علت نامگذاری این روز به عنوان روز دانشجو، گرامیداشت، یاد ۳دانشجو شهید دانشگاه تهران "مصطفی بزرگ نیا"،" احمد قندچی" و " مهدی شریعت رضوی" است که هنگام اعتراض به سفر معاون رئیس جمهور موقت آمریکا در تاریخ ۱۳۳۲، کشته شدند.
دانشجویان ایران از قبل پیروزی انقلاب اسلامی، در عرصه سیاسی حضور داشتهاند و تاثیرگذارترین افراد جامعه بشمار میروند.
دانشجویان اصلیترین سرمایه کشور در جهت رسیدن به توسعه و پیشرفت هستند و با وجود محدودیتها، مجاهدانه در مسیر علم و دانش تلاش میکنند.
دانشجوی ایرانی همواره با حضور در صحنههای حساس کشور از جمله حوادث قبل و بعد انقلاب، جنگ تحمیلی، تحریم و توسعه علم و دفاع از مظلومان جهان ، ثابت کرده هیچ زمان نسبت به وضع کشور بی تفاوت نبوده و برای اصلاح شرایط نامطلوب و رسیدن به وضع مطلوب مستمر در تلاش است.
وجود رابطهای ضعیف بین صنعت و دانشگاه
رقیه واحدی، دانشجوی دکتری علوم خاک دانشگاه ارومیه و عضو بنیاد نخبگان استان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا بااشاره به اینکه این استان یک استان کشاورزی است و قطب تولید محصولات کشاورزی در کشور بشمار میرود، افزود: با وجود این شرایط، متاسفانه رابطهای ضعیف بین صنعت و دانشگاه وجود دارد و پایاننامه های که سالها برایشان زحمت کشیده شده در قفسهها خاک میخورند و وارد بازار کسب و کار نشدند.
وی با اشاره به اینکه حل مشکلات کشاورزی استان از جمله، شوری خاک، سرمازدگی، تولید کودهای ارگانیک همگی در آزمایشگاههای کشاورزی دانشگاهها قابل حل است، خاطرنشان کرد: باید از کشاورزی سنتی به سمت صنعتی حرکت کنیم و این جز با ارتباط صنعت و دانشگاه میسر نخواهدشد.
واحدی ادامه داد: مسئولان ساز و کار و رویه ای فراهم کنند که تحقیقات دانشجویان وارد بازار کار و صنعت شود و مشکلات مردم بدین وسیله حل شود.
مسئولان به مطالبات دانشجویان توجه کنند
محمدرضا سلطانی وش، دانشجو و دبیر تشکل جامعه اسلامی ارومیه نیز افزود: انتظار میرود مسئولان استانی ارتباط بیشتری با دانشگاهیان داشته باشند و مطالبات دانشجویان را گوش کنند.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و حضور جوانان در عرصههای مختلف اظهارکرد: باید زمینه برای نقش آفرینی جوانان در عرصههای مختلف سیاسی و مدیریتی فراهم شود و حتی تریبون نماز جمعه مکانی برای جهاد تبیین و بصیرت افزایی و انتقال مطالبات دانشجویان باشد.
این دانشجو در خصوص وضعیت حجاب در جامعه و برخی دانشگاه ها نیز انتقاد کرد و گفت: وضعیت نامناسب پوشش در برخی دانشگاههای استان و رسیدگی به این وضعیت از مطالبات دانشجویان است که امیدواریم پیگیری و رسیدگی شود.
وی یاد آورشد: مشارکت دانشجو در حل مسایل کلان کشوری و استانی نه تنها ضرورت بلکه وظیفه است و جوانان به عنوان بخشی از جامعه در فرآیند تصمیم گیری حضور یایند.
زینب جوان جهتلو از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان ارومیه نیز با اشاره به ماهیت دانشگاه فرهنگیان افزود: باید زیرساختهای کافی در دانشگاه فرهنگیان، جهت آگاهی بخشی و روشنفکری فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان دارای روحیه جهادی هستند، تصریحکرد: با وجود داشتن روحیه جهادی متاسفانه مساعدت مسئولین برای انجام کارهای جهادی کم است.
جعفر تیموری دبیر کارگروه حقوق دانشگاه پیام نور ارومیه نیز به ایسنا گفت: رسالت دانشگاه عمدتا فرهنگی و آموزشی است لذا انتظار میرود وزارت علوم بودجه فرهنگی دانشگاهها را بدون تبعیض توزیع کنند.
