امام جمعه همدان:

جنبش دانشجویی ابزارهای تحقق عدالت را ترسیم کند

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان گفت: جنبش و گفتمان دانشجویی بر پایه عدالت‌خواهی استوار است، اما برای تحقق عدالت، فقط مطالبه کافی نیست و جنبش‌های دانشجویی در کنار عدالت خواهی باید ابزارهای تحقق عدالت را نیز ترسیم و شناسایی کنند.

آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی جمعه ۱۶آذر ماه در خطبه‌های سیاسی_عبادی نماز جمعه همدان در جمع نمازگزاران ضمن دعوت به تقوای الهی با اشاره به شرایط کنونی و جریان تحریر الشام در سوریه، اظهار کرد: اگر تروریست‌ها هدف خود را به درستی شناسایی می‌کردند، امروز باید در برابر رژیم صهیونیستی می‌جنگیدند و سلاح‌های خود را به سمت قلب دشمن نشانه می‌رفتند اما طی چند سال گذشته هیچ اقدام معناداری علیه رژیم صهیونیستی از سوی این گروه‌ها صورت نگرفته است که این موضوع نشان می‌دهد که این جریان‌ها بخشی از طرح آمریکا و صهیونیست برای تضعیف هسته‌های مقاومت در منطقه هستند.

وی افزود: تلاش‌هایی برای تبدیل سوریه به کشوری که شاهرگ‌های اقتصادی و منافع رژیم صهیونیستی را تأمین و احیا کند، در جریان بوده و این در حالیست که آمریکایی‌ها نیز از وقوع جنگ‌های داخلی در کشورهای اسلامی بدشان نمی‌آید و از جهالت برخی گروه‌ها سوءاستفاده می‌کنند که امیدواریم آنچه در سوریه رخ می‌دهد، در نهایت به نفع جبهه مقاومت تمام شود.

شعبانی موثقی ضمن تبریک روز دانشجو، اضافه کرد: پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که با حمایت آمریکا و انگلستان رخ داد و منجر سقوط دولت مردمی دکتر مصدق شد، شرایط تازه‌ای در ایران رقم خورد و این کودتا که شاه فراری را به قدرت بازگرداند، هزینه‌های سنگینی برای آمریکا از جمله اختصاص یک میلیون دلار برای اجرای آن به همراه داشت.

امام جمعه همدان خاطرنشان کرد: در آذر ۱۳۳۲ و پس از سفر معاون رئیس‌جمهور آمریکا به ایران، دانشجویان در ۱۵ آذر تظاهراتی برپا کردند که زمینه‌ساز شکل‌گیری جنبش دانشجویی شد و در ۱۶ آذر همان سال، دانشجویان مسلمان در اعتراض به استکبار و سلطه‌طلبی رژیم پهلوی، مقابل این رژیم ایستادند و برخی از آنان به شهادت رسیدند و این رویدادها فلسفه اصلی روز دانشجو را به‌عنوان نماد مبارزه با استکبار رقم زد.

وی با با تأکید بر تداوم گفتمان جنبش دانشجویی، ادامه داد: گفتمان این جنبش بر پایه عدالت‌خواهی، استقلال‌طلبی و استکبارستیزی شکل گرفت و همچنان ادامه دارد. امروز نیز دانشجویان و دانشگاه‌ها باید با تکیه بر تخصص، تحقیق، و پژوهش، نقش کلیدی در شناخت مسائل استان و کشور ایفا کرده و برای حل مشکلات گام بردارند.

نماینده ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه دانشگاه‌ها به‌عنوان معدن علم، نقش بی‌بدیلی در شناسایی و حل علمی مشکلات دارند و انتظار مردم این است که دانشگاه‌ها با روش‌های علمی نظام مسائل را شناسایی و برای رفع آن‌ها تلاش کنند، گفت: در این استان، مشکلات بسیاری در حوزه مدیریت شهری و دیگر زمینه‌ها وجود دارد که نیازمند ورود تخصصی دانشجویان و دانشگاهیان است و دانشجویان باید از حق خود برای مطالبه‌گری بهره برده و با رویکردعدالت‌خواهانه به دنبال راه‌حل‌های عملی باشند.

شعبانی موثقی با بیان اینکه در نظام بروکراسی اداری کشور مشکلاتی وجود دارد اما آنچه اهمیت دارد، ارائه راه‌حل‌هایی است که به عدالت منجر شود، تصریح کرد: انتظار نمی‌رود صنعت، کارخانه و بازار ابزارهای عدالت را تعریف کنند، بلکه این وظیفه دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه است که با پژوهش و ارائه راهکارهای علمی، اصلاحات لازم را در نظام اداری و قوانین اعمال کنند و شناسایی قوانین ناکارآمد، به‌ویژه در سطح استانی، و تلاش برای رفع مشکلات ناشی از آن‌ها از مسئولیت‌های کلیدی این نهادهاست.

وی با بیان اینکه جنبش‌های دانشجویی در کنار عدالت خواهی ابزارهای تحقق عدالت را نیز ترسیم و شناسایی کنند، اظهار کرد: جنبش دانشجویی از ابتدا با اهداف استکبارستیزی، استقلال‌طلبی، عدالت‌خواهی و مطالبه‌گری شکل گرفته است اما این جنبش مقدس باید فراتر از مطالبه‌گری، اقدامات عملی نیز انجام دهد و ترسیم ابزارهای تحقق عدالت و انجام پژوهش‌های کاربردی برای حل مشکلات صنعت، بازار و مسائل فرهنگی از جمله انتظارات از دانشجویان است.

انتهای پیام 

  • جمعه/ ۱۶ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403091611289
  • خبرنگار : 50237