شکست تیک‌تاک برای لغو ممنوعیت در آمریکا

دادگاه تجدیدنظر در آمریکا درخواست تیک‌تاک برای ابطال قانون فروش اجباری این شبکه اجتماعی محبوب را رد کرد اما تیک‌تاک دوباره فرجام خواهی می‌کند.

به گزارش ایسنا، دادگاه تجدیدنظر فدرال آمریکا روز جمعه، قانونی را که تیک‌تاک را ملزم می‌کند روابطش با شرکت چینی بایت‌دنس را قطع کند، مورد تایید قرار داد. این قانون ممکن است به ممنوعیت این سرویس ویدیویی کوتاه تا اوایل ماه میلادی آینده منتهی شود.

این قانون که از سوی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در آوریل امضا شد، به بایت‌دنس یک سال مهلت داد تا تیک‌تاک را در آمریکا واگذار کند؛ در غیراین‌صورت، با ممنوعیت این اپلیکیشن در فروشگاه‌های برنامه در آمریکا روبرو خواهد شد.

مقامات آمریکایی برای مدت مدیدی، نسبت به محبوبیت رو به رشد این اپلیکیشن در میان جوانان این کشور ابراز نگرانی کرده و مدعی شدند این برنامه ویدیویی ممکن است به چین امکان دهد از حدود ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی تیک‌تاک جاسوسی کند.

تیک‌تاک می‌گوید این قانون نقض آزادی بیان است که تحت متمم اول قانون اساسی آمریکا تضمین شده است.

اما دادگاه استیناف منطقه کلمبیا، روز جمعه، اعتراض تیک‌تاک به این وضعیت را رد و اعلام کرد که این قانون مطابق با رویه‌های نظارتی مرسوم است و هیچ نیتی برای سرکوب ابراز بیان خاصی وجود ندارد.

داگلاس گینزبورگ، قاضی آمریکایی گفت: متمم اول، برای حمایت از آزادی بیان در آمریکا وجود دارد. در اینجا، دولت صرفا برای حمایت از آزادی در برابر یک کشور متخاصم و محدود کردن توانایی کشور متخاصم برای جمع آوری داده‌های مربوط به افراد در آمریکا، عمل کرده است.

تیک‌تاک اعلام کرده که قصد دارد در دادگاه عالی، علیه این حکم، درخواست تجدیدنظر ارائه کند. سخنگوی تیک‌تاک در بیانیه‌ای اعلام کرد دادگاه عالی، سابقه تاریخی در حمایت از حق آزادی بیان آمریکایی‌ها دارد و ما انتظار داریم که آنها دقیقا این کار را در مورد این موضوع مهم قانون اساسی انجام دهند. متاسفانه، ممنوعیت تیک‌تاک بر اساس اطلاعات نادرست، ناقص و فرضی طراحی و اجرا شد.

وی افزود: اگر این قانون متوقف نشود، صدای بیش از ۱۷۰ میلیون آمریکایی را اینجا، در آمریکا و در سراسر جهان در ۱۹ ژانویه سال ۲۰۲۵ خاموش خواهد کرد.

تیک‌تاک در درخواست خود اعلام کرد جدایی از بایت‌دنس که این قانون اجبار کرده است، از نظر تجاری، تکنولوژیکی و قانونی ممکن نیست.سرنوشت تیک‌تاک اکنون در دستان دو رئیس جمهور آمریکا قرار دارد.

جو بایدن می‌تواند مهلت ۱۹ ژانویه برای فروش اجباری تیک‌تاک را به مدت ۹۰ روز دیگر تمدید کند. با این حال، هنوز معلوم نیست آیا بایت‌دنس می‌تواند پیشرفتی در فروش دارایی‌های آمریکایی خود داشته است یا آیا دولت چین، با این فروش موافقت می‌کند یا خیر.

بر اساس گزارش دویچه وله، دونالد ترامپ که در ۱۰ ژانویه، قدرت را تحویل می‌گیرد، در دوره اول ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۰، در تلاش برای ممنوعیت این اپلیکیشن شکست خورد. اما قبل از انتخابات نوامبر، موضع خود را تغییر داد و اعلام کرد اجازه ممنوعیت تیک‌تاک را نمی‌دهد.

برد شرکت متا از شکست تیک‌تاک

در این بین، شرکت متا که مالک فیس‌بوک و اینستاگرام است، از شکست تیک‌تاک سود خواهد برد.

این غول فناوری آمریکایی، بزرگترین رقیب و همچنین نزدیک‌ترین اپلیکیشن شبکه اجتماعی به تیک‌تاک از نظر تعداد کاربران و قابلیت‌های مشابه است. شرکت متا، سرویس ویدیویی کوتاه «ریلز» (Reels) را طراحی کرد که زاکربرگ مکررا درباره آن به عنوان راهی برای مقابله با رشد تیک‌تاک صحبت کرده است.

اینستاگرام، «ریلز» را در سال ۲۰۲۰ به عنوان راهی برای کاوش محتوای بیشتر در این اپلیکیشن اشتراک‌گذاری عکس و ویدیو معرفی کرد و از آن زمان، شرکت متا، از هوش مصنوعی برای اصلاح فید توصیه استفاده کرده تا جذابیت «ریلز» را در میان کاربران بیشتر کند.

اقدامات متا، مثمرثمر واقع شد و زاکربرگ در آوریل اعلام کرد استفاده از «ریلز»، ۵۰ درصد از زمان سپری شده توسط کاربران در اینستاگرام را به خود اختصاص داده است و در زمان اعلام درآمدهای سه ماهه سوم در اکتبر، سوزان لی، مدیر مالی این شرکت اعلام کرد ۶۰ درصد از توصیه‌های «ریلز»، مربوط به محتوای تولیدی است که باعث می‌شود افراد در این سرویس مانده و به استفاده از آن ادامه دهند.

شرکت متا مشخص نکرده که «ریلز» تا چه میزان در درآمد این شرکت نقش دارد اما خانم لی، اعلام کرد که این قابلیت، نقش مثبتی در درآمد کلی متا دارد.

اگر «ریلز» خوب عمل کند، در صورت ممنوعیت تیک‌تاک، تولیدکنندگان محتوا به این سرویس به عنوان اپلیکیشن منتخب خود در آمریکا کوچ خواهند کرد.پس از آن، کاربرانی که تولیدکنندگان محتوا را دنبال می‌کنند، با دنباله‌روی از آنها، به شبکه اجتماعی متا خواهند رفت و تبلیغات‌کنندگان هم از پی آنها خواهند رفت.

بر اساس گزارش یاهو فاینانس، ارزش شرکت متا روز جمعه، ۲ درصد جهش یافت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۲
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1403091712209
  • خبرنگار : 71263