۱۶ آذر سالروز به خاک و خون کشیده شدن سه دانشجوی شهید دانشگاه تهران، مهدی شریعت رضوی، احمد قندچی و مصطفی بزرگ نیا به دست دژخیمان پهلوی است که در اعتراض به سفر معاون رئیس جمهور آمریکا به پا خواسته بودند و این روز بە نمادی برای روز دانشجو و استکبار ستیزی و حق خواهی دانشجویان تبدیل شد.
به گزارش ایسنا، از روز ۱٦ آذر ۱۳۳۲ تا بە امروز دانشگاە هموارە محل جوشش و اوج دو جریان حیاتی کشور، یعنی جریان علم و تحقق و توسعە و همچنین جریان آرمانخواهی و آرمانگرایی سیاسی و اجتماعی بودە و هست.
دانشجو نه فقط جوینده دانش بلکه جوینده آزادی و استقلال و حریت و عدالتخواهی نیز هست و دانشجویان در طول تاریخ هموارە مصداق نبض بیدار جامعه و سرمایه واقعی و ماندگار کشور و کلید سعادت فردای ایران بودە و هستند.
دانشجویان امروز ایران دنبالەرو همان تفکر دانشجویی آذر سال ۱۳۳۲ انقلابی و استکبار ستیزی هستند و هرگز اجازه توطئه و دست درازی دشمن را به وطن و خاک خود نخواهند داد و هر زمان که نیاز باشد با آگاهی و بصیرت در مقابل دشمنان و بدخواهان قدعلم میکنند.
همچنین دانشجویان همیشه در خط مقدم مطالبهگری برای احقاق حقوق عامه و همچنین مقابله با کج اندیشیها و انحرافات بودهاند و آنها همواره زبان گویای مردم هستند، زیرا یکی از ویژگیهای دانشجوی فعال و پویا روحیە مطالبەگری و عدالتخواهی بە نفع آحاد جامعە است.
دانشجو باید مطالبهگر، عدالتخواه و انقلابی باشد
نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: دانشجو باید مطالبهگر، عدالتخواه و انقلابی باشد.
حجت الاسلام پور ذهبی در گفتوگو با ایسنا به مناسبت فرا رسیدن روز دانشجو اظهار کرد: روز دانشجو روز استکبار ستیزی و مطالبهگری سه تن از دانشجویان ما به سفر معاون رئیس جمهور آمریکا در کشور و در دانشگاه تهران بود.
حجت الاسلام پور ذهبی بیان کرد: سه تن از دانشجویان ما در روز ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ در اعتراض به حضور معاون رئیس جمهور آمریکا در کشور اعتراض کردند، تظاهرات به راه انداختند و در این راه به شهادت رسیدند.
وی با بیان اینکه ذات دانشجو عدالت خواهی است، عنوان کرد: لب خواسته مقام معظم رهبری از دانشجویان عدالت خواهی است و امیدواریم دانشجویان ما همواره مطالبهگر، عدالت خواه و انقلابی باشند.
روز دانشجو نماد استکبار ستیزی و استبداد ستیزی دانشجویان است
نماینده شهرستان های سنندج، کامیاران و دیواندره گفت: روز دانشجو نماد استکبار ستیزی و استبداد ستیزی دانشجویان است.
سالار مرادی در گفتوگو با ایسنا به مناسبت ۱٦ آذر روز دانشجو اظهار کرد: در ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۳۲ عدهای از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به سفر ریچارد نیکسون به ایران و احساس تحت تاثیر قرار گرفتن سیاست خارجی کشور توسط قدرتهای بزرگ دنیا، به شهادت رسیدند.
وی عنوان کرد: امیدواریم جامعه دانشگاهی همواره تلاش، پویایی، توانمندی و اثرگذاری خود را در جامعه حفظ کنند و بتوانند در حرکت کشور بە سمت توسعە نقش مهمتری را بر عهده بگیرند و بتوانند اثرگذاری بیشتری داشته باشند.
روز دانشجو نماد مبارزه با استکبار است
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان کردستان گفت: روز ۱۶ آذر یادآور یک اتفاق بزرگ در تاریخ کشور ایران اسلامی است، روزی که عدهای از دانشجویان در اعتراض به سفر نیکسون معاون رئیس جمهور وقت آمریکا جان خود را سپر کردند و در مخالفت با آن از جان خود گذشتند.
شهاب ارکیان در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: روز دانشجو نماد مبارزه با استکبار، حق طلبی و آزادیخواهی است که توسط دانشجویان این اتفاق رقم خورده و سالانه برای یادآوری این آرمان بزرگ این روز را گرامی میداریم.
