سرهنگ حجتالله جاویدپور امروز (۱۸ آذرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان از متلاشی کردن پنج باند فرااستانی جرائم سایبری در هشت ماهه گذشته خبر داد و اظهار کرد: پلیس فتا برای سالمسازی فضای سایبری با مشارکت و همراهی مردم و افزایش سطح سواد رسانهای عموم مردم و بخصوص کاربران این فضا برنامهریزی کرده است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر پروندههای مربوط به حوزه مجازی منجر به کشف میشوند، ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد پروندههای جرائم سایبری در استان با تلاش همکاران منجر به کشف شده است.
رئیس پلیس فتای استان سمنان با اشاره به فراوانی جرائم سایبری در استان، افزود: کلاهبرداری اینترنتی با بیش از ۵۰ درصد بیشترین فراوانی را در بین جرائم سایبری امسال استان داشته که عمده این جرائم در بستر بازارهای آنلاین و شبکههای اجتماعی پرمخاطب رخ داده است.
کلاهبرداریهای مجازی با شیوههای تکراری
جاویدپور ادامه داد: بعد از کلاهبرداریهای اینترنتی، برداشت غیرمجاز ، دسترسی غیر مجاز به داده ها و هتک حیثیت افراد بیشترین سهم را در جرائم سایبری استان در سال ۱۴۰۳ داشتهاند.
وی با اشاره به استفاده مجرمان سایبری از شیوه های تکراری، ارسال پیامک به کاربران را از شایعترین شیوههای کلاهبرداری مجازی برشمرد و افزود: با وجود هشدارهای پلیس همچنان افرادی هستند که از این طریق مورد سواستفاده قرار میگیرند. حتی گاهی افراد تحصیلکرده نیز مورد کلاهبرداری قرار میگیرند.
این مسوول انتظامی اضافه کرد: مجرمان سایبری از طریق ارسال لینکهای حاوی بدافزار دست به کلاهبرداری از شهروندان می پردازند. مجرمان سایبری با ارسال این بدافزارها، تلفن همراه فرد کلیک کننده را آلوده کرده و از این طریق از تمام اطلاعات موجود در تلفن همراه سوءاستفاده میکند. ضمن اینکه کلاهبرداران و مجرمان سایبری از طریق فیشینگ اطلاعات بانکی کاربران را به سرقت برده و از این اطلاعات در راستای مقاصد مجرمانه خود استفاده میکنند.
وی تاکید کرد: اصلی ترین و مهمترین دلیل وقوع جرائم سایبری در کشور و استان، عدم شناخت و آگاهی و فقدان سواد دیجیتالی افراد از نحوه حضور در فضای مجازی و استفاده از امکانات آن است و مجرمان سایبری نیز با بهره گیری از همین اعدم آگاهی، به اقدامات مجرمانه میپردازند.
ارزش ۱۰۰ میلیارد ریالی جرائم سایبری در استان
وی از ارزش ۱۰۰ میلیارد ریالی جرائم سایبری این استان در هشت ماهه امسال خبر داد و اضافه کرد: بیش از ۶۰ میلیارد ریال از از این ۱۰۰ میلیارد ریال با اقدامات بهموقع پلیس فتا در استان به شکات عودت یافته که دربرگیرنده ۶۰ درصد از حجم مبالغ کلاهبرداری شده است.
رئیس پلیس فتای استان سمنان اضافه کرد: ارزش واقعی پرونده های سایبری به مراتب بیشتر از این ارقام است، چراکه ارزش واقعی برخی پروندهها بویژه در حوزه هتک حیثیت افراد به مراتب بیشتر بوده و اصولا قابل ارزشگذاری مالی نیست.
وی افزود: عمده مجرمان سایبری در استان بین ۱۶ تا ۴۴ سال سن دارند.
انهدام ۵ باند فرااستانی جرائم سایبری توسط پلیس فتا سمنان
این مسوول ارشد انتظامی از انهدام پنج باند فرااستانی جرائم سایبری توسط پلیس فتای سمنان در هشت ماهه اخیر خبر داد و خاطرنشان کرد: این باندها عمدتا به جرائم سایبری سازمانیافته در سطح کشور مشغول بودند که خوشبختانه با تلاش همکاران ما در پلیس فتا در هشت ماهه امسال شناسایی و متلاشی شدند.
وی با بیان اینکه اکثر پروندههای این بخش فرااستانی بودند اظهار کرد: شکات این پروندهها از شهروندان استان بودند، اما جرائم توسط مجرمان اینترنتی خارج از استان رخ میدهد.
رئیس پلیس فتای استان سمنان از برنامهریزی برای اجرای پنجمین پویش کودکان سایبری با هدف افزایش آگاهی خانوادهها و دانش آموزان در خصوص آسیبهای فضای مجازی خبر داد و گفت: این پویش با همکاری شهروندان استان از ۲۴ تا ۳۰ آذرماه در سطح استان برگزار خواهد شد.
اجرای پنجمین پویش کودکان سایبری در هفته پایانی آذر
وی از این طرح به عنوان یک طرح ملی نام برد و خاطرنشان کرد: پنجمین پویش کودکان سایبری با هدف افزایش سوادرسانهای و ارتقای آگاهیهای عمومی پیرامون مخاطرات فضای سایبری از ۲۴ تا ۳۰ آذر ماه با شعار «پلیس فتا، حامی کودکان در فضای مجازی» در این استان برگزار خواهد شد.
جاویدپور از تلاش برای صیانت از کودکان به عنوان آیندهسازان جامعه و افزایش ایمنی سایبری کودکان در سکوهای فضای مجازی از طریق برپایی این پویش خبر داد و گفت: پویش کودکان سایبری که از سال ۹۹ برای اولین بار برگزار شده، امسال پنجمین دوره این پویش خواهد بود که در راستای فعالیتهای پیشگیرانه سایبری پلیس فتا با هدف افزایش آگاهیهای سایبری خانوادهها به منظور کاهش شکاف دیجیتال اولیا و والدین با فرزندان برگزار خواهد شد.
وی بر لزوم توجه به این مهم تاکید و تصریح کرد: باید برای کاهش شکافها در این بخش برنامهریزی بیشتری داشته باشیم، چراکه عمده بچهها در مقایسه با والدین خود از سواد دیجیتالی بیشتری برخوردارند و همین سبب میشود که خانوادهها نتوانند در زمینه کنترل فرزندان خود درست عمل کنند.
رئیس پلیس فتای استان سمنان با اشاره به روزشمار برنامههای پلیس فتا در هفته پایانی آذر و پویش کودکان سایبری اظهار کرد: در پنجمین پویش کودکان سایبری برای هر روز یک شعار و موضوع انتخاب شده است. برای روز نخست شعار «کودکان، ایمنی سایبری» برای روز دوم «خانواده، والدگری سایبری» روز سوم «دوستان، بازیهای سایبری»، روز چهارم «مدرسه، آموزش سایبری» روز پنجم با عنوان «جامعه، فرهنگ سایبری» روز ششم «سکوها، مسئولیت اجتماعی» و برای روز هفتم نیز شعار «پلیس فتا، حامی کودکان سایبری» انتخاب شده است.
جاویدپور خواستار همکاری و مشارکت خانوادههای هماستانی در اجرای این پویش ملی شد و از فعالان رسانهای استان خواست که پلیس فتای استان را در اجرای این پویش و دیگر برنامههای آموزشمحور یاری کنند.
انتهای پیام