برنامه‌های دانشگاه‌ها در آستانه ۱۶ آذر/ رؤسای سه قوه به دیدار دانشجویان می‌روند

همزمان با قرار گرفتن در آستانه روز دانشجو، رؤسای سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه طی روزهای آینده مهمان دانشجویان سه دانشگاه صنعتی شریف، تهران و آزاد اسلامی خواهند بود.

به گزارش ایسنا، هرساله همزمان با ۱۶ آذر و بزرگداشت روز دانشجو، دانشگاه‌های کشور شاهد برگزاری مراسم‌های مختلفی از سوی تشکل‌های دانشجویی هستند. امسال نیز همانند روال به این مناسبت، مراسم‌های مختلفی در دانشگاه‌های تهران و شهرستان‌ها برگزار می‌شود که در دانشگاه‌های بزرگ تهران اکثرا در قالب مناظره و سخنرانی برگزار خواهد شد و بنا بر اعلام دانشگاه‌ها جز در موارد نادر با اکثر درخواست تشکل‌های دانشجویی برای برگزاری برنامه موافقت شده است.

با توجه به اینکه ۱۶ آذر امسال روز جمعه و تعطیل است، بر این اساس اغلب برنامه‌های دانشگاه‌ها به این مناسبت از روز شنبه، ۱۷ آذر آغاز می‌شود و به مدت یک هفته دانشگاه‌ها با برگزاری مراسم‌های مختلف بزرگداشت این رویداد بزرگ دانشجویی را پاس می‌دارند.

*شور و نشاط دانشجویان افزایش یافته است

در این زمینه حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه شور و نشاط میان دانشجویان افزایش یافته و مسئولان نیز باید پاسخگوی مطالبات دانشجویی باشند، گفت: بر همین اساس، مقرر شده است که مدیران و استانداران در مراسم ۱۶ آذر حضور پیدا کنند. در واقع در این روز، تریبون در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: برخلاف مراسم‌های معمول بازگشایی دانشگاه‌ها که تنها رؤسای دانشگاه‌ها و برخی نخبگان دانشجویی سخنرانی می‌کردند، روز دانشجو فرصتی خواهد بود تا خود دانشجویان مدیریت این مراسم را بر عهده بگیرند و دغدغه‌ها و دیدگاه‌هایشان را آزادانه بیان کنند.

وزیر علوم با تاکید بر نقش دانشگاه‌ها در مسائل روز کشور، خاطرنشان کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، دانشگاه‌ها باید نسبت به وقایع روز و مسائل سیاسی واکنش نشان دهند. با این حال، ضروری است که تشکل‌های دانشجویی به عنوان نهادهای مستقل فعالیت کنند و از تبدیل شدن به پایگاه احزاب سیاسی اجتناب کنند.

*سازوکار صدور مجوز برنامه تشکل‌ها

رشید جعفرپور، قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم طی گفت‌وگویی با ایسنا به تشریح فرایند صدور مجوز برنامه‌های روز دانشجو پرداخت و اظهار کرد: هر دانشگاهی یک هیات نظارت بر تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان دارد که رئیس دانشگاه، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و نماینده تشکل‌های اسلامی عضو این هیات هستند و برای صدور مجوز برنامه‌های دانشجویان تصمیم‌گیری می‌کنند.

قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هیات نظارت بر تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان با ساختار و شرایط دانشگاه آشنا هستند، در نتیجه می‌توانند بر اساس محیط دانشگاه، تقاضای تشکل‌ها و افرادی که دعوت می‌شوند، مجوزها را صادر کنند. همچنین وزارت علوم تاکید کرده است روند صدور مجوزها تسهیل شود و کمک کنند برنامه روز دانشجو با شور و نشاط برگزار شود.

جعفرپور یادآور شد: سازوکار لازم برای زمان اعتراض تشکل‌ها به روند صدور مجوزها مشخص است و دانشجویان می‌توانند با توجه به این سازوکار اگر اعتراضی در این زمینه دارند، آن را مطرح کنند. ضمن اینکه هیات مرکزی نظارت بر تشکل‌ها در وزارت علوم نیز فعال است؛ اما معمولا با درخواست‌های دانشجویان برای برگزاری برنامه‌ها همکاری صورت می‌گیرد.

