به گزارش ایسنا، یک هفته از تحرکات گروههای تروریستی تکفیری در غرب و شمال غرب سوریه میگذرد؛ تروریستها با حمایت غرب و به طور خاص آمریکا و رژیم صهیونیستی بار دیگر مواضع ارتش سوریه را هدف قرار دادهاند و در تلاش هستند تا ثبات و امنیت در این کشور را به مخاطره انداخته و خطرات جدی را برای منطقه رقم زنند.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا مدعی است پیشرویهای اخیر تروریستها در سوریه نشان میدهد حامیان دولت این کشور یعنی روسیه و ایران، بر حمایت از دمشق متمرکز نیستند؛ در حالیکه ایران و روسیه اعلام کردهاند از دولت قانونی سوریه در برابر حملات تروریستها حمایت میکنند.
علاوه بر این یک منبع نزدیک به گروههای عراقی اعلام کرد: گروههای عراقی بخش مهمی از تلاشهای خود را صرف پیگیری روند حوادث سوریه میکنند و با توجه به فعالیت ۱۷ اداره اطلاعاتی غربی در سوریه برای حمایت از «هیئت تحریر الشام» و سایر گروههای تروریستی، از جدیت و خطر این حوادث آگاه هستند.
این منبع به بغداد الیوم گفت: افسران غربی گروههای تروریستی را در پنج پایگاه برای استفاده از پهپادها که محور اصلی حملات آنها و اجرای ترور رهبران مهم امنیتی و نظامی، چه در حلب و چه در بقیه شهرها بوده، آموزش دادند.
همچنین این منبع خاطرنشان کرد: گروههای عراقی هنوز تصمیمی برای حضور در صحنه سوریه نگرفتهاند و منتظر تصمیمات مهمی هستند که به زودی اتخاذ میشود، اما در هر صورت مسائل ثابتی وجود دارد که آن را کنار نمیگذارند.
با توجه به شرایط به وجود آمده، ترکیه نیز به عنوان یکی از اعضای روند آستانه طی یک هفته اخیر تاکید کرده که هیچگونه دخالتی در تحولات سوریه نداشته است؛ در حالی که ترکیه براساس آخرین مذاکرات نشست آستانه ضامن حفظ امنیت دراین مناطق بود، براساس آخرین اخبار منتشر شده نشست روند آستانه میان وزرای امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه برگزار خواهد شد.
اتفاقات سوریه غافلگیرانه نبود
«سید جعفر رضوی» در گفتوگو با ایسنا در تحلیلی نسبت به تحولات اخیر سوریه اظهار کرد: اتفاقات سوریه آنطور که به نظر میآید غافلگیرانه نبود، نشانههایی از قبل وجود داشت که تکفیریها در حلب دست به اقداماتی بزنند، ضمن این که رژیم صهیونیستی در همان هفته منتهی به آتشبس با لبنان تمرکز جدی در گذرگاههای سوریه و لبنان داشت، البته تمرکز به سوریه بسیار جدیتر بود و نقاط مختلفی را در مرز میان سوریه و لبنان بمباران میکرد. در واقع صهیونیستها در این اقدامات، آنهم دقیقا بعد از آتش با لبنان بیتاثیر نبودند و بخشی از طراحی این ماجرا به صهیونیستها مربوط است.
این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: یک ماه پیش نتانیاهو در نشستی در کنست اعلام کرد که قطع کردن بازوان ایران در جنوب و شمال یعنی سوریه و لبنان یکی از اهداف اوست و به نظر میرسد این تحرکات بخشی از اقداماتی است که نتانیاهو گفته بود. بنابراین میتوان گفت صهیونیستها در تحولات سوریه اثرگذار بودهاند.
آمریکاییها در شرق سوریه وارد عرصه شدهاند
رضوی در ادامه با اشاره به اینکه «صهیونیستها در سوریه بخشی از طراحی ماجرا هستند»، گفت: تمام این مسائل در کنار تحولات ایالات متحده آمریکا و روی کار آمدن ترامپ ابعاد دیگری از موضوع را روشن میکند، زیرا ترامپ هم تهدید کرده که اگر جنگ تمام نشود، منطقه به جهنمی از آتش تبدیل خواهد شد و به نظر به دنبال پایان جنگ در غزه و لبنان و آغاز جنگی دیگر در سوریه هستند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز آمریکا حضور میدانی دارد و در روستاهای شرق فرات و همچنین بوکمال، آمریکاییها وارد عرصه شدهاند. علاوه بر این تجهیزاتی که در اختیار تکفیریها قرار دارد از سوی آمریکا و اوکراین در اختیار آنها قرار گرفته و طبیعتا آمریکاییها به دنبال بر هم زدن ثبات در سوریه هستند.
این کارشناس مسائل منطقه اظهار داشت: اقدامات تروریستها در سوریه به نظر فرصتی برای تنفس صهیونیستها و محکم کردن جای پای آمریکاییهاست، بنابراین مشاهده این وضعیتها چند نتیجه ملموس دارد که آمریکاییها و صهیونیستها طرح مشترکی دارند و به دنبال ایجاد جنگ نیابتی هستند که با این شرایط وضعیت جنگ در منطقه طولانیتر خواهد شد.
بعید است ترکیه ارادهای برای پایان دادن به جنگ داشته باشد
رضوی درباره تعهدات ترکیه براساس مذاکرات آستانه نیز گفت: ترکها ضامن عدم حملات جدید در سوریه بودند اما اکنون میبینیم در این تحولات حضور میدانی دارند و به نظر میرسد ترکیه یا در تعهدات اهمال کرده یا مشارکتی در اجرا نداشته است. در چنین شرایطی احتمالا ترکها با موضع طلبکارانه وارد مذاکرات میشوند مگر اینکه بخشی از منافع ترکها درگیر شود در آن زمان مجبور خواهند بود در نشست آستانه وارد مباحث جدی شوند.
وی یادآور شد: سابق بر این هم ترکیه بر اساس اراده مستقل عمل نکرده و تحت فشار آمریکا و ناتو اقداماتی را انجام داده است. لذا وقتی طرحی آمریکایی باشد بعید است ترکیه ارادهای برای پایان دادن به جنگ داشته باشد، با این حال ممکن است در نشستهای آینده شاهد نتایج بهتر باشیم.
انتهای پیام