به گزارش ایسنا، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه عنوان کرد: «آمریکا و متحدانش باید متوجه شوند که نمیتوانند ما را بهطور نامحدودی مورد آزمایش قرار دهند و اگر فشارهای غرب ادامه پیدا کند، روسیه حتی از ابزارهای نظامی قدرتمندتر استفاده خواهد کرد.»
معاون وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه خبری سیانان هشدار داد: «خطرات بالا هستند و همچنان نیز افزایش مییابند و این مسئله کاملا نگرانکننده است. همچنین تنشهای ژئوپلیتیک کنونی حتی در اوج جنگ سرد هم احساس نشده بود.»
ریابکوف با بیان اینکه «هیچ راهحل جادویی» برای جنگ اوکراین وجود ندارد، گفت: «غرب بهخصوص ایالات متحده از عقل خود کمتر استفاده میکند و خویشتنداری کمتری از خود نشان میدهد. همچنین در غرب مردم ظاهرا عزم ما را برای دفاع از منافع اصلی امنیت ملی خود دستکم میگیرند.»
این دیپلمات روسی در ادامه مصاحبهاش درباره اقدامات تنشزای آمریکا تصریح کرد: «خطر تشدید درگیریهای نظامی نباید دستکم گرفته شود و همه این موارد به تصمیمات آمریکا بستگی دارد. ظاهرا دولت آمریکا درکی از این موضوع ندارد که نمیتواند مسکو را بهطور نامحدودی تحت فشار قرار دهد. زمان آن فرا خواهد رسید که هیچ انتخابی برای ما جز استفاده از ابزارهای نظامی قدرتمندتر باقی نخواهد ماند.»
او تاکید کرد: «تشدید تنشها در حال حاضر بعید است رخ دهد اما نباید احتمال آن را نادیده گرفت.»
در پی موافقت متحدان غربی اوکراین با استفاده این کشور از موشکهای دوربرد همچون موشکهای «اتکمز» (ATACMS) آمریکایی و «سایه طوفان» انگلیسی، جنگ اوکراین که در سومین سال خود به سر میبرد وارد مرحله جدیدی از تنشها شده است.
این تحولات و تشدید تنش در جنگ اوکراین درحالی است که روسیه ماهها به غرب هشدار میداد که اگر واشنگتن به اوکراین اجازه دهد موشکهای آمریکایی، بریتانیایی و فرانسوی را به عمق روسیه شلیک کند، مسکو آن اعضای ناتو را مستقیما در جنگ اوکراین دخیل میداند. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در ماه اکتبر گفت که مسکو به حملات اوکراین با تسلیحات ساخت آمریکا در عمق روسیه پاسخ خواهد داد.
او همچنین اخیرا از آزمایش موفقیتآمیز جدیدترین موشک میانبرد «اورشنیک» خبر داد و تایید کرد که روسیه از موشک بالستیک میانبرد با کلاهکهای چندگانه استفاده کرده است.
معاون وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به دولت «جو بایدن» رئیسجمهور فعلی آمریکا که هفتههای آخر ریاست خود را سپری میکند، گفت: «روسیه به هر اقدام تحریکآمیزی پاسخ خواهد داد و راهی برای اثبات اراده قوی خود پیدا خواهد کرد.»
وی علاوه بر اشاره به موشکهای بالستیک «اورشنیک» که اخیرا موجب ترس اروپا شده است، هشدار داد: «اورشنیک فقط یک موشک بالستیک راهبردی نیست، بلکه یک موشک میانبردی است که آزمایش میشود.»
ریابکوف افزود: «تصمیم سال ۲۰۱۹ دونالد ترامپ جهت خروج ایالات متحده از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد، یک توافق چند دههای برای کنترل تسلیحات میان ایالات متحده و روسیه، راه را برای مسکو در راستای توسعه زرادخانه بالستیک جدید خود هموار ساخت.»
او تاکید کرد که اگر تصمیم «دونالد ترامپ» نبود، «اورشنیک نمیتوانست در دستان روسیه باشد».
اوکراین با وضعیت وخیم خود درخصوص کمبود نیروها و تجهیزات همچنان با اصرار رئیسجمهور این کشور و حمایت تمامقد غرب به جنگ با روسیه ادامه میدهد؛ جنگی که به گفته کارشناسان نظامی و رسانههای غربی خسارات سنگینی را برای طرف اوکراینی به همراه داشته است. همچنین، در حال حاضر پس از پیروزی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر این کشور، همه نگاهها در جهان به وعدههای ترامپ مبنی بر خاتمه جنگ اوکراین در سریعترین زمان ممکن دوخته شده است.
معاون وزیر خارجه روسیه در پایان در رابطه با مذاکرات صلح اوکراین و دولت جدید رئیسجمهور منتخب آمریکا اظهار کرد: «زمانی برای مذاکرت حاضر خواهیم شد که منافع ملی ما در نظر گرفته شود. همچنین، درباره احتمال هرگونه مذاکرات صلح با اوکراین، مواضع هر ۲ کشور ناسازگار است و در حال حاضر احتمال مصالحه و سازش با اوکراین صفر است. هر وقت مردم اوکراین به این درک برسند که روسیه قرار نیست مطابق پیشنهادات کییف عمل کند، آن وقت احتمالا فرصتهایی وجود خواهد داشت.»
انتهای پیام