احتمال گسیختگی گسل لهبری و رخداد زلزله ۵.۶ در استان خوزستان

به گفته مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، بر اساس بررسی‌های انجام شده احتمال می رود که گسل "لهبری" مسبب زلزله ۵.۶ هفتگل خوزستان باشد.

به گزارش ایسنا از ابتدای هفته جاری شنبه ۱۰ آذر زلزله‌های متعددی در استان خوزستان به وقوع پیوست هر چند که از روز ۳ آذر رخدادهای لرزه‌ای پراکنده‌ای در این استان به ثبت رسید و توانست اهواز استان خوزستان را با زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۳.۶ به لرزه درآورد.

این زلزله‌ها به این شرح بوده است:

در جایزان استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۱۲ کیلومتری به ثبت رسید و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۱۴ کیلومتری جایزان و ۱۵ کیلومتری آغاجاری استان خوزستان و ۱۸ کیلومتری لیکک استان کهگیلویه و بویر احمد گزارش شد.

هفتگل استان خوزستان با زلزله‌ای به بزرگای ۵.۶ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۲۸ کیلومتری هفتگل، ۳۳ کیلومتری مسجد سلیمان و ۳۹ کیلومتری قلعه تل این استان بوده است. زلزله ۳.۲ در عمق ۱۰ کیلومتری، ۳.۵ در عمق ۸ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

مسجد سلیمان استان خوزستان نیز با زلزله‌ای به بزرگای ۴.۸ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۵ کیلومتری مسجد سلیمان، ۳۴ کیلومتری ایذه و ۴۰ کیلومتری هفتگل این استان بوده است. زلزله ۳.۳ در عمق ۹ کیلومتری، ۳.۲ در عمق ۸ کیلومتری، ۵.۲ در عمق ۹ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

قلعه تل استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۸ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۲۸ کیلومتری قلعه تل، ۲۸ کیلومتری ایذه و ۳۰ کیلومتری هفتگل این استان گزارش شد. زلزله ۳.۴ در عمق ۸ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه ای این شهر بوده است.

در ایذه استان خوزستان بعد از زلزله‌هایی به بزرگای ۲.۹، ۲.۸، زمین‌لرزه دیگری به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۹ کیلومتری رخ داد و کانون این زلزله‌ها در ۳۰ کیلومتری ایذه، ۳۲ کیلومتری مسجد سلیمان و ۳۵ کیلومتری قلعه تل این استان بوده است. زلزله ۲.۵، ۲.۶ از دیگر رخدادهای لرزه ای این منطقه است.

دکتر علی بیت‌اللهی، مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به گزارش‌های مرکز لرزه‌نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، و رخداد زمین‌لرزه‌ای با بزرگی ۵.۶ در محدوده شهرهای گلگیر و هفتگل، مسجد سلیمان و ایذه و اطراف این نواحی در گفت و گو با ایسنا گفت: در پی این زمین‌لرزه و براساس داده‌های مرکز لرزه‌نگاری، ۱۰ پس‌لرزه با بزرگای ۳ و بزرگ‌تر از آن در منطقه تا ساعتی بعد از رخداد زلزله اصلی بوقوع پیوسته است که بزرگترین پس‌لرزه، با بزرگای ۵.۲ در ساعت ۹ روز پنجشنبه ۱۵ آذر رخ داده است.

وی افزود: رومرکز زلزله ۵.۶ در محدوده مرز فرورانش دزفول که به نام گسل "لهبری" نامیده شده، واقع شده است که تخمین زده می‌شود این مرز تکتونیکی و گسلیده مسبب زلزله ۵.۶ هفتگل خوزستان باشد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۶ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403091611266
  • خبرنگار : 30057