ارکیان در ادامه از برگزاری اجلاسیه شهدای دانشجو معلم در ۲۰ آذر و در راستای تکریم و گرامیداشت یاد شهدایی که جانشان را برای آزادی و استقلال یکپارچگی ایران اسلامی فدا کردند خبر داد.
روز دانشجو نماد استکبار ستیزی و مبارزه با نظام سلطه است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج گفت: در تقویم رسمی کشور ما ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو نامگذاری و به نماد استکبار ستیزی، مبارزه با سلطه و نظام سلطه تبدیل شده است.
بهرام شافعی در گفتوگو با ایسنا به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو، مطالبهگری را از مهمترین رسالتهای قشر دانشجو عنوان و اظهار کرد: از روحیات دانشجویان مردمدار و پیگیر مسائل جامعه همین روحیه مطالبهگری است.
وی عنوان کرد: در روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ درست چند ماه بعد از کودتای ننگین ۲۸ مرداد که باعث ساقط شدن دولت مردمی دکتر مصدق شد، دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به سفر معاون رئیس جمهور وقت آمریکا آن اعتراض و تحصن کردند و در این جریان سه تن از دانشجویان به شهادت رسیدند.
شافعی در خصوص سالروز تاسیس خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا خاطرنشان کرد: خبرگزاری ایسنا همواره در راستای انتشار اخبار به روز جامعه خصوصا در ارتباط با مسائل دانشگاه و مسائل و مشکلات در عرصه آموزش و پژوهش در حال فعالیت است.
دانشجو دارای روحیه مبارز و خستگی ناپذیری است
رئیس دانشگاه کردستان گفت: یاد و خاطره شهدای ارزشمند سال ۱۳۳۲ را شهدایی که در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند تا نام دانشجو و مبارز ماندگار بماند را گرامی میداریم.
حامد قادرزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: امیدواریم همه دانشجویان مسیری را که باید در جهت اعتلای ارزشهای دینی، اسلامی، علمی و حرکتهایی که به سمت توسعه پایدار جامعه ختم میشود، را با جدیت دنبال و تلاشگران دائمی این مسیر باشند.
وی عنوان کرد: دانشجو کسی است که فقط بر اساس چیزی که میشنود، عمل نمیکند؛ بلکه جویش دارد و جستجو میکند و تلاش میکند تا نسبت به یک موضوع به قاطعیت دست پیدا کند در غیر این صورت هیچ حرکتی انجام نمیدهد.
قادرزاده بیان کرد: دانشجو کسی است که به دنبال فعالیتهای ارزشمندی است که به نفع همه آحاد جامعه باشد و در راستای جهاد علمی و حاکمیت علم در جامعه تلاش و در عین حال نیز مبارز فعال و بسیار کوشایی است که خستگی ناپذیر است.
وی اضافه کرد: امیدواریم نظام جمهوری اسلامی ایران با وجود دانشجویان ارزشمندی که دارد، روز به روز شاهد موفقیتهای روز افزونی باشد.
دانشجویان در دانشگاهها نقش کلیدی را ایفا میکنند
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه کردستان گفت: دانشگاه مبدا و منشأ تحول است و به همین خاطر نقش دانشگاهیان خصوصاً دانشجو در دانشگاه یک نقش کلیدی است.
حجتالاسلام والمسلمین حبیب حاتمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طبیعتاً چون جامعه هدف دانشگاه، دانشجویان با سن و سال جوان است و یکی از ویژگیهای جوانان نیز نشاط است، دانشگاههای استان باید تمام تلاش خود را در جهت ایجاد نشاطهای علمی، فرهنگی و اوقات فراغت دانشجویان به کار بگیرند.
وی عنوان کرد: دانشگاهی از نظر ما دانشگاه است که از دم ورودی آن تا زمان خروج، سالن به سالن و گوشه به گوشه آن نشست علمی، اوقات فراغت و شور و نشاط باشد.
حجت الاسلام و المسلمین حاتمی در ادامه سالروز تاسیس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) را تبریک گفت و تصریح کرد: طبیعتاً نقش امروز رسانه در دنیا بر هیچ کسی پوشیده نیست به همین دلیل خبرگزاری دانشجویان ایران اگر در دل دانشجویان و دانشگاهیان نقش خود را ایفا کند، میتواند در حوزه علمی و پژوهشی بهتر ورود پیدا کند.
انتهای پیام