وی افزود: تریبون آزاد برای بررسی مسائل و موضوعات کشور، برگزاری مناظرات با دعوت از دو گروه یا دو شخصیت، بحث‌های میزگردی با دعوت از طیف‌های مختلف و در نهایت برگزاری برنامه به شکل کرسی‌های آزاداندیشی، شیوه‌های برگزاری برنامه‌های روز دانشجو است. معاونت فرهنگی وزارت علوم نیز ابلاغیه‌ای به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه‌ها ارسال و از این مراکز درخواست کرده است که زمینه‌ای را فراهم کنند تا با مشارکت خود دانشجویان به ویژه دانشجویان فعال حوزه‌های مختلف فرهنگی اعم از تشکل‌ها، انجمن‌ها، کانون‌ها و نشریات رویدادهای روز دانشجو را متناسب با شرایط دانشگاه خود برگزار کنند.

در ادامه نامه‌ای نیز از طرف وزیر علوم به رئیس جمهور ارسال شده است و از ایشان درخواست کرده است تا همه وزرا و معاونین دستگاه‌ها به دانشگاه‌ها بروند و به پرسش آنها پاسخ دهند. همچنین معاون سیاسی وزیر کشور نیز نامه‌ای را به استانداران زده است تا در هر استانی استانداران از فضاهای دانشگاهی بازدید کنند. همچنین در قالب میزگرد، مناظره، سخنرانی و یا کرسی‌های آزاداندیشی با دانشجویان به گفت‌وگو بپردازند.

*پزشکیان به دانشگاه شریف می‌رود

 مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره با برگزاری مراسم رسمی روز دانشجو با حضور رئیس جمهور در دانشگاه صنعتی شریف، تاکید کرد: تصمیم بر این شد رئیس جمهور روز شنبه، ۱۷ آذر برای حضور در برنامه رسمی ۱۶ آذر(روز دانشجو) در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف حاضر باشند. در واقع در برنامه روز شنبه نمایندگان تشکل‌ها و کانون‌های فرهنگی دانشجویان دانشگاه‌ها حضور پیدا خواهند کرد و برای اولین بار نماینده شورای صنفی دانشجویان در مقابل رئیس‌جمهور سخنرانی خواهند داشت.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت تاکید کرد: در سال‌های گذشته معمولا نماینده شورای صنفی در این مراسم سخنرانی نمی‌کرد، اما امسال این امکان فراهم شده است. ضمن اینکه در برنامه روز دانشجوی امسال تعداد بیشتری از نمایندگان دانشجویی در مقابل رئیس جمهور سخنرانی خواهند کرد. همچنین وزرای علوم و بهداشت از دیگر مهمانان مراسم روز شنبه روز دانشجو هستند که حتما یکی از وزرا در این برنامه سخنرانی خواهد کرد.

*رئیس قوه قضاییه به دانشگاه آزاد می‌رود

فرزاد جهان‌بین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به دستورالعمل «سیاست‌های ابلاغی ۱۶ آذر (بزرگداشت روز دانشجو)» و حضور رئیس قوه قضائیه در این دانشگاه، بیان کرد: در کنار ده‌ها برنامه‌ای که در واحدها برگزار می‌شود، دو برنامه ملی نیز برای روز دانشجو در نظر گرفته شده است. برنامه اول، حضور رئیس قوه قضائیه و دیدار و گفت‌وگو با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی به مناسبت روز دانشجو در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است و برنامه دیگر نیز دیدار سالیانه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی است که در این برنامه نیز نمایندگان نهادهای دانشجویی به ارائه نظر خواهند پرداخت.

در دستورالعمل «سیاست‌های ابلاغی ۱۶ آذر (بزرگداشت روز دانشجو)» به رؤسای استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی که توسط فرزاد جهان‌بین ابلاغ شد، بر برنامه‌ریزی متنوع و خلاقانه مبتنی بر اسناد تحولی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید شده است. این دستورالعمل شامل محورهایی نظیر استفاده از ظرفیت کلاس‌های درسی و اساتید برای تبیین وقایع تاریخی، چرایی استکبارستیزی و حمایت از جبهه مقاومت است.

