پرفسور یوسف ثبوتی امروز (چهارشنبه ۱۴ آذر ماه) در مراسم اهدای جوایز هفتمین و هشتمین دوره جایزه ثبوتی - خواجهپور در زنجان، اظهار کرد: از نظر تاریخی، علوم دقیقه رویکرد بسیار مؤثری در ارزیابی مشکلات و حل مسالمتآمیز آنها داشتهاند. برخی از علوم (مثل اعتقادی) از نظر تجربی قابل آزمودن نیستند.
وی با اشاره به علوم طبیعی و روابط آن با سایر علوم، بیان کرد: قدر علوم دقیقه را بدانیم چرا که مشاجره را کمتر و روابط را سالمتر میکند.
این فیزیکدان ایرانی با بیان اینکه میتوان رشد پژوهش را نقطه قوتی برای بشر دانست، اذعان کرد: ما در بسیاری از علوم در دنیا حرفی برای گفتن داریم و تحقیقاتی عرضه شده که در سطح عرضه به جوامع علمی دنیا است.
وی اجرای چنین برنامههایی را نشان از نقاط قوت جامعه برشمرد و تاکید کرد: امروز به جایی رسیدیم که پا به پای علوم جهان حرکت میکنیم، لذا هر کس بایستی وظیفه خود را انجام دهد.
دیگر مؤسس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه استان زنجان گفت: جایزه ثوبتی - خواجهپور برخاسته از خود دانشگاه بوده و به نوعی جایزه عالمان است.
محمدرضا خواجهپور در ادامه این مراسم با اشاره به حمایت و بهرهگیری از پژوهشگران جوان و پیشرفت کشور در چندین دهه اخیر، افزود: این مملکت آباد شده و فعالیتهای علمی و پژوهشی در حال گسترش است.
وی با اشاره به بسترسازی، فراهمآوری امکانات و توصیه به جوانان جهت حرکت در مسیر و مرزهای دانشی برای اعتلای کشور، تشریح کرد: باید به این همتها پاسخ داد.
در ادامه این مراسم سعدالله نصیریقیداری، رییس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با اشاره به عملکرد پژوهشگران جوان، خاطرنشان کرد: این دانشگاه از دانشگاههای برتر کشور است.
به گزارش ایسنا، این جایزه با حمایت مالی هیئت امنای جایزه که گروهی از اعضای هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان هستند، راهاندازی شده و هر سال به تعدادی از محققان جوان برجسته کشور اعطا میشود.
این جایزه به دانشمندان جوان کشور که کارهای پژوهشی برجسته در رشتههای ریاضی، فیزیک، شیمی، علوم زمین، علوم زیستی و علوم کامپیوتر انجام دادهاند تعلق میگیرد و معیار انتخاب کاندیداها براساس پژوهش برجسته آنها بوده که در موضوع معینی ارائه کردهاند و این جایزه به افراد ۴۰ سال و جوانتر میرسد.
برندگان در این جایزه در این دوره به ترتیب در جایزه شیمی در سال ۱۴۰۱ هادی پرستار، برنده جایزه علوم کامپیوتر در سال ۱۴۰۱ امیرمهدی حسینی منزه، برنده جایزه علوم زیستی در سال ۱۴۰۱ هاجر زمانی، برنده جایزه فیزیک در سال ۱۴۰۲ صدیقه سجادیان، برنده جایزه ریاضی در سال ۱۴۰۲ رامین جوادی و برنده جایزه علوم زمین در سال ۱۴۰۲ میثم عابدی اعلام شد.
انتهای پیام