گل نکردن ضربات پنالتی ۴ بازیکن فولاد در جام حذفی باشگاههای کشور باعث شد تا یادی از بهترین پنالتیزن فوتبال خوزستان و کشور در دهه ۶۰ و۷۰ کنیم؛ سیاوش بختیاریزاده در سالهای نه چندان دور یکی از پنالتی زنهای شناخته شده فوتبال ایران بود و رکوردهای جالبی را از خود بر جای گذاشته است. کاپیتان تیمهای منتخب خوزستان، شاهین، جنوباهواز و فولاد خوزستان خودش را رکوددار پنالتی زن های فوتبال خوزستان و کشور میداند و اعتقاد دارد روی دست او پنالتیزن نیامده است.
بحث پنالتی نکردن برخی از ضربات بازیکنان در لیگبرتر و جام حذفی بهانهای شد تا پس از مدتها با سیاوش بختیاریزاده مدیریت فعلی آکادمی باشگاه فولاد گفت و گویی داشته باشیم. در ادامه گفت و گوی ایسنا را میخوانید.
گویا در زمینه پنالتی زدن رکوردهای جالبی دارید.
اختیار دارید. شما الان با بهترین پنالتی زن فوتبال ایران صحبت میکنید و انتظاری غیر از این دارید (با خنده)؟!
پس خودتان را بهترین پنالتیزن فوتبال ایران میدانید؟
چرا که نه؛ باز هم می گویم من بهترین پنالتی زن فوتبال ایران بودم و واقعا متاسفم که هرازگاهی تیم های خوزستانی با از دست دادن ضربات پنالتی بسیار حساس امتیازات ارزشمندی را هدر می دهند.
از خودتان و رکودهایتان بگویید.
من در ۴ دوره لیگ قدس ۱۶ پنالتی برای منتخب خوزستان گل کردم. شاید جالب باشد اما در هر دوره ۴ پنالتی زدم و همه آن ها هم گل شدند. در جام آزادگان نیز خیلی پنالتی گل کردم اما تعداد دقیقش یادم نیست. اگر اشتباه نکنم نزدیک به ۲۰ تا پنالتی هم در جام آزادگان برای تیمهای شاهین و جنوب اهواز گل کردم. قبل از این که حرفهای شود هم ۳ یا ۴ پنالتی دیگر برای فولاد زدم که گل شدند.
اما گویا اوج این پنالتیزدنها در سال ۷۳ بود؟
درست می گویید؛ من سال ۷۳ بعد از فرشاد پیوس و عباس سیمکانی با ۱۳ گل سومین گلزن در باشگاههای کشور شدم. به هر حال پست من مدافع بود و چنین عنوانی برای مدافع خیلی عجیب بود. آن زمان حسابی سروصدا کرد. از این ۱۳ گل، ۴ گل آن با ضربه کاشته بود و بقیه را از نقطه پنالتی زدم. مطمئن هستم که در جریان بازی هیچ گلی نزدم.
در زمان بازیگری پنالتی خراب نکردید؟
یک پنالتی خراب کردم که کلی هم سروصدا به پا کرد (آن زمان کسی باور نمی کرد سیاوش پنالتی از دست بدهد) و بیشتر روزنامههای ورزشی آن زمان روی جلدشان زدند که بختیاری زاده بالاخره پنالتی را گل نکرد. این ضربه در بازی فینال جام حذفی کشور بین جنوب و سایپا بود که من تنها پنالتی زندگی ام را هدر دادم. جلال شرزاد در آن بازی دروازهبان سایپا بود اما این را هم بگویم که او پنالتی من را نگرفت، چرا که توپ به تیر دروازه خورد و آن هم دلیل داشت. من یک مقدار توپ را بالا گرفتم و زمانی که می خواستم ضربه را بزنم زیر پایم خالی شد و توپ به تیر خورد. من جوری پنالتی می زدم که صد درصد گل شود.
مگر چطور پنالتی میزدید؟
من همیشه و همیشه پنالتی هایم را دست راست دروازهبان و قسمت بالای دروازه می زدم و همه هم این مساله را می دانستند.
پس چطور کسی نمی توانست ضربات پنالتی شما را بگیرد؟
این مساله را با اطمینان می گویم مقابل ۹۰ درصد گلرهای آن زمان این شخصیت را پیدا کرده بودم که بدون توجه به فشارها بهترین ضربهام را بزنم و همیشه مطمئن بودم که توپم گل می شود.
پنالتی زدن چقدر تخصص می خواهد؟
پنالتی زدن اصلا تخصص نمیخواهد! پنالتی زدن فقط و فقط یک بغل پا است اما یک پنالتیزن باید فرای یک انسان معمولی باشد. پنالتیزن باید یک تیک روانی داشته باشد و با تمرکز پشت ضربه برود. برای یک پنالتی زن نباید گل شدن یا نشدن پنالتی اصلا مهم شود. ۹۰درصد یک پنالتی مسائل روحی و روانی است و هرکس بتواند با این مساله کنار بیاید پنالتی زن خوبی می شود.
پنالتی زدن به کدام دروازهبان سختتر بود؟
من سختترین پنالتی ام را به بهزاد غلامپور زدم. با پاس بازی داشتیم و تا دقیقه ۹۴ بازی مساوی بود. فکر کردیم بازی همان یک بر یک تمام می شود که داور پنالتی گرفت. حالا دقیقه ۹۴ جلوی ۴۰هزار تماشاگر ورزشگاه تختی من باید پنالتی می زدم و همه گل می خواستند. من هم خیلی راحت رفتم و با یک مکث ضربه را گل کردم، اصلا از آن موقع بود که بقیه هم یاد گرفتند مکث کنند و بعد ضربه بزنند و می توانم بگویم من این قضیه را در فوتبال خوزستان مُد کردم. به هر حال جنوب ۲ بر یک بازی را برد.
اگر الان بازی می کردید پنالتی زدن به کدام دروازهبان سخت بود؟
ادیب زارع دروازه بان فعلی فولاد خیلی خوب پنالتی می گیرد؛ اما باز هم پنالتیها من را نمی تواند بگیرد و من واقعا به او تبریک میگویم و درخشش او باعث شد تا فولاد مردم خوزستان را شاد کند. ادیب زارع آینده درخشانی دارد.
در پایان توصیهای برای پنالتیزنها دارید؟
من دو نکته می گویم که خیلی مهم است؛ پنالتی را یا باید زمینی زد یا بالا دروازه؛ وگرنه بهترین شرایط برای گلر فراهم می شود تا توپ را بگیرد. نکته دوم اینکه پنالتی زنهای تیم ۱۰ دقیقه قبل یا بعد از تمرین درون دروازه قرار بگیرند تا بقیه به آنها پنالتی بزنند. همین مساله خودش باعث می شود تا ترس بازیکن بریزد، چرا که خودش متوجه میشود گرفتن یک پنالتی چقدر سخت است. امیدوارم در بازیهای آینده دیگر شاهد هدر رفتن هیچ پنالتی برای تیم های خوزستانی در لیگ های مختلف کشور نباشیم.
انتهای پیام