سروش قبائی، دبیر سابق و عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران جنوب در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به روز دانشجو اظهار کرد: روز دانشجو بهعنوان یک روز مهم و تأثیرگذار در تاریخ معاصر ایران شناخته میشود. در این روز، تعدادی از دانشجویان به دلیل داشتن آرمانها و اعتراضات خود کشته شدند. این واقعه نقطه عطفی در تاریخ جنبش دانشجویی بود و این جنبش را وارد مرحلهای تازه کرد که بهعنوان آغازگر تغییرات مهم در جامعه محسوب میشود.
دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران جنوب با بیان اینکه دانشگاه بهعنوان قلب تپنده جامعه، همواره نقشی محوری در شکلگیری و پیشبرد تغییرات اجتماعی و سیاسی داشته است، تصریح کرد:روز دانشجو میتواند فرصتی برای بازنگری و تقویت نقش این نهاد آموزشی باشد. بااینحال، باید اذعان کرد که در سالهای اخیر، به دلیل برخی تنگنظریها، فضای دانشگاه با محدودیتهایی مواجه شده است. امروز لازم است بررسی شود که میزان آزادی بیان و قلم دانشجویان نسبت به دهههای گذشته چه تغییری کرده است. اگر استقلال دانشگاه بهدرستی به رسمیت شناخته نشود، این امر میتواند پیامدهای ناخوشایندی برای دانشگاه و جامعه به همراه داشته باشد.
وی معتقد است تشکلهای دانشجویی، بهعنوان بستری که دانشجویان در آن میتوانند شکوفا شوند و استعدادهای خود را به منصه ظهور برسانند، نقشی حیاتی در پیشبرد مسائل مختلف کشور دارند. این تشکلها میتوانند نقطه امیدی باشند که دانشجویان را گرد هم میآورند، اما لازمه این امر، سعهصدر و اعتماد بیشتر به این نهاد آموزشی است. متأسفانه، سرخوردگی موجود در میان دانشجویان و محدودیتهایی که برای فعالیت تشکلها ایجاد شده، مانع از تحقق اهداف موردنظر آنها شده است.
عضو انجمن اسلامی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب با اشاره به کاهش مشارکت تشکل های دانشجویی بیان کرد: در حال حاضر، تعداد تشکلهای دانشجویی بهدلیل محدودیتهای موجود کاهش یافته است. اگر این تشکلها بازسازی و تقویت شوند، میتوانند بهعنوان حلقه رابط میان دانشگاه و دولت نقشی اثربخش ایفا کنند و بهعنوان عامل محرک در توسعه و پیشرفت جامعه عمل کنند.
قبائی بیان کرد:مهمترین شاخصه تشکلهای دانشجویی، گفتوگومحوری و پژوهشمحوری است. اگر این تشکلها با هدف آگاهیبخشی به جامعه هدف خود عمل کنند و از ظرفیتهایی چون حلقههای کتابخوانی، برگزاری نشستهای تخصصی با حضور اساتید و کارشناسان و همچنین تقویت ارتباط با جامعه بهره ببرند، میتوانند جایگاه مؤثری در فضای دانشگاهی و اجتماعی پیدا کنند. در فضای رسانهای کنونی که بسیار تقویت شده است، اگر تشکلها فعالیتهای تخصصی خود را ارتقا دهند، نهتنها جامعه، بلکه مخاطبان دانشجویی نیز جذب آنها خواهند شد.
انتهای پیام