جزئیات برگزاری همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی اعلام شد

همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی با هدف عملیاتی کردن سیاست‌های توسعه اقتصادی و سیاسی در جزایر خلیج فارس (بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) ۲۲ آذرماه جاری با حضور مقامات کشوری و سیاسی در دانشگاه خوارزمی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، علی موحد در نشست خبری همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی (خلیج فارس) که امروز در ساختمان مرکزی دانشگاه خوارزمی برگزار شد، به تشریح جزئیات برگزاری این همایش پرداخت و گفت: همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی با تاکید بر جزایر (بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) روز پنجشنبه ۲۲ آذرماه در دانشگاه خوارزمی برگزار می‌شود و علاقه‌مندان تا ۱۵ آذرماه فرصت داشتند مقالات خود را به این همایش ارسال کنند.

وی در ادامه با اشاره بر اینکه همایش ملی جزایر ایرانی در ۱۵ محور مختلف برگزار خواهد شد، تشریح کرد: نقش جزایر بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در اقتصاد دریامحور نقش مناطق آزاد و ظرفیت جذب سرمایه در توسعه جزایر ایرانی، توسعه جزایر و همکاری‌های منطقه‌ای، توان‌های محیطی جزایر ایرانی و مسائل زیست‌محیطی، فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌رو در توسعه گردشگری جزایر ایرانی، امنیت ملی و جزایر ایرانی جایگاه ژئوپلتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک جزایر ایرانی از محورهای این همایش هستند.

به گفته دبیر علمی این همایش، الزامات اجرایی کنوانسیون ۱۳۸۲ در مورد جزایر ایرانی، آمایش دفاعی امنیتی جزایر ایرانی، اسکان و جمعیت‌پذیری جزایر ایرانی جغرافیای تاریخی و دیرینه‌شناسی جزایر ایرانی، خدمات دریایی و جزایر ایرانی، جزایر ایرانی در نقشه‌های تاریخی ایران و جهان، فناوری‌های نوین و جغرافیایی و توسعه جزایر ایرانی در نهایت سازمان‌دهی سیاسی فضاهای جغرافیایی جزایر ایرانی از دیگر محورهای همایش‌های ملی جزایر ایرانی می‌باشد.

این استاد دانشگاه خوارزمی تاکید کرد: بعد از چهار دهه تصمیم درست درخصوص جزایر ایرانی رسیدیم. بر این اساس هفته گذشته اعلام شد که رفت و آمد در بوموسی آزاد شده و این تصمیم ایران باعث توسعه سیاسی و اقتصادی این جزایر خواهد شد. امیدواریم به راهکارهای مفیدی بر توسعه اقتصادی این مناطق دست یابیم.

دبیر علمی همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی به اهداف برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: رویکرد ایران در سال‌های گذشته در استفاده و بهره‌برداری از فضای جغرافیایی کشور مناسب نبوده است و ما نتوانسته‌ایم در این سه جزیره استفاده مناسبی داشته باشیم اما در سال‌های اخیر به ویژه در برنامه هفتم توسعه با رهنمودهای رهبری درخصوص برنامه مبتنی بر اقتصاد دریامحور این مباحث از جنبه سیاسی به جنبه عملیاتی تبدیل شد و ضرورتی به وجود آمد تا ما این همایش را برای حرکت به سمت عملیاتی کردن استفاده از فضای سیاسی و جغرافیایی کشور برگزار کنیم.

موحد همچنین با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف کرد تا هر شش ماه یکبار برنامه عملیاتی خود درخصوص جزایر فوق را به مجلس ارائه کند، گفت: امیدواریم برگزاری این همایش بتواند کمک بزرگی برای عملیاتی کردن برنامه‌های این عرصه باشد. در واقع یکی از ظرفیت‌هایی که ما می‌توانیم برای استفاده از فضای سرزمینی ایجاد کنیم بحث گردشگری است. ساختار همایش ما نیز در قالب یک شورای راهبری و کمیته علمی ترسیم شده و اساتید به نامی در این شورا حضور دارند.

این استاد دانشگاه خوارزمی با اشاره به ارسال ۸۰۰ مقاله در همایش فوق تاکید کرد: مهمانان و سخنرانان زیادی از مقامات کشوری اعم از عبدالعلی‌زاده دستیار رئیس جمهور، مومنی وزیر کشور، اسلامی معاون سازمان انرژی اتمی، رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان بنادر و کشتیرانی، رئیس سازمان هواشناسی و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در این مراسم سخنرانی خواهند کرد.

وی در پایان در خصوص برخی ادعاهای مطرح شده در زمینه مالکیت جزایر ایرانی نیز گفت: مالکیت جزایر ایرانی بخصوص سه جزیره فوق در زمانی که انگلیس در خلیج فارس حضور داشت زمینه بهره‌برداری و سرمایه‌گذاری ایران را فراهم نکرد. این امر موجب شد ما کمتر به این موضوع توجه کنیم اما اگر بخواهیم از این موضوعات گذر کنیم باید به سمت بهره‌برداری عملیاتی از این جزایر حرکت کنیم به طوری که سرمایه‌گذاری باید بلندمدت و آینده‌دار در این جزایر اتفاق بیفتد چراکه دوره سیاسی‌کاری و سیاسی‌بازی در جزایر به اتمام رسیده است. دولت موظف بر استفاده از جزایر بوموسی در سطوح ملی و فراملی است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1403091812961
  • خبرنگار : 71567

برچسب‌ها