دانشمندان خواستار افزایش زمان تحقیقات روی جنین انسان شدند

کارشناسان می‌گویند افزایش قانون مدت زمان مطالعه روی جنین از ۱۴ روز به ۲۸ روز می‌تواند منجر به پیشرفت‌هایی در درک بهتر سقط جنین شود.

به گزارش ایسنا، دانشمندان میگویند محدودیت ۱۴ روزه برای تحقیقات روی جنین انسان باید به ۲۸ روز افزایش یابد. این می‌تواند راه را برای پیشرفت در درک علل سقط جنین و نقص قلبی هموار کند.

به نقل از گاردین، اگر چنین موردی در قانون تصویب شود، دانشمندان می‌توانند برای اولین بار جنین‌هایی را به مدت ۲۸ روز رشد دهند و دوره حیاتی «جعبه سیاه» را مطالعه کنند. آنها می‌گویند که این می‌تواند به کشف منشاء و توسعه ابزارهای غربالگری جدید برای سقط جنین مکرر کمک کند.

پیتر تامپسون(Peter Thompson)، مدیر اجرایی تنظیم‌کننده باروری در انگلستان موسوم به هفا(HFEA)، پس از اعلام این پیشنهادها به گاردین گفت: مرجع لقاح و جنین شناسی انسانی (HFEA) توصیه کرده است که قانون تغییر کند تا محدودیت زمانی برای تحقیقات جنین افزایش یابد.

تامپسون در سخنرانی خود در این کنفرانس توضیح داد که چگونه پیشرفت‌های علمی قابل توجهی از زمان معرفی قانون لقاح و جنین شناسی انسانی در سال ۱۹۹۰ به دست آمده و این بدان معنا است که اکنون به طور فزاینده‌ای برای محققان امکان رشد و نگهداری جنین‌های بیش از ۱۴ روزه وجود دارد.

در سال ۲۰۲۱، انجمن بین‌المللی بانفوذ برای تحقیقات سلول‌های بنیادی، تحقیقات پس از ۱۴ روز را از فهرست فعالیت‌های علمی «ممنوع» خود حذف کرد و دانشمندان از بریتانیا خواستار پیروی از آن شده‌اند. اکنون، هفا همچنین به این نتیجه رسیده است که این محدودیت باید به عنوان بخشی از تغییرات گسترده‌ای که به گفته آن برای مدرن کردن قانون باروری بریتانیا مورد نیاز است، دنبال شود.

تامپسون می‌گوید: انجام تحقیقات پس از ۱۴ روز به درک متفاوت و درستی از رشد اولیه جنین در دوره «جعبه سیاه»، که می‌تواند برای مثال، مشکلات اولیه بارداری را شناسایی کند یا درک ما را از نحوه شروع بیماری‌های مادرزادی بهبود بخشد، منجر می‌شود. امید این است که چنین اکتشافاتی به نوبه خود به گزینه‌های درمانی جدیدی منجر شود.

تامپسون افزود که این تغییرات با «وضعیت ویژه جنین» سازگار است و همچنین به نظر می‌رسد که عموم مردم بریتانیا تا حد زیادی از آنها حمایت می‌کنند، اگرچه برخی همچنان با هر نوع تحقیق روی جنین مخالف هستند.

برای تحقیقات روی جنین، هفا حداکثر ۲۸ روز را توصیه می‌کند و محققان باید برنامه‌های مورد به مورد را برای کشت جنین بین ۱۵ تا ۲۸ روز از رشد انجام دهند. تامپسون گفت، هر گونه تصمیمی که پیرامون نوسازی قانون باروری اتخاذ شود، در نهایت به پارلمان مربوط می‌شود، زیرا محدودیت جدید مستلزم تغییر در قانون است.

محدودیت ۱۴ روزه زمانی که در سال ۱۹۹۰ معرفی شد، نظری بود زیرا دانشمندان نمی‌توانستند بیش از چند روز جنین را پرورش دهند. اما از آنجایی که این قابلیت پیشرفت کرده است، جنین‌های نخستی تا حدود روز ۲۵ کشت شده‌اند و با این حال مطالعه روی جنین‌های انسان بین روز ۱۴ تا ۲۸ ممنوع است.

این باعث شده است که مراحل بسیار مهمی در رشد، مانند لانه گزینی در رحم، تشکیل لوله عصبی و شروع پمپاژ خون توسط لوله قلب تقریبا به طور کامل برای تحقیقات علمی غیرقابل دسترس شود.

دکتر پیتر راگ گان(Peter Rugg-Gunn)، از مؤسسه بابراهام در کمبریج، از تغییرات پیشنهادی استقبال کرد و به گفته او این به کشف علل اولیه مشکلات جدی بارداری مانند محدودیت رشد جنین و مرده‌زایی کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403091812628
  • خبرنگار : 71654