وی ادامه داد: برای پیشرفت کشور باید کلیه امکانات موجود در اختیار قشر دانشجو فرهیخته قرار گیرد تا با آمادگی و سواد بیشتر وارد بازار کار شوند.
در ادامه مهدی انجام، دانشجوی دانشگاه صنعتی ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: در حال حاضر محدودیتهای کارآموزی صنعتی، محدودیتهای کارگاهی و عدم حمایت کافی از نوآوریهای دانشجویی موجب شده دانشجویان نتوانند شرایط ورود به بازار کار را کسب کنند.
انجام با اشاره به اینکه آذربایجانغربی دارای پتانسیل صنعتی، کشاورزی و معدنی قابل توجهی است، یادآورشد: میتوان با همکاری و تدوین برنامههای مشترک این ظرفیتها را مورد استفاده قرار داد.
وی ادامه داد: کمبودهای بودجه ای، فضاهای آزمایشی و پژوهشی ناکافی و عدم دسترسی به منابع علمی دانشجویان را از بهرهبرداری از پتانسیل های کامل خود بازداشته است.
حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، امام جمعه ارومیه، در نشست با دانشجویان منتخب دانشگاههای استان که به مناسبت روز دانشجو در دفتر امام جمعه ارومیه برگزار شد، افزود: دانشجویان ضمن درس خواندن باید با حضور و فعالیت در انجمنها و تشکلهای دانشجویی، کارهای مدیریتی را یاد بگیرند.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان باید خود را در قبال مباحث سیاسی و اقتصادی و اجتماعی مسئول بدانند، تصریحکرد: جوانان دانشجو باید تلاش کنند هرکاری که انجام میدهند برای رضای خدا و ترس از خدا باشد همچنین از فرصت جوانی استفاده کرده و ارتباط با خدا را تقویت کنند.
قریشی با اشاره به اینکه ماهیت روز دانشجو، استکبارستیزی است، خاطرنشان کرد: نگذارید با برخی اقدامات و طرحهایی که دشمن به دنبال آن است، روز دانشجو ماهیت خود را از دست بدهد چرا که کار دشمن دور کردن دانشجویان از ماهیت اصلی این روز یعنی استکبارستیزی است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانغربی یادآور شد: بنده آماده حضور و شرکت در جلسات دانشگاهها هستم و این امکان وجود دارد که مطالبات دانشجویان را در خطبههای نماز جمعه و جلسات عمومی و خصوصی مطرح و به مسئولان انتقال دهم.
رضا ابراهیمی، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجانغربی نیز افزود: صنعت و دانشگاه، دو بال توسعه هستند و با همراهی یکدیگر میتوانند موجب توسعه جامعه شوند.
وی با اشاره به اینکه روز دانشجو روز استکبارستیزی دانشجویان ایرانی است، یادآورشد: رسالت دانشجو مبارزه با استبداد و استکبار و همچنین علمآموزی برای توسعه کشور است.
ابراهیمی ادامه داد: دانشجو بلندگوی جامعه است و با علم و آگاهی به مسائل میتواند مطالبهگری کند و بسیاری از مشکلات را با گفتوگو حل کند.
وی با تاکید به اینکه دانشگاهیان استان در حل مشکلات استان نقش موثری ایفا میکنند، تصریحکرد: نیاز است با همکاری اساتید و دانشجویان روابط دانشگاه و صنعت را گسترش دهیم.
ابراهیمی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی، استانی کشاورزی است، اظهارکرد: دانشگاهیان باید تلاش کنند با نوآوری و ورود جدی به بحث کشاورزی، این استان را به قطب فرآوری محصولات کشاورزی تبدیل و توسعه استان را رقم بزنند.
به گزارش ایسنا، تشکلهای دانشجویی و تمام دانشگاهیان به عنوان کنشگران اجتماعی آگاه و دغدغهمند، مطالباتی دارند که باید تلاش کنند با همفکری و گفتو گو این مطالبات را در سطح جامعه پیگیری کنند، چرا که رسالت دانشجو این است که در کنار کسب علم، مطالبهگری در تمامی عرصهها، در جهت تسریع حرکت کشور در مسیر توسعه و پیشرفت داشته باشد.
انتهای پیام