مدیرکل صمت استان خبر داد

ثبت بیش از ۱۷۰۰ مورد تخلف صنفی در کردستان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان، گفت: در زمینه نظارت اصناف بر اصناف تعداد بازرسی‌ها ۱۰ هزار و ۹۶۵ مورد و عدم احراز تخلف ۹هزار و ۲۶۵ مورد و گزارش تخلف صنفی یک‌هزار و ۷۰۹ مورد بوده است.

 بختیار خلیقی امروز یکشنبه (۱۸ آذر) در کارگروه تنظیم بازار استان در سنندج، اظهار کرد: با توجه به گروه‌های کالایی منتخب که توسط وزارت صنعت معدن تجارت در حوزه صنایع عمومی چیده می‌شود، برای جلوگیری از مسئله قاچاق و سایر موارد دیگر بازرسی و نظارت هدفمند شکل می‌گیرد.

وی افزود: این نظارت‌ها در حوزه کالایی در بازار کیف و کفش و پوشاک، رستوران، روغن موتور، مرغ، گوشت، میوه و لبنیات و نانوایی‌ها انجام می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: با توجه به تاکیدی که در مجموعه کمیسیون نظارت بر سازمان صنفی مرکز استان شد، خوشبختانه در اتاق اصناف نسبت به جذب ۱۸ نفر بازرس اقدام شد و اتحادیه صنفی مختلف ورود خوبی به امر نظارت و بازرسی بر سطح بازار داشتند.

خلیقی عنوان کرد: در زمینه نظارت اصناف بر اصناف تعداد بازرسی‌ها ۱۰ هزار و ۹۶۵ مورد و عدم احراز تخلف ۹هزار و ۲۶۵ مورد و گزارش تخلف صنفی یک‌هزار و ۷۰۹ مورد بوده است.

به گفته وی، تعداد واحدهای بازرسی در گشت مشترک ۶ هزار و ۴۹۸ مورد و ۲۱ میلیارد ریال هم میزان ارزش ریالی تخلفات معرفی شده به تعزیرات حکومتی استان بوده است.

وی گفت: بازرسی در گشت مشترک ۶ هزار و ۴۹۸ واحد و عدم احراز تخلف صنفی ۶ هزار و ۶۷۷ مورد و ارزش ریالی هم ۹.۲ میلیارد ریال بوده است.

مدیرکل صمت کردستان اضافه کرد: در حوزه اتاق اصناف شهرستان در سامانه سیمبا بازرسی‌هایی که شکل می‌گیرد کاملاً هدفمند است و کد پستی طرف در این سامانه به صورت آنلاین ثبت می‌شود و اگر تخلفی شکل بگیرد حتماً درج خواهد شد.

خلیقی با بیان اینکه این روند از حالت سنتی گذشته که به صورت کاغذی بود خارج شده است، گفت:‌ حتماً باید در سامانه‌ تخلفات ثبت و در محل هم گزارش می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از اول سالجاری تا کنون براساس آمار اتاق سنندج یک‌هزار و ۴۶۷ مورد و عدم احراز یک‌هزار و ۱۱۳ مورد و ۱۶۵ مورد تخلف صنفی دو میلیارد ریال هم ارزش ریالی کشف شده بوده است.

مدیرکل صمت کردستان تصریح کرد: مسیر به مسیر بازرسی‌ها به صورت هدفمند شکل می‌گیرد و این موضوع در مسیرهای مختلف تقسیم‌بندی می‌شود.

خلیقی بر اساس فصل ۸ قانون نظام صنفی مراتب ۱۱ گانه تخلفات صنفی صراحتا در فصل ۸ قید شده است، گفت: گرانفروشی، کم‌فروشی، عرضه خارج شبکه، تقلب و احتکار با درصد سودی که سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان را تولیدکنندگان در نظر گرفته مطابقت داده می‌شود اگر این درصد سود رعایت نشده باشد گرانفروشی محسوب می‌شود.

وی از عدم درج قیمت به عنوان مادر تمام تخلف‌ها نام برد و گفت: اگر کالایی به صورت کالای تنظیم بازاری باشد یا کالایی که یارانه به آن تخصیص داده می‌شود به صورت احتکار یا به صورت کم‌فروشی لحاظ می‌شود و تمامی موارد در قالب این سیستم بازرسی چک خواهد شد.

وی با اشاره به تولید بیش از ۲۱ میلیون ۷۰۰ هزار حلقه لاستیک در کل کشور یادآور شد: سهم استان از این میزان ۵ میلیون ۲۰۰ هزار حلقه بوده است.

پویا شهسواری در ادامه این جلسه، اظهار کرد: آمار موجود بیانگر افزایش مصرف مرغ در داخل استان است.وی با بیان اینکه 45 درصد از مرغ تولیدی استان به صورت زنده خارج می‌شود، گفت: با توجه به ظرفیت‌ خوبی که در حوزه کشتارگاهی داریم اولویت ما این است که مرغ به صورت لاشه و کشتارگاهی از استان خارج شود.

وی افزود:‌ خروج مرغ به صورت کشتارگاهی در کنار ارزش افزوده بیشتر و رونق اشتغال و مصرف رقابتی بهتر را به دنبال دارد.

مدیر توسعه بازرگانی سازان جهاد کشاورزی کردستان به روند توزیع نهاده‌ها در سامانه بازار یار هم گریزی زد و گفت: این روند در استان نسبت به سال گذشته روندی صعودی بوده است که نشان از عرضه خوب بدون استرس نهاده برای مرغداران و دامداران است.