همچنین، برگزاری برنامه‌هایی همچون کرسی آزاداندیشی، مناظره، میزگرد، تجلیل از نخبگان دانشجویی و نمایشگاه‌های کتاب، عکس و فیلم با موضوع ظلم‌ستیزی و عدالت‌جویی پیشنهاد شده است. مشارکت فعال دانشجویان و تشکل‌ها، اجتناب از برنامه‌های صوری و مدیریتی و رعایت عدالت در تخصیص امکانات نیز از الزامات این دستورالعمل است.

برگزاری تجمع‌های دانشجویی مرتبط با مسائل روز، دعوت از خانواده شهدا و ایثارگران، قرائت وصیت‌نامه شهدا و تأکید بر استفاده از مساجد و مزار شهیدان به‌عنوان محور فعالیت‌های دینی و انقلابی از دیگر بخش‌های مهم این برنامه‌هاست. همچنین، پیشنهادهایی برای برگزاری جلسات پاسخگویی به شبهات درباره مقاومت، اکران آثار رسانه‌ای مرتبط و مسابقه کتابخوانی برای تقویت روحیه استکبارستیزی ارائه شده است.

*اعلام ابلاغیه ۹ بندی به دانشگاه‌های علوم پزشکی 

عبدالرضا دیانی، مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص اهمیت روز دانشجو و برگزاری مراسم‌های مخصوص این روز در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، گفت: در هفته پیش‌رو مراسم روز دانشجو و ۱۶ آذر را خواهیم داشت، به واقع این روز بسیار مهم و ارزشمند است؛ زیرا متعلق به دانشجو است و جایگاه دانشجو برای ما بسیار ویژه و مهم است. بر این اساس به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور طی ۹ بند اعلام و ابلاغ شده است تا برنامه‌ها و مراسم‌های روز دانشجو را در دانشگاه‌های خود به صورت پرشور برگزار کنند.

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید بر این‌که در مراسم‌های روز دانشجو، دانشجویان در همه مقاطع باید به نحو احسن دیده شوند و نظراتشان مورد استفاده قرار گیرد، گفت: به همین جهت در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و در ستاد نیز برای روز دانشجو دو برنامه دیده شده است که ابتدا در روز دوشنبه، ۱۲ آذر ماه در یک برنامه یک روزه، ۶۷ نفر از فعالان شورای صنفی سراسر کشور حضور داشتند.

*قالیباف مهمان دانشجویان دانشگاه تهران می‌شود

در خصوص این برنامه محمد جمشیدی، معاون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: با توجه به اتفاقات اخیر در کشور و منطقه، برنامه روز دانشجو امسال بسیج دانشجویی دانشگاه تهران متناسب با فضای منطقه و محور مقاومت با حضور محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه ۱۸ آذر به دعوت بسیج دانشجویی برگزار می‌شود.

تشکل‌های دانشجویی در این برنامه تریبون داشته و پرسش و پاسخ دانشجویان نیز در این مراسم صورت خواهد گرفت.

*مسئولان دولت سیزدهم به دانشگاه شهید بهشتی می روند

در این رابطه تشکل های دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی نیز به مناسبت روز دانشجو برنامه های خود را اعلام کردند و اعلام کردند به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو و یادبود آخرین حضور دانشگاهی شهید رئیسی از مسئولان دولت سیزدهم در این دانشگاه دعوت خواهند کرد.

بر این اساس جمیله علم‌الهدی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی(ره) و همسر شهید رئیسی، محمد مخبرمعاون اول دولت سیزدهم و مشاور و دستیار مقام معظم رهبری، غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم،  سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی دولت سیزدهم، مهندس عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی و گردشگری دولت سیزدهم، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم،  حجت‌الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم، مهدی مجاهد معاون هماهنگی و پیگیری‌های ویژه رئیس جمهور در دولت سیزدهم، محسن منصوری معاون اجرایی دولت سیزدهم، انسیه خزعلی
معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی دولت سیزدهم، مقداد نیلی از نزدیکان شهید رئیسی، سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم روز سه‌شنبه ۱۳ آذر ساعت ۱۳ دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی، تالار شهید بهشتی(ره) حاضر می شوند و مهمان دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی خواهند شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۵ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403091510800
  • خبرنگار : 71567