رئیس دانشگاه فردوسی مشهد:

۱۶ آذر یادآور عدالت و آرمان‌خواهی دانشجویان است

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بیان انتقادات، عدالت‌خواهی و بی‌پروایی دانشجویان از  طرح انحرافات و فسادهای احتمالی که اغلب در بدنه حاکمیت و مدیریت امور شکل می­‌گیرد، جلوگیری می‌کند.

عبدالرضا جوان جعفری بجنوردی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تبریک و گرامیداشت روز دانشجو، اظهار کرد: آذرماه هر سال یادآور دو رویداد مهم در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی است، وقایعی که هر­ کدام به نوعی دانشگاه را با جامعه پیوند می‌دهند و اکثر اقشار جامعه نیز در جریان تحولات این دو رویدار مهم قرار می‌گیرند؛ یکی رویداد ۱۶ آذر و دیگری هفته پژوهش و فناوری. 

وی با اشاره به اینکه ۱۶ آذر، روز دانشجو یادآور مبارزات دانشجویان و شهادت سه دانشجوی دانشگاه تهران آقایان مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت‌رضوی است، افزود: این دانشجویان حدود ۴ ماه پس از کودتای ۲۸ مردادماه، در روز ۱۶ آذر و هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون، معاون رئیس‌جمهور وقت آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در دانشگاه تهران کشته شدند و این روز به صورت نمادین به عنوان روز دانشجو نام گرفت.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: دانشجویان به عنوان قشری فرهیخته و آگاه به مسائل جامعه، متناسب با شرایط سنی خود دارای ویژگی‌هایی از جمله آزادگی، آزادی‌خواهی و آرمان­گرایی هستند و همین باعث شده که همواره منشاء تحولات مهمی در جامعه باشند و در واقع به عنوان میزان‌الحراره جامعه عمل کنند. بیان انتقادات، عدالت‌خواهی و بی‌پروایی آنان، از انحرافات و فسادهای احتمالی که اغلب در بدنه حاکمیت و مدیریت امور شکل می­‌گیرد، جلوگیری می‌کند.

جوان جعفری تاکید کرد: حاکمیت و از جمله ما به عنوان متولیان امور دانشگاه‌ها، همواره باید کنشگری دانشجویان در محیط دانشگاه را ارج نهاده و با فراهم‌آوری شرایط و صبر و بردباری، بسترهای طرح نقد و نظرات را در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ایجاد کنیم. ما باید به دانشجویان به عنوان سکانداران آینده جامعه بنگریم و عرصه را برای تمرین آنان و کنشگری در اداره امور فراهم کنیم. چنانچه دانشجویان چنین تجربیاتی را در دانشگاه کسب کنند، می‌توانند آینده جامعه را ضمانت کرده و راه را برای آبادانی، پیشرفت، ترقی و تعالی کشور فراهم نمایند.

وی اضافه کرد: دانشجومحوری، برقراری پیوند میان دانشجویان و جامعه و استفاده از ظرفیت‌های عظیم دانشجویی، می‌تواند باعث پیشرفت کشور در تمام عرصه‌ها شود. این روز بزرگ را به جامعه بزرگ دانشجویان عزیز تبریک گفته و از همه آنان می‌خواهیم که آستین همت بالا زده و برای ورود به صحنه اجتماع و حل مشکلات جامعه آماده شوند.

رفع مشکلات جامعه به پژوهش و فناوری وابسته است

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به هفته پژوهش و فناوری به عنوان دومین رویداد آذرماه، بیان کرد: ۲۵ آذر به طور نمادین به عنوان روز پژوهش نامگذاری شده است. در واقع این هفته بهانه‌ای برای ترویج فرهنگ پژوهش و نوآوری و فرصت مهمی است که دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور دستاوردهای علمی خود را به جامعه ارائه کرده و ظرفیت‌ها و قابلیت‌های علمی خود برای حل مسائل دستگاه‌های اجرایی و بخش‌های صنعتی را در معرض دید ذی‌نفعان قرار دهند.

جوان جعفری افزود: تردیدی نیست که امروزه با توجه به توسعه شهرنشینی و پیچیده‌ترشدن مسائل اجتماعی و فرهنگی و همچنین نیازهای اقتصادی و صنعتی جامعه، بحث پژوهش و فناوری اهمیتی مضاعف پیدا کرده و نقش دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در چاره‌اندیشی برای رفع مشکلات بسیار پررنگ است. همین موضوع باعث شده دانشگاه‌ها جامعه‌محوری را در دستور کار خود قرار دهند و در واقع دانشگاه‌های نسل جدید، دانشگاه‌هایی هستند که نه‌تنها محور اصلی فعالیت‌هایشان پژوهش و فناوری است، بلکه رویکرد آنان در آموزش نیز عمدتا مبتنی بر نیازهای واقعی جامعه است.

وی با بیان اینکه همچنین هفته پژوهش فرصت مناسبی است تا از همه تلاشگران این عرصه تقدیر کرده و به جامعه معرفی شوند، گفت: امیدوارم در این هفته، همه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان بتوانند ظرفیت‌های علمی خود را به جامعه معرفی کنند و دانشگاه فردوسی مشهد نیز با توجه به جایگاه علمی و توانمندی‌های موجود، بیش از گذشته همکاری‌های خود با صنعت و جامعه را توسعه دهد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۶ آذر ۱۴۰۳ / ۰۰:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403091611075
  • خبرنگار :