منصور خزایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه کشت پاییزه محصولات زراعی در شهرستان فامنین به پایان رسید، اظهار کرد: کشت محصولات زراعی از ۲۰ شهریور ماه آغاز شده و تا ۱۵ آذر ماه به طول ادامه داشت که در این رابطه برنامهریزیهای لازم برای کشت مطلوب و رسیدن به اهداف مورد نظر در اجرای طرح الگوی کشت شهرستان پیش بینی و تدارک دیده شده بود، ضمن اینکه این برنامهریزی با اجرای طرح مساحی کشاورزی دقیقتر شده است.
خزایی بیان کرد: در کشت پاییزه امسال برای سالزراعی جدید بیش از ۵۰ هزار و ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان به کشتهای پاییزه اختصاص پیدا کرد که از این سطح حدود ۳۵ هزار ۵۰۰ هکتار آن به کشت گندم دیم، ۴۵۰۰ هکتار گندم آبی، ۱۷۵ هکتار کلزا و ۹۹۰۰ هکتار به کشت جو آبی و دیم اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به قیمت پایین خرید تضمینی جو در سال زراعی گذشته استقبال کشاورزان در سال جاری برای کشت جو در شهرستان کاهش داشت است، گفت: در این سال زراعی ۱۷۵ هکتار کشت کلزا از تاریخ ۲۰ شهریور ماه تا اول مهر ماه در سطح مزارع شهرستان کشت شد که در راستای تحقق اهداف اجرای الگوی کشت محصولات زراعی، کشت کلزا به عنوان یکی ازکشتهای پیشنهادی بوده که موجب پایداری تولید غلات به ویژه گندم می شود و مورد تاکید کارشناسان است.
خزایی ادامه داد: البته یکی از مشکلات مهم توسعه کشت کلزا در شهرستان فامنین عمومی بودن اکثر چاههای آب این شهرستان و عدم امکان آبیاری در تاریخ مناسب و قطع برق چاههای آب در مراحل حساس و نیازمند به آبیاری کلزا بهدلیل بحران آب در این شهرستان بوده که موجب افت شدید عملکرد محصول میشود.
وی افزود: برای همین پیشنهاد داریم کلزاکاران فامنینی همیشه قبل از کشت نسبت به برنامهریزی آبیاری و کشت در تاریخ مناسب اقدام کنند.
انتهای پیام