ترس آمریکا از «سلاح هسته‌ای» روسیه در فضا

رسانه آمریکایی گزارش داد یک ماهواره تجسسی روسیه که بالاتر از بسیاری از ماهواره‌ها به فضا پرتاب شده، مدتهاست پنتاگون را نگران‌ کرده و همچنین جزئیات جدید پیرامون این ماهواره، نگرانی‌های آمریکا را افزایش داده است.

به گزارش ایسنا، ماهواره تجسسی «کاسموس-۲۵۵۳» در فوریه ۲۰۲۲، چند هفته پیش از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین به فضا پرتاب شد اما جزئیات جدیدی که به‌ تازگی درباره این ماهواره منتشر شده، نگرانی و ترس آمریکا را برانگیخته است.

روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی با اشاره به پیکربندی و جزئیات ماهواره تجسسی «کاسموس-۲۵۵۳» روسیه می‌نویسد: «این سیستم ماهواره‌ای مرموز حاوی کلاهک خاصی است؛ محرکه‌ای که به روس‌ها این امکان را می‌دهد تا در فضا نیز این ماهواره را به‌طور واقعی مسلح کنند.»

این رسانه آمریکایی در ادامه این گزارش صرفا با اشاره به توان و قدرت نظامی و فناوری روسیه، اطمینان خاطر می‌دهد که چنین پیشرفتی در حوزه فناوری نمی‌تواند آسیبی به زندگی روی زمین بزند.

نیویورک تایمز تاکید می‌کند: «شاید مفهوم یک بمب هسته‌ای فضایی ترسناک به‌نظر برسد، اما لزوما چنین چیزی به زندگی روی زمین آسیب نمی‌رساند. مگر اینکه روسیه بخواهد تمامی ماهواره‌های موجود در مجاورت ماهواره تجسسی خود را حذف کند که براساس چنین سناریویی، زندگی مردم به‌طور جدی آسیب خواهد دید.»

پس از آنکه روسیه ماهواره تجسسی «کاسموس-۲۵۵۳» را به فضا پرتاب کرد، کارشناسان نظامی ابراز نگرانی کردند که شاید این «یک سلاح هسته‌ای مخفی» باشد و همزمان با اینکه نیویورک تایمز جزئیات جدیدی از آن را منتشر کرد، مشخص شد که نیروی فضایی ایالات متحده و گروهی از آژانس‌های اطلاعاتی در سکوت به دنبال اطلاعاتی بودند تا هدف و ماهیت واقعی آن را دریابند.

مقامات روسیه از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه هنوز به گزارش نیویورک تایمز واکنشی نشان نداده‌اند و آن را رد نکرده‌اند.

طی روزهای اخیر، این اولین باری نیست که آمریکا از قدرت و توان نظامی روسیه حیرت‌زده می‌شود؛ روزنامه «دیلی میل» تقریبا در اواخر ماه نوامبر در گزارشی با اشاره به قدرت نظامی روسیه نوشت موشک بالستیک میان‌بردی که روسیه اخیرا طی عملیاتی علیه اوکراین از آن استفاده کرد، می‌تواند کمتر از ۲۰ دقیقه هر شهری در اروپا را هدف قرار دهد.

این روزنامه انگلیسی با اشاره به توان نظامی روسیه افزود: «رئیس‌جمهور روسیه تنها با این سلاح، بدون استفاده از قدرتمندترین تسلیحات دیگرش می‌تواند به‌راحتی به هر هدفی در اروپا یا بریتانیا حمله کند. این موشک میان‌برد روسیه در عرض ۲۰ دقیقه به لندن و کمتر از ۱۵ دقیقه به برلین می‌رسد.»

اگرچه این موشک میان‌برد در حمله به اوکراین دارای کلاهک‌های متعارف بود، اما تحلیلگران نظامی روسیه هشدار داده‌اند که این موشک قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای را نیز دارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403091812581
  • خبرنگار : 71660