ساخت نمونه‌ کامل‌تر بلوک انتقال‌ مداری سامان در دستور کار سازمان فضایی/تزریق محموله ۳۰۰ کیلویی در مدار پایین

رئیس سازمان فضایی ایران از ساخت نمونه‌های دیگر و کامل‌تر بلوک انتقال مداری سامان-۱ خبر داد و گفت: این اقدام یک گام عملیاتی مهم برای رسیدن به مدارهای بالا و تزریق‌های چندگانه ماهواره در نقاط مختلف است.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن سالاریه در برنامه سلام صبح بخیر به بیان عملکرد بلوک انتقال مداری سامان- ۱ پرداخت و گفت: روز گذشته اتفاق مهمی در صنعت فضایی و فناوری فضایی رقم خورد و در طی آن شاهد پرتاب موفقیت آمیز بلوک انتقال مداری سامان به همراه ماهواره فخر ۱ و یکی از محموله‌های تحقیقاتی دیگر بودیم.

وی با بیان اینکه این پرتاب با ماهواره‌بر سیمرغ بوده است، اظهار کرد: این ماهواره‌بر توسط محققان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع توسعه یافته است و رکورد بسیار مهم برای صنعت فضایی ایران بود، از این جهت که به لحاظ جرمی بالاترین جرمی را که در تاریخ تا این لحظه در صنعت فضایی ایران در مدار قرار دادیم، روز گذشته اتفاق افتاد و حدود ۳۰۰ کیلوگرم جرم در مدار ارتفاع پایین با موفقیت تزریق شد.

سالاریه در ادامه با اشاره به بلوک انتقال مداری سامان- ۱ خاطر نشان کرد: بلوک انتقال مداری سامان- ۱ مطابق برنامه ۱۰ ساله کشور، یکی از گام‌ها برای رسیدن به ارتفاع بالا است. این بلوک توسط محققان پژوهشگاه فضایی ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه یافته است.

وی از ساخت نمونه‌های دیگر و کامل‌تر این بلوک خبر داد و گفت: این پروژه یک گام عملیاتی مهم برای رسیدن به مدارهای بالا و تزریق‌های چندگانه ماهواره‌ها در مدارها در نقاط مختلف خواهد بود.

رئیس سازمان فضایی ایران یادآور شد: بلوک‌های انتقال مداری چند وظیفه دارند که یکی از آنها انتقال ماهواره به مدارهای بالا است و معمولا از این بلوک‌ها برای تزریق چندگانه و برای قرار دادن چندین ماهواره در مدارهای مختلف استفاده می‌شود و از نظر اقتصاد فضایی، این ابزار فضایی از بهره‌وری بالاتری برخوردار است، نسبت به اینکه به طور مستقیم یک یا چندین ماهواره را در نقاط مختلف تزریق کنیم.

به گفته وی، این بلوک‌ها قادرند ماهواره‌های متعددی را که به آن متصل می‌شوند، در مدارهای مختلف فضا تزریق کنند.

سالاریه افزود: در سال ۱۴۰۱ بر روی بلوک‌های انتقال مداری یک عملیات زیر مداری انجام دادیم که در آن زمان با موفقیت انجام شد. این عملیات زیر مداری بود که یک نمونه کوچکی از آن با زیر سیستم‌های آن ساخته شد و در طی فرایندی به ارتفاع بیش از ۱۰۰ کیلومتری پرتاب شد و مجددا به زمین برگشت.

وی با بیان اینکه عملیات پرتاب تست این بلوک بوده است، گفت: این تست در داخل مدار انجام شد.‌ معمولا وقتی سامانه مداری را می‌سازیم، تست‌های مختلفی را در آزمایشگاه انجام می‌دهیم و بعد از آن به سمت تست‌های زیر مداری و مداری می‌رویم که خوشبختانه تست مداری آن روز گذشته جمعه انجام شد.

سالاریه بلوک انتقال مداری سامان- ۱ را یک بلوک سوخت جامد توصیف کرد که دارای زیر سیستم‌های مختلفی است و گفت: تست زیر سیستم‌ها و برقراری ارتباط دو طرفه با بلوک از شب گذشته آغاز شده و اجرای این تست‌ها ادامه دارد.

وی پیشرانش، کنترل و زیر سیستم‌های ارتباطی با ایستگاه زمینی و بلوک و زیر سیستم مربوط به تغییر ارتفاع را از جمله زیر سیستم‌های بلوک انتقال مداری سامان- ۱ عنوان کرد و ادامه داد: با انجام این تست‌ها به دنبال شناسایی ایرادات هستیم و اصلاحات برای طراحی نمونه‌های دقیق‌تر مشخص خواهد شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: فضا
  • کد خبر: 1403091711862
  • خبرنگار : 30057