سید محمدرضا موالیزاده در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان که امروز (۱۸ آذرماه) برگزار شد، با اشاره به زلزله اخیر خوزستان اظهار کرد: مسجدسلیمان پیشینه قدیمی و تاریخی دارد و از امکانات و شرایط، منطقهای برخوردار بوده اما اکنون به گونه دیگری است و امکانات این شهرستان شاید به حداقل رسیده است. در سال ۱۲۸۷ هجری شمسی اولین چاه نفت در مسجدسلیمان استخراج شد و خدمات شایانی به توسعه کشور کرد و ثروت خود را در اختیار توسعه کشور قرار داد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: ما یک چشم به منافع و تولید ثروت ملی و چشمی به منافع محلی داریم بنابراین اگر این زلزله هم رخ نمیداد، دید ما نسبت به مناطقی مانند مسجدسلیمان و دیگر مناطق محروم، باید نگاهی ویژه باشد. این تنها، ماموریت اداری نیست و باید با تمرکز به نقاط محروم، به رشد و توسعه همه نقاط استان خوزستان تلاش کنیم.
استاندار خوزستان گفت: با وجود همه تلاشها وضعیت مسجدسلیمان مطلوب نیست و باید همه کمک کنیم امکانات مناسبی به منظور ماندگاری نیروی انسانی در مناطق محرومی مانند لالی، اندیکا، هفتکل، ایذه، باغملک و... ایجاد شود.
موالیزاده عنوان کرد: در کنار همه مشکلات، اگر مسالهای در این مناطق رخ دهد، بار سنگینی از نظر تخریب زیرساختها و هم از بعد روحی و روانی بر منطقه وارد میشود و این مساله مسئولیت ما را مضاعف میکند و باید همه تلاش کنیم به سرعت، تبعات و آسیبهای این اتفاق جبران شود.
وی تصریح کرد: این زلزله ۵.۶ ریشتری و قابل توجه بوده است اما خداوند رحم کرد که آسیب جانی نداشتیم. گرچه به گفته کارشناسان وقتی پسلرزههای بعدی مشاهده میشود موجب تخلیه انرژی از زمین میشود اما عنوان شد که این موضوع قابل محاسبه و پیشبینی نیست و ممکن است زلزله با ریشتر بالا رخ دهد و همه محاسبهها را به هم بزند.
استاندار خوزستان تاکید کرد: باید خودمان را برای سختترین شرایط آماده کنیم و آمادگی جدی و تمام عیار داشته باشیم. هر چند در ظاهر از فاز حاد قضیه فاصله گرفتهایم اما هر آن ممکن است اتفاقی بیفتد.
موالیزاده تصریح کرد: در خوزستان باید در خصوص پدافند غیرعامل آمادگی کاملی داشته باشیم. بیشترین مراکز حیاتی، حساس و مهم کشور در این استان وجود دارد بنابراین باید آمادگی لازم برای موضوعهای پدافندی و مدیریت بحران داشته باشیم.
وی با اشاره به روند ارزیابی خسارتها عنوان کرد: در ارزیابیها، توصیه میشود که خسارتها به صورت میلیمتری محاسبه نشود و نگوییم منزلی فرسوده است و از اول مشکل داشته است و به این دلیل تنها بخش آسیبدیده در ارتباط با زلزله لحاظ شود. آنجا زلزله مستمر رخ داده و استهلاک ایجاد کرده است، بنابراین باید دید انسانی داشته باشیم و تا جایی که میتوانیم در ارزیابیها وسعت نظر بیشتری داشته باشیم؛ هر چه آورده بیشتری داشته باشیم، کار بهتری انجام شده است.
استاندار خوزستان با اشاره به لزوم توجه به مقاومسازی مسکن روستایی، گفت: بنیاد مسکن و دوستان دیگر در محاسبهها خطکش نگذارند و با دید بازتر به مساله نگاه کنند تا اقدامات بیشتری در محرومیتزدایی و استحکام بیشتر انجام شود.
وی با بیان اینکه امیدواریم مقاومسازی به شکلی باشد که با زلزلههای بزرگتر هم اتفاقی رخ ندهد، عنوان کرد: باید پیگیریها به گونهای باشد که ارزیابیها، ملاک عمل بیمه باشد و بیمهها در پرداخت خسارتها کمک کنند.
موالیزاده با بیان اینکه در ساختمانسازی باید به اصول فنی توجه شود، عنوان کرد: در مساله حادثه متروپل میشد با تمهیداتی جلوی این فاجعه را گرفت. این حادثه تلنگری برای همه ما است تا مقاومسازی جدی گرفته شود.
استاندار خوزستان گفت: متاسفانه بعد از اینکه اتفاقی افتاد، به فراموشی سپرده میشود در حالی که باید برای آینده برنامهریزی شود. در خوزستان نقاط آسیبپذیر کم نیستند و باید مقاومسازی جدی پرداخته شود و برای انجام کارها منتظر وقوع حادثه نباشیم.
وی با بیان اینکه همچنان حالت آمادهباش برای پرداختن به قضایا وجود داشته باشد، گفت: بانکها هم باید پای کار بیایند و اگر مشکلی دارند باید تقویت شوند و کمک کنند.
استاندار خوزستان بیان کرد: پرداختن به مسئولیتهای اجتماعی را به صورت کاربردی آغاز کردیم و با شرکتهای بزرگ جلسهای گذاشتیم و آورده هر کدام به یکی از بحرانها مشخص شد و از هفته آینده عملیاتی خواهد شد.
انتهای پیام