمترین تخلفات نانوایان تویسرکان عنوان کرده است.

یحیی خورشیدخانی، سرپرست فرمانداری تویسرکان نیز در این‌باره به خبرنگار ایسنا، گفت: باید مشکلات و موانع موجود بر سر راه فعالیت نانوایان هم شنیده و مورد نظر قرار بگیرد که این کار طی برگزاری جلسه‌های متعدد با نانوایان و دستگاه‌های اجرایی و نظارتی مختلف انجام شده است.

 خورشیدخانی از بهبود شرایط تأمین نان در شهرستان تویسرکان پس از حل برخی مشکلات نانوایان و تشدید نظارت‌ها خبر داد و خاطرنشان کرد: تأمین نان با کیفیت و بهداشتی در مدت زمان معقول از وظایف دولت در قبال مردم است و از همه ظرفیت و توانمندی‌های موجود برای حل مشکلات در این بخش استفاده می‌کنیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403091913335
  • خبرنگار : 51001