شهسواری تصریح کرد: امسال یک روند خوبی که از ابتدای سال با توجه به افزایش تولید مرغ شکل گرفت صادرات را در کشور داشتیم که در استان کردستان هم حدود ۵۳ محموله برابر با یک‌هزار و ۲۸۹ تن صادرات به کشور عراق بوده است.

به گفته وی، از ابتدای امسال تا کنون از مرز باشماق در کل پنج هزار تن مرغ صادر شده که یک‌هزار و ۲۰۰ تن آن مرغ تولیدی استان کردستان بوده است.

مدیر توسعه بازرگانی سازان جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد:‌براساس بررسی که ما در کشور عراق انجام دادیم، تولیدی مرغ تولیدی استان کردستان کیفیت خیلی بالا و در واقع خاستگاه تجار و بازرگانان کشور عراق شده است.

شهسواری در حوزه گوشت قرمز هم گفت: ما در کشور و استان یک نوع تراز قیمتی در گوشت قرمز به ویژه در دام سنگین داریم، یک برنامه تهیه شده تحت عنوان برنامه جامع تولید تامین کشتار و عرضه گوشت قرمز در استان که ۷ بند دارد تدوین شده است.

مایه‌کوبی رایگان ۲۲۵۷۷ هزار راس دام در کردستان

وی تصریح کرد: بند اول این برنامه این است که ۴۴۷ واحد راکد که در استان وجود دارد با همکاری بانک‌های کشاورزی و در راس آن کارگروه ستاد تسهیل تولید و هم تامین اعتبار این واحدها را فعال کنیم.

شهسواری دیگر بند مهم در این برنامه را طرح زنجیرهای ارزش عنوان کرد و گفت: ساماندهی چوب‌داران که یک حلقه به نوعی و گم شده بود در این راستا ۴۸ چوبدار به کشتارگاه یا به اتاق مراجعه کردند و پرونده برای آنها تشکیل شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۵۵ چوبدار فعال اصلی در کشتارگاه‌ها داریم که تحت نظارت قرار گرفته‌اند و از چند ماه گذشته در دارای پروانه و زیر نظر کنترل اتاق هستند.

مدیر توسعه بازرگانی سازان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه به اجرای طرح پلاکوبی رایگان برای نقاط مرزی به عنوان دیگر اقدام ارزشمند در استان نام برد و گفت: در قالب این طرح در مجموع ۲۲ هزار و ۵۷۷ راس دام در نقاط صفر مرزی تا شعاع ۲۰ کیلومتری مرز به صورت رایگان مایه‌کوبی شده‌اند که کار بی‌سابقه‌ای در کل کشور بوده است.

وی تصریح کرد: تقویت کشتارگاه و اجرای طرح لیبل‌گذاری که یک طرح ویژه‌ در استان کردستان است و براساس آن دام‌ها در کشتارگاه بر اساس کیفیت در ۲۰ رنج بر اساس سه نوع لیبل درجه‌بندی می‌شود.

انجام ۳۲۰ هزار تن صادرات محصولات کشاورزی در کردستان

مدیر توسعه بازرگانی سازان جهاد کشاورزی کردستان افزود: از ابتدای سال‌جاری تا کنون گ ۵۰۲ تن گوشت منجمد و ۳۱۳ تن گوشت گرم در سطح استان با قیمت هر کیلو ۲۹۹ هزار توزیع شده است.

شهسواری در مورد بازرسی‌های انجام گرفته از کشتارگاه‌ها، مرغداری‌ها، دامداری‌ها و کارخانجات لبنیات و واحدهای تا سطح عمده فروشی در سال گذشته را ۸ هزار و ۸۵۴ مورد عنوان کرد و گفت: در این راستا بیش از ۲ پرونده برای متخلفین صادر شده است.

به گفته وی، از ابتدای سال تا کنون نیز ۹۵۰ بازدید در سطح عرضه انجام گرفته که که ۹۲۴ مورد عدم تخلف و ۲۱ پرونده تعزیراتی تشکیل شده و ۵ مورد هم صورت جلسه کشفیات بوده است.

مدیر توسعه بازرگانی سازان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کل کالاهای اساسی حوزه کشاورزی در برخی کالاها مانند برنج‌های پاکسانی و هندی افزایش قیمت داشته‌ایم که البته این نرخ رو به پایین است.

شهسواری تصریح کرد: از ابتدای سال تا به امروز ۳۲۰ هزار تن صادرات به ارزش ۱۳۰ میلیون دلار بوده و در مجموع طی سه سال گذشته در حوزه صادرات محصولات کشاورزی یک روند تقریباً صعودی داشته‌ایم پیش‌بینی ما در سال‌جاری نیز افزایش صادرات است.

وی در مورد توزیع میوه شب عید هم گفت: سال گذشته ۲۰۰ تن سیب، ۲۸۰ تن پرتقال و ۲۰ تن خرما توزیع شد و امسال هم با محوریت و مباشریت اتحادیه روستایی استان انجام می‌گیرد.

وی افزود: سال گذشته ۲ میلیارد و نیم به دلیل تصمیماتی که در کار گروه راهبردی خرید عید گرفته شد ضرر داشتیم.

مدیر توسعه بازرگانی سازان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: سال گذشته ۶ هزار تن سیب‌زمینی خرید تضمینی شد، امسال نیز برنامه‌ریزی‌های خوبی در این راستا انجام گرفته است.

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403091812738
  • خبرنگار :