معاون استاندار فارس:

بازارهای صادراتی با نوآوری و رقابت‌پذیر کردن محصولات هدف‌گذاری شوند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس تأکید کرد: بازارهای صادراتی با نوآوری و رقابت‌پذیر کردن محصولات هدف‌گذاری شوند و با ارائه محصولات و خدمات جدید گوی رقابت را از رقبا بگیرند.

حسن شیخ‌نیا امروز، ۱۸ آذرماه در نخستین جشنواره «صنعتگران و صنایع پیشرو در حمایت و کاربست پژوهش و فناوری» در استان فارس گفت: قانونگذار ظرفیت‌های مالیاتی بسیار خوبی را پیش‌بینی کرده است که می‌توان از این ظرفیت‌ها در مسیر توسعه اقتصادی بهره گرفت.

وی اظهار کرد: اگر واحدهای صنعتی در فضای رقابتی امروز غفلت کنند، میدان را از دست می‌دهند. در حال حاضر وجه تمایز فعالیت‌های اقتصادی بحث حوزه R&D (تحقیق و توسعه) است‌.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: در شرایط کنونی، رقابت بیشتر در حوزه تحقیق، بهره‌وری و ارزش افزوده است که همه این‌ها از دل حوزه R&D بیرون می‌آید. استان فارس هم در این زمینه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های قابل توجهی دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه بحث تحقیق و توسعه از دانشگاه‌ها آغاز می‌شود، گفت: آنچه در استان فارس در حوزه دانش پایه وجود دارد در مقایسه با سایر استان‌ها بی‌بدیل است، اما اینکه چقدر از این ظرفیت استفاده کرده و چقدر استفاده می‌کنیم، جای بررسی دارد. همچنین اینکه چقدر دانشگاه توانسته پاسخ نیازهای صنعت را بدهد و چقدر صنعت از ظرفیت‌های دانشگاه بهره برده قابل بحث است.

شیخ‌نیا اضافه کرد: دانشگاه‌ها از ظرفیت فوق‌العاده برخوردار هستند. در کنار این ظرفیت، مراکز علمی، تحقیقاتی و پژوهشی و پارک‌های فناوری هم در استان فارس بی‌نظیر و کم‌نظیر هستند. می‌توان گفت استان فارس در این بخش نیز پیشرو است.

وی از کسب رتبه دوم و سوم فارس در بسیاری از حوزه‌های صنعت و معدن سخن گفت و افزود: تحقیق و نوآوری می‌تواند ارزش افزوده ایجاد کند. اگر این حلقه‌ها در کنار یکدیگر قرار بگیرند یعنی دانشگاه در خدمت اقتصاد باشد و اقتصاد از ظرفیت دانشگاه استفاده کند. اگر شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور و پارک‌های علم و فناوری بتوانند بخشی از نیازهای صنعتی را پاسخ دهند دیگر ما با مشکلی رو به‌رو نیستیم و چیزی کم نداریم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس تصریح کرد: شاید تنها کاری که آنطور که باید اتفاق نمی‌افتد ارتباط بین صنعت و دانشگاه است که اگر بتوانیم این ارتباط را برقرار کنیم، بزرگترین خدمت را انجام داده‌ایم.

وی یادآور شد: در استان فارس برای اینکه بتوانیم ارتباط بین صنعت و دانشگاه را برقرار کنیم و سه ضلع مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاه‌ها را در کنار فعالیت‌های اقتصادی و شرکت‌های دانش‌بنیان شکل دهیم اقدام به راه‌اندازی دفتری در شهرک صنعتی بزرگ شیراز کردیم. شهرکی که از ۴۰ درصد صنایع استان بهره می‌برد و بیشترین حجم فعالیت‌های اقتصادی استان در آن انجام می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: در حال حاضر همه دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان استان از ظرفیت این دفتر که از جهیزات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری هم بهره می‌برد استفاده می‌کنند.

شیخ‌نیا با بیان اینکه به‌هم‌رسانی صنعت و دانشگاه و ایجاد این ظرفیت رمز موفقیت در نوآوری است، گفت: امیدواریم در هفته پژوهش و فناوری هم از این فرصت به نحو احسن بهره گرفته شود. امروز شرایط در حوزه رقابت‌پذیری محصولات بسیار دشوار است و باید از این ظرفیت‌ها در استان برای عبور از این مسیر دشوار استفاده شود.

به گزارش ایسنا، نخستین جشنواره صنعتگران و صنایع پیشرو در حمایت و کاربست پژوهش و فناوری فارس در شیراز برگزار شد که در این مراسم صاحبان  ۳۵ واحد صنعتی و معدنی برتر فعال در حوزه پژوهش و فناوری و تحقیق و توسعه تجلیل شدند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403091812836
  • خبرنگار :