سعید کریمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به ظرفیتهای فوقالعاده استان کرمانشاه در بخش کشاورزی، گفت: این استان استعدادهای بالقوه زیادی در حوزه کشاورزی دارد که با شکوفایی آنها میتوان جهشی در تولیدات کشاورزی استان را شاهد بود.
کریمی با بیان اینکه هماکنون سالانه ۴.۹ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان کرمانشاه تولید میشود، تصریح کرد: در صورت مهیا بودن شرایط و تامین اعتبارات مورد نیاز، این ظرفیت وجود دارد که مجموع تولیدات بخش کشاورزی استان را ظرف مدت یک سال به ۵.۱ میلیون تن برسد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه در تولید برخی محصولات رتبههای برتر کشور را دارد، گفت: کرمانشاه در زمینه تولید گندم، جو، نخود، ذرت دانهای، چغندرقند و ماهیان گرمابی جزو استانهای برتر کشور است.
کریمی با بیان اینکه کرمانشاه یک استان پرظرفیت در حوزه کشاورزی است، تصریح کرد: این استان دارای ۹۴۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل۷۰۷ هزار هکتار اراضی زراعی دیم و حدود ۱۹۴ هزار هکتار اراضی زراعی آبی و حدود ۴۵ هزار هکتار باغ است.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه بلحاظ برخورداری از منابع آبی جزو استانهای خوب به شمار میرود، گفت: این استان به جهت دارا بودن میانگین بارش سالانه ۴۹۳ میلیمتر(میانگین بارش کشور حدود ۲۷۰ میلیمتر است) و وجود جریانات سطحی دائمی و پرآب نظیر قرهسو، گاماسیاب، الوند، زمکان، سیروان، دینور و جامیشان و نیز وجود ۲۵ هزار و ۷۸۰ منبع آب زیرزمینی با مجموع تخلیه سالانه بالغ بر ۱۷۲۲ میلیون مترمکعب جزو استانهای پرآب کشور است، هرچند در سالهای اخیر همچون دیگر استانهای کشور با چالش کمآبی مواجه شدهایم که این موضوع برنامهریزی برای مدیریت منابع آبی را در استان ضروری کرده است.
وی با اشاره به پتانسیل خوب منابع خاک استان، گفت: از مجموع ۹۴۶ هزار هکتار اراضی استان حدود ۴۰۰ هزار هکتار آن دارای مطالعات خاکشناسی و طبقهبندی اراضی بر مبنای مطالعات جدید بوده و بالغ بر ۷۱ درصد در کلاسهای یک، دو و سه قرار میگیرند که کاملاً مناسب کشت آبی بوده و از هر لحاظ دارای شرایط مناسب جهت توسعه فعالیتهای کشاورزی است.
کریمی با اشاره به برخورداری استان کرمانشاه از حدود ۳۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق، تاکید کرد: این موضوع ظرفیت خوبی برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه اصلی ترین مشکلات و چالشهای پیشروی توسعه بخش کشاورزی در استان را کمبود شدید اعتبارات عنوان کرد و افزود: عدم پرداخت تسهیلات به برخی طرحها که پیشرفت فیزیکی زیر ۷۰ درصد دارند و نیز کوتاه بودن دوران بازپرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ که سه ساله دیده شده از مهمترین مشکلاتی است که کشاورزان استان با آن مواجه هستند.
کریمی با تاکید بر اینکه تمرکز روی جذب و تخصیص اعتبارات ویژه به بخش کشاورزی استان میتواند زمینهساز جهش چشمگیری در بخش کشاورزی کرمانشاه شود، خواستار توجه ویژه مسئولین خصوصا مدیریت ارشد استان به بخش کشاورزی کرمانشاه، با توجه به ظرفیتهای ویژه این بخش شد.
انتهای پیام