سید محمدرضا هاشمی، صبح امروز شنبه ۱۷ آذر در شورای آموزش و پرورش استان با اشاره به نقش مهم و پررنگ شورای آموزش و پرورش استان در زمینه پیشرفت و توسعه هر جامعه با حوزه تعلیم و تربیت، بیان کرد: با فعالیتها و اقدامات فردی در مقیاس جزیرهای نمیتوان کارهای تاثیرگذار و با بازدهی بالایی انجام داد و باید با استفاده از خرد جمعی، پایه بنیادی توسعه که همان خانواده آموزش و پرورش در حوزه تعلیم و تربیت است، گامهای موثری را برداشت.
استاندار خراسان جنوبی با بیان به اینکه شورای آموزش و پرورش در جامعه یک ارگان تاثیرگذار بوده و براساس قانون باید مصوباتی با استفاده از خرد جمعی در این شورا داشته باشیم، اظهار کرد: خراسان جنوبی دارای تاریخ و قدمت بالایی در حوزه دیانت و تعلیم و تربیت و همچنین وجود علما و شخصیتهای برجسته علمی است که به همین جهت برای شورای آموزش و پرورش باید جایگاه خاص و ویژهای قائل شویم و مصوباتی را در جهت پیشبرد اهداف تعلیم و تربیت داشته باشیم.
هاشمی تصریح کرد: دیدگاه ما در شورای آموزش و پرورش نباید فقط در حوزه زیرساختی متمرکز باشد بلکه در بحث مراقبت از دانشآموزان در زمینه آسیبهای اجتماعی وظیفه خطیر و بسیار مهمی برای این شورا است که باید برنامهریزی منحصر به فردی در این زمینه با همکاری خود اولیا دانشآموزان داشته باشیم.
وی با تاکید بر لزوم توجه لازم نسبت به مراقبت از دانشآموزان در حوزه فرهنگی و اجتماعی، افزود: راهیان نور دانشآموزی بهترین اقدامی است که باید در زمینه رشد اجتماعی و فرهنگی دانشآموزان در دستور کار شورای آموزش و پرورش قرار بگیرد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان به اینکه ساخت سایتهای مسکن ملی در سطح استان، به صورت پیوست فرهنگی و آموزشی در این سایتهای مسکن باید متناسب با روند احداث واحدهای مسکونی در این مناطق پیش برود، عنوان کرد: وزیر آموزش و پرورش دولت چهاردهم، فرزند همین استان بوده و لذا میبایست از ظرفیت ایشان برای حل مسائل و معضلات حوزه آموزشی و زیرساختهای آن در استان استفاده شود.
هاشمی با اشاره به لزوم اولویتبندی پروژههای نوسازی مدارس جهت تکمیل، افزود: شورای آموزش و پرورش با دستور کارهای برنامهریزی شده، به صورت سلسله مراتب منظم یعنی هر دو هفته یکبار در استان با حضور افراد اندیشمند و خوشفکر برگزار شود و اجرای مصوبات را هم با جدیت پیگیری کند.
وی با اشاره به بالاتر بودن سطح سواد خراسان جنوبی نسبت به میانگین کشوری اظهار کرد: خراسان جنوبی جزو استانهای موفق در حوزه تعلیم و تربیت است که شورای آموزش و پرورش باید در بکارگیری تمام ظرفیتها و قابلیتهای استان کوشا باشد و نظارت لازم بر مدارس هیات امنایی و غیرانتفاعی را با جدیت پیگیری کند.
استاندار خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: هم اکنون مهمترین اولویت مسئولین استانی توسعه اقتصادی، معیشت و توجه به نیازمندیهای مردم است که باید با جدیت تمام بدون انحراف به حاشیهها گامهای موثری برداریم.
حامد رخسارپور، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی نیز با اشاره به وضعیت فضاهای آموزشی اظهار کرد: متوسط سرانه فضای آموزشی خراسان جنوبی ۶.۷۷ مترمربع به ازای هر دانشآموز است که این آمار در شهر بیرجند ۴.۷۴ مترمربع به ازای هر دانشآموز است.
وی افزود: سرانه فضای آموزشی استاندارد ۸.۴۹ مترمربع و میانگین کشوری ۴.۹۶ مترمربع به ازای هر دانشآموز است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین اکنون در مجموع ۶۹ پروژه آموزشی با ۲۴۷ کلاس درس و زیربنای ۵۴ هزار و ۱۶۱ مترمربع در دست اجرا میباشد که برای تکمیل ۵۲۰ میلیارد تومان نیاز است.
رخسارپور با اشاره به اینکه حدود ۳۱۱ مدرسه سطح استان فاقد فضای نمازخانه قابل قبول است که این اداره کل به تدریج در حال رفع آن است، یادآور شد: در سال جاری تاکنون ۴۳ پروژه آموزشی در قالب ۱۱۲ کلاس درس با زیربنای ۱۷ هزار و ۱۳۷ مترمربع تحویل آموزش و پرورش استان شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰ سایت مسکن ملی در سطح استان داریم که تفاهمنامهای جهت ساخت ۱۲ مدرسه با اداره کل راه و شهرسازی به صورت مشارکتی منعقد شده است.
انتهای پیام